Şimdi Ara

(((ASUS RAMPAGE II EXTREME KARDEŞLİĞİ))) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
414
Cevap
1
Favori
23.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aykutx

quote:

Orijinalden alıntı: ardaaa111

i7 920 yi 3.8 ghz de kullanıyorum voltaj auto olsa 1.42 lere çıkıyor bu hızda, bende elle girdim 1.35 yaptım şimdiye kadar bir hata vermedi kilitlenme fln da olmadı belki 1.3 de bile rahat çalışır denemedim yani. başka bir ayar nedir diğer herşey auto ayarda turbo modeu da kapattım her şekilde 3.8 de çalışıyor lcd posteri de sıcaklıkları gostermesi icin yarladım hiçbir extra yazılım kullanmadan sıcaklıkları gorebiliyorum oc denemeleri daha kolay oluyor.

Ramlerin nedir? ramlere de volt verip oc yapıyormusun?
    Bir de hangi soğutma ile sıcaklıklar nedir?

ramler default 1600 mhz extra bir voltaj ve oc uygulamadım.
    hava sogutma zalman cnps10x extreme boşta 46 C oyunda fln 52 - 53 gta 4 ile belki 55 - 57 C max.

• quote:

hava sogutma zalman cnps10x extreme boşta 46 C oyunda fln 52 - 53 gta 4 ile belki 55 - 57 C max.

İşlemciyi oc etmek için fsb yi arttırırken ramlerin hızı da artmıyormu?Nasıl 1600 mhz de kalıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

quote:

İşlemciyi oc etmek için fsb yi arttırırken ramlerin hızı da artmıyormu?Nasıl 1600 mhz de kalıyor?

pardon guzel soru ramler 1520 mhz..
  • Bu anakart kullanıcıları pek uğramıyorlar herhalde buraya.
    Overclock için bios ayarlarını burada söyleseler çok iyi olur esasında.
  • haklısın ugranmıyor, ama onlar da haklı adam almış i7 için olabilecek en iyi anakartı ya oyun oynuyordur ya da 920 yi 5- 6 ghz hıza çıkarmaya çalışıyordur dolayısıyla foruma ugrayacak vakit bulamıyordur :P
  • ben bi alayım da şu anakartı canlandırırım konuyu... ama OC konusunda bilgilere ihtiyacım olacak benimde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

ben bi alayım da şu anakartı canlandırırım konuyu... ama OC konusunda bilgilere ihtiyacım olacak benimde..

canlandırmaktan kasıt ne yahu sorunsuz bir anakart dolayısıyla millet keyfine bakıyo
  • quote:

quote:

ben bi alayım da şu anakartı canlandırırım konuyu... ama OC konusunda bilgilere ihtiyacım olacak benimde..

canlandırmaktan kasıt ne yahu sorunsuz bir anakart dolayısıyla millet keyfine bakıyo

sorun olarak değil, OC bilgileri ve diğer bilgilendirmeler olarak..
  • stok fanla i920 kulanıyorum şu an bana fazlasıyla yetiyor fakat anakartın bir sürü ince ayar kablocuğu var ve bunların sadece bir kısmını takmış bulunmaktayım. hepsini kullanan arkadaşlar vardır muhakkak aramızda. sne dersiniz bi faN alıp ben de uçmalımıyım ve tüm aPARATLARINI kullanmam gerekmektemi? ince ayarlarını jumper vs. tek tek yapmak ekstra güç ve performans mı kazandırıyor ?
  • Cidden herkes uyuyor yeni bios çıkmış uyanın

Rampage II Extreme 1639 BIOS
    Improve memory compatibility
  • Ya ne şans var,yazdım tekrar siteye gittim yerinde yeller esiyor bir sorunmu olduda kalktı anlamadım
  • Kendim çalıp oynuyor gibiyim ama gene koymuşlar bios'u.İlk indirdiğimi zaten yapmadı board,sorun var dedi.Oysa zip falan normaldi corrupt olmamıştı.Demek bu sorundan geri çekmişler,şimdi gene yerinde.
  • ya ben bir şey sorucam şimdi bu anakartı aldım diyelim.. illa OC yapmak gerekiyor mu??

yani aldım kurdum her şey tamam.. gittim (3x2) 6GB 2000Mhz'lik ram alıp taktım.. bu ramleri 1600Mhz'de fln görmez değil mi?? yoksa illa OC yapmak gerekiyor mu?? gerekiyorsa nasıl yapacağız? anakartı kullanan bir arkadaş detaylı olarak zaman ayırıp yardımcı olabilirse çok sevinirim.. teşekkürler..

almayı düşündüğüm ramler:

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cmg6gx3m3a2000c8-6-gb-%283*2gb%29-kit-dominator-gt-fanli-ddr3-2000mhz-cl8-ram/productDetails.aspx?I_ID=40220

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 16 Kasım 2009; 3:23:31 >

• Yapmanıza gerek yok,bende OC için almadımki OC amacı ile üretilen anakartlar normallerinden daha stabildir,tercih nedenim bu olmuştu.Hatta OC yapmayacaksanız fanlı vs. ram almayada gerek yok.Gene Corsair'in daha makul fiyatta olanlarına bakın.
  • quote:

ya ben bir şey sorucam şimdi bu anakartı aldım diyelim.. illa OC yapmak gerekiyor mu??

yani aldım kurdum her şey tamam.. gittim (3x2) 6GB 2000Mhz'lik ram alıp taktım.. bu ramleri 1600Mhz'de fln görmez değil mi?? yoksa illa OC yapmak gerekiyor mu?? gerekiyorsa nasıl yapacağız? anakartı kullanan bir arkadaş detaylı olarak zaman ayırıp yardımcı olabilirse çok sevinirim.. teşekkürler..

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cmg6gx3m3a2000c8-6-gb-%283*2gb%29-kit-dominator-gt-fanli-ddr3-2000mhz-cl8-ram/productDetails.aspx?I_ID=40220

vatanda satılan kingstn 2000 mhz ramlerin fiyatı uygun bende bu anakartta kullanıyorum. 1910 mhz günlük olarak.
    2000 de çalışıyor ama qpı/ddr voltajını biraz çok arttırmak gerekiyor.
    rrahat rahat bu rami kullanabilirsin.

http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-khx2000c9d3t1fk36gx-6gb-%283*2gb%29-kit-hyperx-ddr3-2000mhz-cl9-xmp-ram/productdetails.aspx?I_ID=40535

• quote:

ya ben bir şey sorucam şimdi bu anakartı aldım diyelim.. illa OC yapmak gerekiyor mu??

Ramler default olarak 1066 mhz de çalışacaktır.Tabiki oc yapmana gerek yok.
    Kendi hızlarında bile çok güçlü i7 işlemciler.

• quote:

Orijinalden alıntı: scerit

vatanda satılan kingstn 2000 mhz ramlerin fiyatı uygun bende bu anakartta kullanıyorum. 1910 mhz günlük olarak.
    2000 de çalışıyor ama qpı/ddr voltajını biraz çok arttırmak gerekiyor.
    rrahat rahat bu rami kullanabilirsin.

http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-khx2000c9d3t1fk36gx-6gb-%283*2gb%29-kit-hyperx-ddr3-2000mhz-cl9-xmp-ram/productdetails.aspx?I_ID=40535

Biraz ram ayarlarından bahsedermisin.Mesela;
    -qpı voltajı
    -ram timingleri
    -ramlere verdiğin voltaj.

• İŞLEMCİ 191*21=4000MHZ
    RAM 191*10=1910MHZ
    QPI/DDR 1.48V
    IOH 1.30V
    RAM 1.67V

RAM TİMİNG 9-9-9-24 (8-8-8-20 ÇALIŞIYR 1.7V DA)

BU DEĞERLERDE GÜNLÜK KULLANIYORUM.

4.2 DE İŞLEMCİ VE RAM 2000MHZ DE ÇELIŞIYR AMA İŞLEMCİ 1.32V VE DİĞER BİLEŞENLER DAHA ÇK VOLTAJ İSTİYOR.
    BU SEBEPLE RAMİ 1910 MHZ KULLANIYRUM.
  • ARKADAŞLAR TÜM SİSTEMİMİ SATMAMDAN DOLAYI ÇOKTANDIR BURAYA MESAJ DAHİ ATMIYORDUM. AMA ŞUNU BELİRTEYİM TÜM ANAKARTLARDA USB 3.0 VE SATA 3.0 DOLAYI BİR REVİZYON YAPILACAK. ŞU ANDA BİR ÇOK FİRMA BU REVİZYONU YAPTI. TOPİĞİME TEKRARDAN RAMPAGE III EXTREME OLARAK GİRECEĞİM BAKALIM NASİP O ZAMANA KADAR SİZLERİ TAKİP EDİP NELER YAPTIĞINIZI MERAKLA İZLEYECEĞİM. FAKAT YAZILANLARDAN BAZILARINI ANLAMIŞ DEĞİLİM İŞLEMCİYE 1,300 DAN FAZLA VOLTAJ VERMEK İŞLEMCİ ÖMRÜNÜ CİDDEN AZALTIR. O YÜZDEN DAHA STABİL VE 4,000 GHZ LERDE ÇALIŞAN BİR AYAR YAPMAK HER ZAMAN DAHA MANTIKLI. BİRDE ŞUNU UNUTMAYALIM BU İŞLEMCİLERİN FABRİKA ÇIKIŞ VOLTAJI 1,175 BEN FABRİKA ÇIKIŞ VOLTAJI ÜZERİNE HİÇ VOLTAJ VERMEDEN GÜNLÜK 3,900 MHZDE SİSTEMİ KULLANIYORDUM. BU DENEMELERİ YAPARSANIZ DAHA İYİ OLUR KANISINDAYIM.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nesimdural

ARKADAŞLAR TÜM SİSTEMİMİ SATMAMDAN DOLAYI ÇOKTANDIR BURAYA MESAJ DAHİ ATMIYORDUM. AMA ŞUNU BELİRTEYİM TÜM ANAKARTLARDA USB 3.0 VE SATA 3.0 DOLAYI BİR REVİZYON YAPILACAK. ŞU ANDA BİR ÇOK FİRMA BU REVİZYONU YAPTI. TOPİĞİME TEKRARDAN RAMPAGE III EXTREME OLARAK GİRECEĞİM BAKALIM NASİP O ZAMANA KADAR SİZLERİ TAKİP EDİP NELER YAPTIĞINIZI MERAKLA İZLEYECEĞİM. FAKAT YAZILANLARDAN BAZILARINI ANLAMIŞ DEĞİLİM İŞLEMCİYE 1,300 DAN FAZLA VOLTAJ VERMEK İŞLEMCİ ÖMRÜNÜ CİDDEN AZALTIR. O YÜZDEN DAHA STABİL VE 4,000 GHZ LERDE ÇALIŞAN BİR AYAR YAPMAK HER ZAMAN DAHA MANTIKLI. BİRDE ŞUNU UNUTMAYALIM BU İŞLEMCİLERİN FABRİKA ÇIKIŞ VOLTAJI 1,175 BEN FABRİKA ÇIKIŞ VOLTAJI ÜZERİNE HİÇ VOLTAJ VERMEDEN GÜNLÜK 3,900 MHZDE SİSTEMİ KULLANIYORDUM. BU DENEMELERİ YAPARSANIZ DAHA İYİ OLUR KANISINDAYIM.

hocam bu Rampage III Extreme ne zaman gelecek bir bilginiz var mı?? ben biraz araştırdım şu bilgilere ulaştım;

1: 6Gbs Serial ATA
    2: USB 3.0
    3: PCI Express 3.0
    4: support DDR3 Tri channel beyond 2000mhz and support Intel 32nm processor which Core i9 with 6cores 12threads

kısa bir zaman sonra gelecekse Core i9'ları bekleyim bari..

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.