Şimdi Ara

Asus HD5870 ile Fps Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar konuda bahsettiğim model ekran kartına sahibim ve sistemim imzamdaki gibidir.Burning Legion serverında oynuyorum.1920x1200 çözünürlükte,herşey ultra detayda fakat multisampling 2x de kullanıyorum.Orgrimmar merkezde yani AH nin olduğu kısımda fps 10-15 arası değişiyor.Sizlerin kullandığı sistem ve fps durumları nelerdir? Acaba benim kartta mı bi sorun var yada işlemci yüzünden darboğaz mı yaşıyorum onu merak ettiğim için konu açma gereği duydum.Cevaplarınızı bekliyorum.

• Kartın WoW için çok iyi.İşlemciye biraz o/c yapmak gerekli WoW'da genelde işlemci gücü önemlidir.Normal oyunlarda o işlemci ve ekran kartıyla gayet rahat oynayabilirsiniz fakat sizde bilirsiniz ki bulunduğunuz yer oldukça kalabalık bir yer işlemciniz yetersiz kalabiliyor olabilir.İşlemcinize o/c yapıp 3 ghz civarlarına getirip birde öyle denemenizi tavsiye ederim.Ama bana göre hiç gerek yok orgrimmarda alınan fps pekte birşey farkettirmez.Önemli olan raid vs gibi yerlerde durum nedir oralarda 35 fps + alıyorsanız sıkıntı yapmanıza gerek yok ha ego tatmini için orgrimmarda rahat dolaşmak isterim diyorsanız dediğim gibi ya daha güçlü bir işlemci ( i5 2500 k ) ya da işlemcinize güzel bir overclock çekmeniz lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aSeRR

Kartın WoW için çok iyi.İşlemciye biraz o/c yapmak gerekli WoW'da genelde işlemci gücü önemlidir.Normal oyunlarda o işlemci ve ekran kartıyla gayet rahat oynayabilirsiniz fakat sizde bilirsiniz ki bulunduğunuz yer oldukça kalabalık bir yer işlemciniz yetersiz kalabiliyor olabilir.İşlemcinize o/c yapıp 3 ghz civarlarına getirip birde öyle denemenizi tavsiye ederim.Ama bana göre hiç gerek yok orgrimmarda alınan fps pekte birşey farkettirmez.Önemli olan raid vs gibi yerlerde durum nedir oralarda 35 fps + alıyorsanız sıkıntı yapmanıza gerek yok ha ego tatmini için orgrimmarda rahat dolaşmak isterim diyorsanız dediğim gibi ya daha güçlü bir işlemci ( i5 2500 k ) ya da işlemcinize güzel bir overclock çekmeniz lazım.
    i5 2500k işlemci overclock ile 4200 mhz'de
    8gb ddr cl7 1333mhz ram
    HD 6870 ekran kartı

bu sistem ile orgrimmar meydanda shadowlar lowda, diğer ayarlar high'da iken 40 fps alıyorum.

senin o işlemci ile 25m raid yapamaman lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ChaosBreed

i5 2500k işlemci overclock ile 4200 mhz'de
    8gb ddr cl7 1333mhz ram
    HD 6870 ekran kartı

bu sistem ile orgrimmar meydanda shadowlar lowda, diğer ayarlar high'da iken 40 fps alıyorum.

senin o işlemci ile 25m raid yapamaman lazım.

Alıntıları Göster
    İşlemciye en fazla 3.0Mhz verebildim. daha fazlasında mavi ekran hatası alıyorum.Bu işlemciyle olabilecek en iyisi bu sanırım başka birşey yapamıcam gibi görünüyor.25Man raid daha önce yapıyordum pek bi sorun olmuyordu ama ultra da denemedim açıkcası.Guildim olmadığı için henüz 25m da yapamıyorum ama yaparsam sonuçları buraya yazarım tabiki

• quote:

Orijinalden alıntı: M4gn3t!c

İşlemciye en fazla 3.0Mhz verebildim. daha fazlasında mavi ekran hatası alıyorum.Bu işlemciyle olabilecek en iyisi bu sanırım başka birşey yapamıcam gibi görünüyor.25Man raid daha önce yapıyordum pek bi sorun olmuyordu ama ultra da denemedim açıkcası.Guildim olmadığı için henüz 25m da yapamıyorum ama yaparsam sonuçları buraya yazarım tabiki

Alıntıları Göster
    işlemciye iyi bir soğutucu alsan aslında daha çıkabilirsin kanaatimce.
  • quote:

İyi bir soğutucun varsa ( Sunbeam CCF vs. ) 3.4 ü görmen hiçte zor değil hoş 400 mhz ile mucizeler beklemek hayalcilik olur ama tabi bir nevide olsa faydası dokunur.Eğer ultrada çok iyi sonuçlar almayı kafaya koyduysan.Q6600 ile iyi bir soğutucu yerine Q6600 ü satıp üstüne bir miktar ekleyip daha iyi bir işlemci alabilirsin.Ha bana sorarsan gerek varmı bence gerek yok ultra oynamada high oyna zaten WoW'da öyle aham şaham grafiklerde yok pek bir farkı olmaz kanaatindeyim.Tabi bunlar benim düşüncelerim.

• İslemcide sogutucu mevcut. Yani daha yuksek hizlara cikabilmem lazim ama ne yaptiysam 3.6 da calistiramadim. Calistirabilmek icin yardim aliyorum ama henuz sonuca ulasabilmis degilim. Evet ultrada oynamam icin islemciyi degistirmem lazim i5 dusunuyorum ama su anda degistiremem. Boyle idare etmem lazim. High yapip oynarim madem. O kadar cok grafik takinim yok zaten ama bu kart daha iyi fps verebilir mi diye ugrasiyorum :)
  • quote:

İslemcide sogutucu mevcut. Yani daha yuksek hizlara cikabilmem lazim ama ne yaptiysam 3.6 da calistiramadim. Calistirabilmek icin yardim aliyorum ama henuz sonuca ulasabilmis degilim. Evet ultrada oynamam icin islemciyi degistirmem lazim i5 dusunuyorum ama su anda degistiremem. Boyle idare etmem lazim. High yapip oynarim madem. O kadar cok grafik takinim yok zaten ama bu kart daha iyi fps verebilir mi diye ugrasiyorum :)

Kartın çok iyi o yönden bir sorunun yok ama oyun o kartın hakkını verebilecek bir oyun değil :)i5 2500k ile sisteminin hakkını alırsın.Ama bence gerek yok tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aSeRR

quote:

İslemcide sogutucu mevcut. Yani daha yuksek hizlara cikabilmem lazim ama ne yaptiysam 3.6 da calistiramadim. Calistirabilmek icin yardim aliyorum ama henuz sonuca ulasabilmis degilim. Evet ultrada oynamam icin islemciyi degistirmem lazim i5 dusunuyorum ama su anda degistiremem. Boyle idare etmem lazim. High yapip oynarim madem. O kadar cok grafik takinim yok zaten ama bu kart daha iyi fps verebilir mi diye ugrasiyorum :)

Kartın çok iyi o yönden bir sorunun yok ama oyun o kartın hakkını verebilecek bir oyun değil :)i5 2500k ile sisteminin hakkını alırsın.Ama bence gerek yok tabi.

Alıntıları Göster
    Millet ne kartlarda oynuyor yahu.Ati x1550 var bende.Low'un bir aşağısı olsa onda oynicam ama yok işte

• quote:

Orijinalden alıntı: Z.K

Millet ne kartlarda oynuyor yahu.Ati x1550 var bende.Low'un bir aşağısı olsa onda oynicam ama yok işte

4650 ile gayet rahatım ben burada, ama sorun HP.
    Gavur şeyisi gibi şey oluyor, soğutulmuyor da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kril

quote:

Dostum bende de HP laptop var i5 işlemcili felan da.Laptop'da oynayamıyorum.Sırf oynayabilmek için kablosuz klavye-mouse aldım,PC monitör'üne felan bağlıyorum.Yok PC'de aldığım zevki alamıyorum

• Kesinlikle, ilk fırsatta (özel ortam-bütçe) güzel bir masaüstü bilgisayar dizicem. O/C'ye de hevesim var, casual user olmak da istemiyorum =D
  • quote:

Kesinlikle, ilk fırsatta (özel ortam-bütçe) güzel bir masaüstü bilgisayar dizicem. O/C'ye de hevesim var, casual user olmak da istemiyorum =D
    @Kril
    Aynen dostum..PC'den vazgeçemem kurmak lazım bir sistem ama döviz yükseldi herşey yükseldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: HipmodeLs

O zaman i5 alana kadar boyle takılmaya devam :)
  • quote:

quote:

quote:

Dostum bende de HP laptop var i5 işlemcili felan da.Laptop'da oynayamıyorum.Sırf oynayabilmek için kablosuz klavye-mouse aldım,PC monitör'üne felan bağlıyorum.Yok PC'de aldığım zevki alamıyorum

1 senedir BİM klavyesi , a4tech x7 mouse la laptopu kullanıyorum
    laptop masanın üstünde klavye ve fare ise masanın raylı kısmında. Gayet rahatım , ama bi monitör şart oldu artık

• quote:

Orijinalden alıntı: MCErgun

quote:

quote:

quote:

1 senedir BİM klavyesi , a4tech x7 mouse la laptopu kullanıyorum
    laptop masanın üstünde klavye ve fare ise masanın raylı kısmında. Gayet rahatım , ama bi monitör şart oldu artık

Alıntıları Göster
    JaymzBond
    aynısını yapıyorum da hocam.Yine de ne bileyim olmuyor.Kanım çekmiyor.Aynı gibi olmasına karşın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Blonde

JaymzBond
    aynısını yapıyorum da hocam.Yine de ne bileyim olmuyor.Kanım çekmiyor.Aynı gibi olmasına karşın.

Alıntıları Göster
    Ben de kendi tecrübemi paylaşayım istedim,

Bende 8800GT (sparkle marka) ekran kartı vardı.Gürültü çıakran ekran kartımı emizlemeye çalışırken sakatladık .Yeni iyi bir kart alana kadar idare eder mantığıyle gidip bir tane Asus EN9500GT ekran kartı alıp taktım.Benim işlemci c2duo 8200.Değişiklik öncesi wow da high seviyede hiç lagsız oyun oynarken bu kart ile anca orta seviyede o da arada sırada lag yapmasına katlanarak wow oynayabiliyorum.5870 nasıl bir kart bilmem ama rahat oyun oynanmasında cpu kadar ekran kartlarının da etkisi var sanırım.

Şimdi benim de az da olsa midem bulanmadı dersem yalan olacak.Ben de bu 9500GT yi daha sınıf bir ekran kartı ile değiştirip sorunu çözebilirim diye düşünüyordum.Ama asıl sorun CPU da ise o zaman yandık.CPU demek anakartı ve ram leri de değiştirmek demek.Dünya para yani.

Ekran kartı için 300-350 civarı bir bütçe ayırdım bir de bendeki ramler 2gb OCZ ddr2 800 mhz.Bunlara da ilave yaparak bir kez daha bakamayı düşünüyorum duruma.Ama eşeği bu dağın arkasında da bulamazsak sen o zaman gör ağlamayı...!

:)

• quote:

mecbur hacı, bi raide girip yerde aleve bastın mı gittin. mecbur biraz açmak lazım ayarları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YodaTheMaster

quote:

mecbur hacı, bi raide girip yerde aleve bastın mı gittin. mecbur biraz açmak lazım ayarları.

Sadece Lord Ryolith'de açıyorum.Alysrazor da açarsam tornado kısmında -10 FPS oluyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HipmodeLs

O zaman i5 alana kadar boyle takılmaya devam :)

Sizin sistemin yarısı sistem ile daha çok fps alıyorum ben E5200+4850+2gb ram(1920x1080) .. multisampling i indirmeniz önemli değil;

-shadow u low yapın..
    -graphic/advanced sekmesinde graphics api bende dx 11 fakat bazı kartlarda dx9 öneriyorlar her iki türlü deneyin..
    -max foreground fps 100 de değilse 100 yapın..
    -reduce input lag disable olmalı..
    birde bunları deneyin..

Birde kartı aldıktan sonra format atmadıysanız atıp deneyin (ben bunu yapıp fps yükselttim..)
    Son olarak q6600 kesinlikle değiştirilmez raid de kasması mümkün değil gerekirse q6600 lü herşey ultra video linkleyebilirim..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.