Şimdi Ara

(((ASUS RAMPAGE II EXTREME KARDEŞLİĞİ))) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
414
Cevap
1
Favori
23.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende yeni sistem topluyorum.. Şu şekilde bir sistem çıkacak fakat ram konusunda biraz sorunum var... 12gb ram kullanmak istiyorum, fakat asusun sitesinde qvl listesinde 1600mhz ve üstünde ram kullanmak için mavi slotları kullanmak zorunda olduğumuz yazıyor.. Yani 6x2gb ram ile 6 slotu da doldurursak 1333mhz de (ve 1.5v da?)kalmak zorunda mıyız? 12gb (6x2 olarak) 1600 ya da 1800 mhz lerde ram çalıştırmak mümkün müdür?
    Bu arada geçen gün çok uğraşmamıza rağmen gigabyte x58 extreme anakart üzerinde iki tane 3x2gb kingston hyper-x 1600 mhz ram le bir sonuç alamadık bir türlü sürekli mavi ekrana attı biosta atmadığımız takla kalmamasına rağmen.. tek 3x2gb ile 1700 mhz ye çıkarak sistemi çalıştırdık ama 12 gb olarak olmadı bir türlü.. ramleri 1333 e çekerekte denedik.. (1600 lük rami geri 1333 e çekmekte sağlıklı bir çözüm mü bilemiyorum tabi).. gerçi giga da ram seçen bir kart biraz galiba, belki kingstonlarda bir sorun vardı ya da uyumsuzluk.. elimizde başka ram yoktu, deneme şansımız olmadı..
    neyse ben corsair ya da ocz almayı düşünüyorum şu anda..

Topladığım sistem şu şekilde..
    asus rampage ii extreme
    i7 950
    noctua cpu soğutucu
    zotac gtx295 1792mb
    1x 300gb WD raptor (velociraptor oldu sanırım bunların ismi) sistem diski
    1x 74gb WD raptor (yine yeni velociraptorlardan, bu vardı zaten elimde ama sistem diski olarak kesmiyor beni, photoshopa scratch disk yapacağım)
    4x 1.5 tb seagate
    2x dvdrw
    750watt thermaltake toughpower xt psu (önceki sayfalarda az çok benzer bir sisteme 1000 watt önermişsiniz sanırım?? çift ekran kartına çıkmayı düşünmüyorum gerekli olur mu 1000 buna?)
    coolermaster cosmos s kasa

oyun için de kullacağım fakat sistemi asıl ps için optimize etmeye çalışıyorum açıkçası.. ram konusunda ne yapmam gerektiği konusunda kararsız kaldım .. eğer 12gb ram takınca 1333 mhz de kalmam gerekiyorsa, 1066 dan başlatıp 1333 çıkartarak cpu ya da %25 bir bindirme yaparım diyorum.. bu da 3.8ghz lere gelir.. fakat 1333mhz de ram kullanımı beni ne kadar üzer ?? ya da üzer mi..? .. 6gb 2000 mhz de ram kullanmak ile arada kalmıyorum da değil ama photoshopta 21mp raw fotolar üzerinde bir sürü layer ile çalışıldığı ve hatta bu şekilde birden çok foto üzerinde çalışıldığı, zaman zaman bu boydaki fotolar ile batch process vs yapıldığı düşünülürse 12gb ram in bana faydasının tartışılmaz olduğunu düşünüyorum açıkçası. Fakat yine de ps dede 12gb 1333mhz ram vs 6gb 2000mhz arasında nasıl bir fark olacağını görebilmeyi çok isterdim (12gb yapınca 8.5gb channel bandwidth in ikiye bölünmesinin etksi ne olacaktır ayrıca?) ve böyle bir testte göremedim nette malesef.. Ve elbette 12gb ram i 1600-1800 vs frekanslarda kullanabileceksem hiç sorun kalmıyor o zaman.. Genel sistem performası vs oyunlar vs için 6gb 2000mhz seçeneği elbette daha mantıklı.. Bu anakartta 12gb tecrübesi olan varsa yardımları çok makbule geçer gerçekten..
    Şimdiden teşekkürler..

• Arkadaslar anladigim kadariyla cogu kisi i920 kulaniyor ama etrafta stok fanla kulanan yok bnde sivi soguaya gecicegim icin ekstradan bisey almadim ama sivi sogutmayada 2-3 ay var acaba stokfanla hic o c denemismiydiniz gunluk ne onerirsiniz
  • Öncelikle hayırlı olsun. Bu kartı alanların çoğu performans ve oc amaçlı olarak aldığı için hiç stok fanla kullananı duymadım. Ama illak kullanılır. Ama sesinden ve sıcaklığından çok rahatsız olacağınız da bir gerçek.
    quote:

Orijinalden alıntı: poyrazsan

Arkadaslar anladigim kadariyla cogu kisi i920 kulaniyor ama etrafta stok fanla kulanan yok bnde sivi soguaya gecicegim icin ekstradan bisey almadim ama sivi sogutmayada 2-3 ay var acaba stokfanla hic o c denemismiydiniz gunluk ne onerirsiniz
  • fan onerisi olan ? thermalright ultra 120 ex nerede bulunur istanbulda ? ya da daha iyi bir fan ses problem değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nesimdural

Öncelikle hayırlı olsun. Bu kartı alanların çoğu performans ve oc amaçlı olarak aldığı için hiç stok fanla kullananı duymadım. Ama illak kullanılır. Ama sesinden ve sıcaklığından çok rahatsız olacağınız da bir gerçek.
    quote:

Orijinalden alıntı: poyrazsan

Arkadaslar anladigim kadariyla cogu kisi i920 kulaniyor ama etrafta stok fanla kulanan yok bnde sivi soguaya gecicegim icin ekstradan bisey almadim ama sivi sogutmayada 2-3 ay var acaba stokfanla hic o c denemismiydiniz gunluk ne onerirsiniz

Valla bnde daha stok fanla kulanan gormedım sıvı sogutmayı ızmırde elden satan yer olsa 1 dk durmam ama beklıcem artık parcaların bulunmasını

• oc konusunda yardıma ihtiyacım var, ramleri ve işlemciyi ayrı ayrı oc yapamazmıyız ? hep birbirine baglı mı olmak zorunda * mesela ramleri 1600 de işlemciyi de istediğim herhangi bir degerde kullanamazmıyım ? birini değiştirince digeri de otomatik degisiyor... bcql mi ne onu dgistirerek yapıyorum normal olarak hem ramler hem işlemci değişiyor. işlemciyi istediğim hıza ayarlasam ramler 1800 oluyor yada 1400 ama ben 1600 kullanmak istiyorum..
  • merhaba arkadaşlar,

Asusu Rampage 2 extreme alacağım ama hiçbir yerde bulamıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.Eğer hafta sonuna kadar bulamassam mecburiyetten Gigabyte Ex58 Extreme alacağım.Gönlüm ama Asus'tan yana.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: yoko

merhaba arkadaşlar,

Asusu Rampage 2 extreme alacağım ama hiçbir yerde bulamıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.Eğer hafta sonuna kadar bulamassam mecburiyetten Gigabyte Ex58 Extreme alacağım.Gönlüm ama Asus'tan yana.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.....

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-rampage-ii-extreme-intel-x58-rampage-ii-extreme,-soket-1366,-ddr3-1800mhz-(oc)-anakart/productdetails.aspx?I_ID=35944

VATANBİLGİSAYARIN HERHANGİ BİR ŞUBESİNDEN SİPARİŞ VERİP DİĞER ŞUBELERDEN GETİRTEBİLİRSİNİZ.

• quote:

Orijinalden alıntı: ardaaa111

oc konusunda yardıma ihtiyacım var, ramleri ve işlemciyi ayrı ayrı oc yapamazmıyız ? hep birbirine baglı mı olmak zorunda * mesela ramleri 1600 de işlemciyi de istediğim herhangi bir degerde kullanamazmıyım ? birini değiştirince digeri de otomatik degisiyor... bcql mi ne onu dgistirerek yapıyorum normal olarak hem ramler hem işlemci değişiyor. işlemciyi istediğim hıza ayarlasam ramler 1800 oluyor yada 1400 ama ben 1600 kullanmak istiyorum..

help ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardaaa111 -- 14 Ekim 2009; 13:54:03 >
  • vatan'da fiyatı düşmüş. VCard ile birlikte 730TL civarı bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam 694TL ye düşmüş.. biraz daha bekleyelim bari..
  • ya arkadaşlar bende lga1366'ya geçicem ancak kafama takılan şey şu..

ASUS PT6 DELUXE ile RAMPAGE II EXTREME arasında sistemsel açıdan bir fark yok. işte ikiside ramde 2000mhz'ye çıkabiliyor O/C ile fln..

detaylarda ne gibi farklılıklar var?? araştırma yaptım ama kafam karıştı..

birde baktımda başlık çok yetersiz. ana başlık yapılmış ancak tabii kullanıcı sayısıda az olduğu için çok fazla paylaşım yapılmıyor. biraz daha destek çıkın arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calkan34 -- 16 Ekim 2009; 23:21:33 >
  • Arkadaşlar Merhaba

SB XFI programini kurdum yeni fakat cdkağıdının arkasındaki kod yanlış diyor bunu nasil çözebilirim bilginiz varmi yada böyle birşey başına gelmiş olan bir arkadaşimiz varmidir. teşekkürler
  • arkadaşlar hadi canlandırın şu başlığı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Naughty

Arkadaşlar Merhaba

SB XFI programini kurdum yeni fakat cdkağıdının arkasındaki kod yanlış diyor bunu nasil çözebilirim bilginiz varmi yada böyle birşey başına gelmiş olan bir arkadaşimiz varmidir. teşekkürler

kodun başında 3 haneli bir kısım daha var onuda yazman lazım unutmuş olabilirmiisn acaba..
  • Bu anakartı kullanıp overclock yapanlar biraz bios ayarlarından bahsedebilirmi?

Nerelerde volt arttırımı yapmak gerekir?

Diğer overclock ile ilgili ayarlar ne olmalıdır?

Çok yararlı olacağını düşünüyorum.
  • quote:

quote:

Arkadaşlar Merhaba

kodun başında 3 haneli bir kısım daha var onuda yazman lazım unutmuş olabilirmiisn acaba..

benim de cd kağıdında yazan şifrenin bir kaç hanesi silinmiş. ve dolaysıyla kodu giremiyorum. bu şifreyi nasıl temin edebiliriz?
    NOT: silinmeden önce winxp de bu kodu girmiştim. şu an win7 kullanıyorum. winxp de bu girilen koda ulaşabilir miyim?
  • bencede yahu.. RAMPAGE II EXTREME serisi kullanan arkadaşlar nereye kayboldu?! açıklasınlar anlatsınlar biraz artık ne nedir? nasıl yapılır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: scientist8

quote:

quote:

Arkadaşlar Merhaba

benim de cd kağıdında yazan şifrenin bir kaç hanesi silinmiş. ve dolaysıyla kodu giremiyorum. bu şifreyi nasıl temin edebiliriz?
    NOT: silinmeden önce winxp de bu kodu girmiştim. şu an win7 kullanıyorum. winxp de bu girilen koda ulaşabilir miyim?

ulaşamassın tabi ki, kaç hanesi silinmiş kodun kafadan atsan fln denesen anca o şekil olur heralde ya da bilmiyorum aldgn yere sorsan bir çozum bulabilirler belki..

• quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

Bu anakartı kullanıp overclock yapanlar biraz bios ayarlarından bahsedebilirmi?

Nerelerde volt arttırımı yapmak gerekir?

Diğer overclock ile ilgili ayarlar ne olmalıdır?

Çok yararlı olacağını düşünüyorum.

i7 920 yi 3.8 ghz de kullanıyorum voltaj auto olsa 1.42 lere çıkıyor bu hızda, bende elle girdim 1.35 yaptım şimdiye kadar bir hata vermedi kilitlenme fln da olmadı belki 1.3 de bile rahat çalışır denemedim yani. başka bir ayar nedir diğer herşey auto ayarda turbo modeu da kapattım her şekilde 3.8 de çalışıyor lcd posteri de sıcaklıkları gostermesi icin yarladım hiçbir extra yazılım kullanmadan sıcaklıkları gorebiliyorum oc denemeleri daha kolay oluyor.
  • quote:

i7 920 yi 3.8 ghz de kullanıyorum voltaj auto olsa 1.42 lere çıkıyor bu hızda, bende elle girdim 1.35 yaptım şimdiye kadar bir hata vermedi kilitlenme fln da olmadı belki 1.3 de bile rahat çalışır denemedim yani. başka bir ayar nedir diğer herşey auto ayarda turbo modeu da kapattım her şekilde 3.8 de çalışıyor lcd posteri de sıcaklıkları gostermesi icin yarladım hiçbir extra yazılım kullanmadan sıcaklıkları gorebiliyorum oc denemeleri daha kolay oluyor.

Ramlerin nedir? ramlere de volt verip oc yapıyormusun?
    Bir de hangi soğutma ile sıcaklıklar nedir?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.