Şimdi Ara

(((ASUS RAMPAGE II EXTREME KARDEŞLİĞİ)))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
414
Cevap
1
Favori
23.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İLK BAŞTA BU TOPİĞE KAYIT OLMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR İSMİNİ BELİRTİRSE ÇOK SEVİNİRİM. TÜM BU KARTI KULLANANLARI GÖRMÜŞ OLURUZ........ İLK KENDİMİ YAZAYIM. ARKADAŞLAR HADİ
    SİZLERİDE BEKLİYORUM......... Arkadaşlar sayımız gitgide artıyor.

1- nesimdural
    2- Vipracing
    3- signomis
    4- serkanbash
    5- nurettin1961
    6- sadivarol
    7- Tears of ice
    8- p1azma
    9- singin
    10- gps.navigation
    11- EmRycL

ARKADAŞLAR BU ANAKART İLE İLGİLİ OLARAK
    1- BİLGİ PAYLAŞIMLARINIZ
    2- OC DENEMELERİNİZ
    3- SORUNLARINIZ
    4- İSTEKLERİNİZİ
    BİR BAŞLIK ALTINDA TOPLAYIP DÜZENLERSEK DAHA FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNDÜM. SÜREKLİ GÜNCEL KALMASI İÇİNDE SİZLERİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUM.

Teknik Özellikler

Bellek
    Üçlü kanal bellek mimarisi
    6 x DIMM, maks. 12 GB, DDR3 1800 (OC) / 1600 (OC) / 1333 / 1066 / MHz

VGA
    Çoklu GPU Teknolojisi

Genişleme
    3 x PCIe2.0 x16 slot. x16, x8, x8 veya dual x16 hz desteği
    2 x PCIe2.0 x1 ( PCIEx1_1 (siyah) slotu, ses slotu olarak kullanılabilir.)
    1 x PCI 2.2

Depolama
    7 x SATA 3.0 Gb/s portu
    1 x eSATA 3.0 Gb/s portu
    1 x UltraDMA 133 (2 PATA aygıt için)

LAN
    Dual Gigabit LAN, Teaming desteği ve AI NET2 özelliği

High Definition Ses
    SupremeFX X-Fi Audio, EAX4.0 desteği

IEEE 1394a
    2 x 1394a port

USB
    12 USB 2.0 port

ROG Özellikleri
    TweakIt , ProbeIt, Extreme Engine (ML Caps ile), CPU Level Up

Form Faktörü
    ATX Form Factor, 12� x 10.6� (30.5 cm x 26.9 cm)

ROG Rampage II Extreme�in bir diğer önemli özelliği de, kullanıcıların Tweaklt ve Probelt bileşenlerini, doğrudan anakart üzerinde gerilim ve frekans ayarı yapmalarına imkân tanıyor olması. Bu şekilde sistem üzerinde çok hızlı ve daha etkili biçimde değişiklikler yapılabiliyor.

ROG Rampage II Extreme gücünü Intel�in yeni nesil Core i7 işlemci serisinden alıyor. Yepyeni bir mimariye sahip bu işlemci serisi, DDR3 bellek kontrolcülerini eskiden olduğu gibi kuzeyköprüsünde değil kendi içinde taşıyor ve şu anki Core 2 işlemcilerinin sunduğu başarımdan çok daha fazlasını beraberinde getiriyor. ROG Rampage II Extreme�in DDR3-1800 bellek hızı desteğiyle başarımı bir basamak daha yukarı çıkarmak mümkün oluyor. Bu sayede, Extreme Engine bileşenleriyle Core i7 işlemcileri zorlanmadan yüksek hızlarda çalıştırılabiliyor. ROG Extreme Engine bileşenleri çok sayıda gerilim düzeltme fazı ve anakartın tamamını kaplayan katı kapasitörlerden meydana geliyor.

Hız aşırtımı tutkunları işlemcilerini hızlandırmak için BIOS�a girmeye bile zahmet etmeden, doğrudan ROG Ramapage II Extreme üzerinden Tweaklt ve Probelt butonlarına el atarak hızlandırma işlemini çabucak gerçekleştirebiliyorlar. Tweakelt, hız aşırtımı uzmanlarının işlemci çekirdek frekanslarını, gerilimlerini ve diğer parametreleri anakart üzerinde yer alan buton takımıyla gerçek zamanlı olarak değiştirmelerine imkân tanıyor. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, yapılan değişikliklerin donanıma doğrudan müdahale ile gerçekleşmesi. Power, Reset ve Tweaklt butonların hemen önünde tek sıra halinde dizilmiş Probelt konektörleri (8 adet) ise anakartın en hayati noktalarına bağlı durumdalar. Böylelikle hız aşırtımı uzmanları multimetrelerini doğrudan buralara takarak anakart üzerinde ölçme noktası arama eziyetinden sonsuza dek kurtulmuş oluyorlar.

Bir hız aşırtımı tutkununun en büyük hayallerinden biri olan, Intel anakartların CrossFire�ın yanında Nvidia SLI teknolojisini desteklemesi, ROG Rampage II Extreme ile gerçek oluyor. ROG Rampage II Extreme hem SLI hem de CrossFire yapılandırmaları destekliyor. Hatta ROG Rampage II Extreme anakartında, üç adet Nvidia ekran kartını 3-way SLI yapılandırmasıyla bir araya getirilebiliyor. AMD/ATI ekran kartlarını kullanmak isteyenler için CrossFireX desteği imdada yetişiyor.

Ramapage II Extreme kutusunun içinden harici bir ses kart çıkıyor: SupremeFX X-Fi. Creative�in oldukça ünlü X-Fi ses arayüzünden aldığı güçle olağanüstü ses kalitesi sunan SupremeFX X-Fi, diğer harici X-Fi ses kartlarında olduğu gibi CMSS-3D ve EAX ses teknolojilerini destekliyor
    Siteye şu an resim eklenemiyor. Bende kendi denemelirimi ve donanımsal problemleri sizlerle paylaşacağım. Size yardımcı olması adına aşağıda yer alan linkte hemen hemen tüm ayrıntılar bulunuyor. Video da dahil tüm ayrıntılı fotoğraflar yer almış.
    http://www.pclabs.com.tr/2009/03/13/asus-rampage-ii-extreme-x58-anakart-incelemesi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Administrator-13 -- 29 Eylül 2009; 21:34:26 >

• Selam bendede mevcut hava soğtuma ile denedim sistemi ilk kurduğumda şimdi tüm blokları değiştirdim mosfetler dahil su soğutmalı olarak topluyorum.Tam olarak istediğim seviye de olunca OC şablonumu buraya eklerim.Yanlız ufak bir nokta var gerçi bu şu an satılan aynı klasman tüm anakartlar için geçerli :Yanında verilen ses kartı aslı esasında bağımsız bir ses kartı değilde daha çok portların vs üstünde toplandığı yabancıların daughterboard dedikleri yapıda olan bileşen desek daha doğru olur gibime geliyor.(Bazı özellikleri bilinen ses kartları gibi donanım ile değil yazılım ile çözüyor)
    Anakart genel olarak hoş bir yapıya sahip ben Bimeksten almştım ayrıca arkasındaki firmanın Çizgi elektornik olmasıda almamdaki/tercih etmemdeki en büyük sebeplerden birisi.Gerçekten garanti konusunda hiç sıkıntı yaratmayan bir firma Çizgi.

Kartı garanti dışına çıkarmadan da chipseti su soğutma ile kullanmak mümkün bunun için anakartın el kitapçığının içinde gösterilen modeli alıp takmanız yeterli .Chipsetin üstündeki aleminyum ufak soğtucu 2 vida ile yerine oturtulmuş onu sökp bunu takmak kafi : Swifttech MCW-NBMAX.(Garanti dahilinde.) Hem mosfetleri hemde kuzey&güney köprüsünü tümleşik heat pipe üzerinden efektif&görece kolay bir biçimde soğutmak mümkün.

http://www.swiftnets.com/

• Oc denemelerinizi ve bios ayarlarınıda gönderebilirseniz çok güzel olur. Bu aradankasanız hakkaten çok şık ve güzel..........
    quote:

Orjinalden alıntı: Vipracing

Selam bendede mevcut hava soğtuma ile denedim sistemi ilk kurduğumda şimdi tüm blokları değiştirdim mosfetler dahil su soğutmalı olarak topluyorum.Tam olarak istediğim seviye de olunca OC şablonumu buraya eklerim.Yanlız ufak bir nokta var gerçi bu şu an satılan aynı klasman tüm anakartlar için geçerli :Yanında verilen ses kartı aslı esasında bağımsız bir ses kartı değilde daha çok portların vs üstünde toplandığı yabancıların daughterboard dedikleri yapıda olan bileşen desek daha doğru olur gibime geliyor.(Bazı özellikleri bilinen ses kartları gibi donanım ile değil yazılım ile çözüyor)
    Anakart genel olarak hoş bir yapıya sahip ben Bimeksten almştım ayrıca arkasındaki firmanın Çizgi elektornik olmasıda almamdaki/tercih etmemdeki en büyük sebeplerden birisi.Gerçekten garanti konusunda hiç sıkıntı yaratmayan bir firma Çizgi.

Kartı garanti dışına çıkarmadan da chipseti su soğutma ile kullanmak mümkün bunun için anakartın el kitapçığının içinde gösterilen modeli alıp takmanız yeterli .Chipsetin üstündeki aleminyum ufak soğtucu 2 vida ile yerine oturtulmuş onu sökp bunu takmak kafi : Swifttech MCW-NBMAX.(Garanti dahilinde.) Hem mosfetleri hemde kuzey&güney köprüsünü tümleşik heat pipe üzerinden efektif&görece kolay bir biçimde soğutmak mümkün.

http://www.swiftnets.com/

• Tabiki gönderirim gerçi biraz daha zaman var ,güzel sözleriniz için teşekkürler (Bu makine için bir adet LianLi P80 topluyorum)
  • Şuanda askerdeyim fazla detaylı yazamayacağım:) kısa bir süre önce yaptığım testleri ekliyorum.

:: Test Sistemi ::
    Asus Rampage II Extreme
    Intel Core i7 920 ((4.200 MHZ))
    PATRIOT Extreme Performance Viper 3x2GB DDR3 1600 Mhz 8-8-8-24
    EVGA GTX 260 FTW ((700-1100/1400))
    SILVERSTONE ZEUS 750 Watt
    Vista Ultimate x64 SP1

(((KALİTELİ SİSTEM FOTOĞRAFLARI DAHA SONRA EKLENECEK)))

:: Sistem Fotoğrafları ::

3DMark01

3DMark03

3DMark05

3DMark06

3DMarkVantage Performans

3DMarkVantage Extreme

PcMark05

Everest Ultimate Bellek Okuma,Yazma,Kopyalama,Bellek Gecikme Süresi
    Intel Core i7 920 ((4.300 MHZ))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signomis -- 15 Haziran 2009; 9:06:45 >

• BU ANAKART HALEN DÜNYADA HIZ AŞIRTMA REKORLARINI ELİNDE BULUNDURUYOR VE ANLAŞILAN OKİ ÜLKEMİZDEDE BU KARTI KULLANAN GÜZİDE İNSANLAR VAR. ARKADAŞLARIN SİSTEMLERİNİ GÖRÜPTE BEĞENMEMEK HAKKATEN ÇOK ZOR. ARKADAŞLAR BİRDE VAKTİNİZ ELVERİR VE ZAHMET OLMAZSA SU SOĞUTMA SİSTEMLERİNİN MALİYETİNİ VE NEREDEN BULUNABİLECEĞİNİ BELİRTİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM. YADA BU LİNKİ TAM OTURTABİLİRSEK KENDİ ARAMIZDADA BİR ÇOK ŞEYİ KISA YOLDAN HALLETMİŞ OLURUZ. SON BİR RİCAM DAHA OLACAK. ARKADAŞLAR SİSTEMLERİNİDE MESAJ ALTINA YAZARLARSA SİZİ OKUYAN BİR ÇOK KİŞİ HEM BİLGİ SAHİBİ OLACAK VE HEMDE KENDİSİNE EN UYGUN SİSTEMİ SEÇMİŞ OLACAK. TABİİ BUNU DİYEN BENSEM İLK YAZMASI GEREKEN KİŞİ HERHALDE BEN OLMALIYIM.
    1- ASUS RAMPAGE EXTREME II
    2- İ7 920 DO REVİZYON
    3- 3*2 1866 MHZ OCZ REAPER HPC
    4- WESTERN DİGİTAL VELİCE RAPTOR 150 GB
    5- SUNBEAM CORE CONTACK FREZER CPU FANI
    6- SİLVERSTONE 1000 W PSU
    7- SAPHİRE 1 GB 4870 VAPOR-X
    8- SKY STAR HD2 TV KARTI
    9- GMC NOBLESSE K-1 HTCP KASA
    10- LG 22 DVD RW SATA
    11- LOGİTECH Z5500 SES SİSTEMİ
    12- LG 32LC 2R LCD TV/ MONİTÖR
    13- LOGİTECH MX5000 BLUETOTH KLAVYE MAUS SETİ
    14- LOGİTECH 9000 PRO WEBCAM

KISA ZAMANDA BENDE SİSTEMİN TÜM FOTOĞRAFLARINI EKLEYECEĞİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Administrator-13 -- 20 Haziran 2009; 12:46:42 >

• bu anakartı kullanmaya çalışıyorum ancak her ne hikmetse başaramadım devamlı reset problemim var yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sistemini tam olarak yazarmısın.
    quote:

Orjinalden alıntı: serkanbash

bu anakartı kullanmaya çalışıyorum ancak her ne hikmetse başaramadım devamlı reset problemim var yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ederim.
  • anakart : asus rampage formula 2 extreme
    işlemci : core i7 920
    ram : 3*1 gb corsair 1600 mhz
    ati sapphire 4850x2
    cooler master HAF 932 FULL TOWER SİYAH KASA
    500 gb harddisk samsung

sanırım bu kadarı yeterli olur
  • her şeyi denedik ancak fayda yok bu reset beni hasta etti çok acayip bi şey uyku kalmadı sinirler boşaldı lütfen yardım.
  • psu hakkındada bilgi verirmisiniz.
    quote:

anakart : asus rampage formula 2 extreme
    işlemci : core i7 920
    ram : 3*1 gb corsair 1600 mhz
    ati sapphire 4850x2
    cooler master HAF 932 FULL TOWER SİYAH KASA
    500 gb harddisk samsung

sanırım bu kadarı yeterli olur

• Reset in bir çok farklı sebebi olabilir.
    İşlemci fanı ile üzerine sürdüğünüz macun tam temas etmemiş olabilir. Macunun tam sürülüp sürülmediğine dikkat edin
    ikincisi psu dan kaynaklanabilir. Gücü yetersiz geliyordur.
    Ramlardan kaynaklanabilir. Tek tek takmayı deneyiniz.
    İşlemci çok ısınıyordur bundan reset atabilir.
    Şu anda kullandığınız bios versiyoyunun da belirtirseniz sevinirim.
  • herkeze hayırlı olsun kısmetse bi tanede ben alcam satmak isteyen olursa pm atabilirler
  • quote:

Orjinalden alıntı: nesimdural

Reset in bir çok farklı sebebi olabilir.
    İşlemci fanı ile üzerine sürdüğünüz macun tam temas etmemiş olabilir. Macunun tam sürülüp sürülmediğine dikkat edin

Sayın "nesimdural" işlemciyi en az üç kere kontrol ettim zaten ısısınıda everest ile ölçüldüğünde normal gözüküyor psu dan bende şüphelendim ancak iki farklı psu ile daha denedim fark olmadı şu an kullandığım psu 750 w thermaltake herhalde bu sistem için yeterlidir , ocz ile başlayan ram maceramda hi tech ve son olarak corsair 3*1 gb ile devam ediyor baştada belirttiğim gibi işlemci ısısı çok normal bios versiyonu 1406

her türlü yeni fikre açığım ancak bu makinede olan reset gerçekten normal değil işlemci arızalı diye intele gitti yeni kutuda geldi ancak nafile ilk anakartım gigabayt tı problemin ondan olduğunu düşünüp bu anakartı aldım ama problem bitmedi yanlız ilginç olan gigabayt ana kartta sistem kitleniyor hiçbir müdahale edilemiyordu asus ta ise devamlı reset

• psu nuzu değiştirmeyi hiç denedinizmi. Benim eski psu 750 watt thermaltake idi. Bu sistemi kaldıramayacağından dolayı gittim 1000 watt silverstone aldım. Psu yu bir denerseniz çünkü ramlar değişmiş anakart değişmiş işlemci değişmiş değişmeyen ler ekran kartı kalmış. Bir denerseniz inşaallah sorun psu dadır ki zannımca psunuz sistemi kaldırmıyor.
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: nesimdural

Reset in bir çok farklı sebebi olabilir.

Sayın "nesimdural" işlemciyi en az üç kere kontrol ettim zaten ısısınıda everest ile ölçüldüğünde normal gözüküyor psu dan bende şüphelendim ancak iki farklı psu ile daha denedim fark olmadı şu an kullandığım psu 750 w thermaltake herhalde bu sistem için yeterlidir , ocz ile başlayan ram maceramda hi tech ve son olarak corsair 3*1 gb ile devam ediyor baştada belirttiğim gibi işlemci ısısı çok normal bios versiyonu 1406

her türlü yeni fikre açığım ancak bu makinede olan reset gerçekten normal değil işlemci arızalı diye intele gitti yeni kutuda geldi ancak nafile ilk anakartım gigabayt tı problemin ondan olduğunu düşünüp bu anakartı aldım ama problem bitmedi yanlız ilginç olan gigabayt ana kartta sistem kitleniyor hiçbir müdahale edilemiyordu asus ta ise devamlı reset

• tavsiyeniz için çok teşekkürler yarın nasipse vatan dan alıp deniyeceğim tekrar tekrar saolun.
  • sayın nesimdural tavsiye edebileceğiniz marka ve model varmı acaba
  • Bir çok marka ve model var. Fakat psu da kendini ispatlamış firmaları tercih etmenizi tavsiye ederim. Enermax silverstone tagan gibi. Bu konuda forumda bir çok konu var bunlardan faydalanabilirsiniz. Kendi kullanmış olduğum silverstone 1000 strader modeli size çok rahat yeter de artar bile. Ama bütçeniz ve alım koşullarınızı tam olarak bilmiyorum. Ama tekrar ediyorum kendini kanıtlamış firmaları tercih etmenizi tavsiye ederim. Ama ilk başta yakın bir arkaşınızdan bir psu alıp deneseniz daha sonra alsanız daha mantıklı değilmi. Sorun belli olmuş olur. Ona göre bütçenize göre bir psu alırsınız. İnşaallah faydalı olabilmişimdir.
  • ilginiz bile yeterli maddi açıdan problem yok ancak tavsiyenize uyup önce başka bir psu deneyeceğim gerçi daha öncede bir kaç psu denemiştim bunlar benimkindende düşük değerlerdeydi şimdi bide yüksek w lı bir psu deneyeceğim
  • İnşaallah probleminiz çözülür. Zaten bu topiği açma amacım tüm bu anakartı kullanların yardımlaşması kendi içimizde problemleri çözmekti. Tam oturtabilsek inanın hiç kimseye muhtaç olmadan herşeyi çok kolayca çözebileceğiz. Tekrar kolay geleeeeeeee.
    quote:

ilginiz bile yeterli maddi açıdan problem yok ancak tavsiyenize uyup önce başka bir psu deneyeceğim gerçi daha öncede bir kaç psu denemiştim bunlar benimkindende düşük değerlerdeydi şimdi bide yüksek w lı bir psu deneyeceğim
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.