Şimdi Ara

(((ASUS RAMPAGE II EXTREME KARDEŞLİĞİ))) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
414
Cevap
1
Favori
23.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu anakarta hayranım o kadar araştırdım ama kimse şöyle bir foto çekip koymamış. Ne incelemelerde gördüm. bari kendim çekeyim dedim. Anakart Furkan_10 adlı arkadaşındır.

(((ASUS RAMPAGE II EXTREME KARDEŞLİĞİ)))

kendi 8gb mavi flashım da arka panelle uyumlu olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 10 Aralık 2009; 16:53:23 >

• walla çok şık duruyor.. bu SupremeFX X-Fi ses kartı kutusundan mı çıkıyor???
  • evet kutusunda çıkıyor.
    quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

walla çok şık duruyor.. bu SupremeFX X-Fi ses kartı kutusundan mı çıkıyor???

arkadaşlar bu PCIEx 1_1 slota ( üstteki siyah olan) başka bir ses kartı takılıyor mı? bu slotta başka ses kartı takıp kullanan var mı?
  • Slmlar arkadaşlar, bende yeni bir üyeyim.. yeni kurdum henüz sistemi bir takım problerim var ve baya bir acemiyim, bana yardımcı olurmusunuz birlikte çözermiyiz bu sorunları......

Sistem şöyle:

Asus rampage ıı extreme
    intel i7 920 D0 işlemci
    Zalman CNPS10X EXTREME soğutucu
    Msi GTX 280 ekran kartı
    G.skill 6 GB 2000 mhz ram
    Thermaltake 750 w Psu
    500 Gb wd HDD
    Thermaltake Armor kasa
    Windows 7 64 bit

Birinci sorunum arkadaşlar, ram lerim 4 Gb gösteriyor, yerlerini değiştirdim fakat değişen bişey olmadı, yalnız ramlerin yerini değiştirirken farkettim ortadaki mavi slot görmüyor, ramlerde sorun yok, ortadaki slot da sorun var..... Win 7 yi kurduğumda herşey çalıştığı için herhangi bir driver yüklemedim, yüklemek için driver cd sini takdığımda otomatik açı okmuyor ?? tek tek manuel kurmam gerekecek fakat sanırım gördüğüm herşeyi yüklemem gerekmiyor, neleri yüklemem gerek bir fikir alışverişi yapalım..

İkinci sorun, biosu güncellemek istiyorum belki ram sorununu çözerim diye, sitesinden güncel biosu indirdim, birde biosu yüklemem için bir program var onu da indirdim fakat programı kurmuyor win 7 de ?? indirdiklerimi win 7 64 bit altında indirdiğim halde win 7 bu programı kurmuyor ??

Üçüncü sorun, driver dvd nin içersinde x-fi ses kartının driver ı var, yüklüyorum fakat çalıştırmak istediğimde activasyon kodu için bir siteye yönlendiriyor, bunun activasyon kodu nedir ???

• Çok fazla kullanan yok herhalde bu kartı.... kimseden cevap, kardeşlik zayıf galiba burda :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gypso0512

Slmlar arkadaşlar, bende yeni bir üyeyim.. yeni kurdum henüz sistemi bir takım problerim var ve baya bir acemiyim, bana yardımcı olurmusunuz birlikte çözermiyiz bu sorunları......

Sistem şöyle:

Asus rampage ıı extreme
    intel i7 920 D0 işlemci
    Msi GTX 280 ekran kartı
    Thermaltake 750 w Psu
    500 Gb wd HDD
    Thermaltake Armor kasa
    Windows 7 64 bit

Birinci sorunum arkadaşlar, ram lerim 4 Gb gösteriyor, yerlerini değiştirdim fakat değişen bişey olmadı, yalnız ramlerin yerini değiştirirken farkettim ortadaki mavi slot görmüyor, ramlerde sorun yok, ortadaki slot da sorun var..... Win 7 yi kurduğumda herşey çalıştığı için herhangi bir driver yüklemedim, yüklemek için driver cd sini takdığımda otomatik açı okmuyor ?? tek tek manuel kurmam gerekecek fakat sanırım gördüğüm herşeyi yüklemem gerekmiyor, neleri yüklemem gerek bir fikir alışverişi yapalım..

İkinci sorun, biosu güncellemek istiyorum belki ram sorununu çözerim diye, sitesinden güncel biosu indirdim, birde biosu yüklemem için bir program var onu da indirdim fakat programı kurmuyor win 7 de ?? indirdiklerimi win 7 64 bit altında indirdiğim halde win 7 bu programı kurmuyor ??

Üçüncü sorun, driver dvd nin içersinde x-fi ses kartının driver ı var, yüklüyorum fakat çalıştırmak istediğimde activasyon kodu için bir siteye yönlendiriyor, bunun activasyon kodu nedir ???

Sorularınıza cevap vereyim.
    Ramları doğru slotlara taktığınıza eminsiniz değilmi. Mavi slotlara takacaksınız. Triple olarak kullanmak istiyorsanız mavi slotlara takılmalı. Mavi slotlara takıldıktan sonra beyazlara takılmalı
    Eğer ramı okumuyorsa bunun bios ile alakası olamaz. Donanımsal problem var demektir. Biosu güncellemek tam ayrıntılı olarak bilmiyorsanız riskli bir işlem. Bir bilenle beraber yaparsanız daha iyi olur.
    Driver cd sinin üzerinde xfi nin aktive edecek kod bulunuyor.
    Kullandığınız işletim sistemi orjinal win7 64 bitmi yoksa bildiğimiz tarzdanmı.

Bu arada sisteminiz hayırlı olsun.

• Bu arada arkadaşlar anlaşılan rampage III çıkması biraz gecikecek. Yeniden aynı sistemi kurmaya karar verdim. Şimdi kendim kullanamayınca bu topiğide canlandıramıyorum. O yüzden yeniden bu karttan alacağım. Aklınızda bulunsun diye söylüyorum. Bu kart tan satan arkadaş var ise almak istiyorum.
  • sağol arkadaşım bilgi için, kullandığım win 7 bildiğimiz tarzda.. ram lerim mavi slotlarda, beyaza takdığımda hiç görmüyo açılmıyor pc, yerlerini değiştirip denem yaparken farkettiğim kadarıyla ortadaki mavi slotta hiç bir ram çalışmıyor.. anakartmı arızalı yoksa ??

X-Fİ kurdum keyi ni girdim fakat nedense internet üzerinden key onaylamayı deniyor ama başarılı olmuyor, iki hafta sonra tekrar hatırlat seçeneği çıkıyor mecburen onu seçip geçiyorum, bu seferde creativ in player ından başka bişey çalışmıyor... bir fikriniz varmı ???
  • quote:

sağol arkadaşım bilgi için, kullandığım win 7 bildiğimiz tarzda.. ram lerim mavi slotlarda, beyaza takdığımda hiç görmüyo açılmıyor pc, yerlerini değiştirip denem yaparken farkettiğim kadarıyla ortadaki mavi slotta hiç bir ram çalışmıyor.. anakartmı arızalı yoksa ??

X-Fİ kurdum keyi ni girdim fakat nedense internet üzerinden key onaylamayı deniyor ama başarılı olmuyor, iki hafta sonra tekrar hatırlat seçeneği çıkıyor mecburen onu seçip geçiyorum, bu seferde creativ in player ından başka bişey çalışmıyor... bir fikriniz varmı ???

Şunu ilk başta belirteyim. Ürününüz garantili ise nereden garantili olduğu çok önemli tabi. Çizgi elektroniğe götürün en fazla 4 günde size problemi çözüp geri verirler

Win 7 sürümlerinin bazılarında problem var. Bence yeni ve en son güncellenmiş olandan bulabiliyorsanız onu bir deneyin.

Bende çok uğraşmıştım. Hemen zaten aktive olmuyor. Biraz uğraşmazın lazım............

• ram sorunu win 7 den kaynaklı olabilirmi diyorsun ? doğrumu anladım ??
  • Denemekte fayda var. Bir denerseniz hiç yoktan aklınızdaki kuşkular giderilmiş olur. Zaten ondada sıkıntı yok ise donanım kaynaklıdır kesinlikle ve garantiye götürünüz. Bu arada ürününüz yurt içimi yurt dışımı. Nereden garantili
  • sanalmarketim den alınma bir kart.. ben forumdan signomus arkadaşdan aldım kartı.. hatta ilk sayfada testleri var....
  • Daha önce benimkine benzer ram sorunu yaşıyan olmadımı arkadaşlar ????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gypso0512 -- 13 Aralık 2009; 1:42:58 >
  • sorunlu alışveriş ve referans konularının bu bölümde tartışılması yasaktır

iyi forumlar
  • quote:

Slmlar arkadaşlar, bende yeni bir üyeyim.. yeni kurdum henüz sistemi bir takım problerim var ve baya bir acemiyim, bana yardımcı olurmusunuz birlikte çözermiyiz bu sorunları......

Sistem şöyle:

Asus rampage ıı extreme
    intel i7 920 D0 işlemci
    Msi GTX 280 ekran kartı
    Thermaltake 750 w Psu
    500 Gb wd HDD
    Thermaltake Armor kasa
    Windows 7 64 bit

ramlari hicmi gormedi goruyorduda sonradanmi gormez oldu, ben ayni sorunu bir ara vistada yasamistim, elektrik kesintisi olduktan sonra, pc reset atmaya basladi, iki saat surekli reset atti sonra ramin birini gormedi, bende yer degistirdim felan nafile, sonra arkadaki cmos tusuna bastim pilini cikarttim felan, o ara bir elektrik kesintisi daha oldu pc kendine geldi. duzeliverdi.

• Kartı aldım 1 ay sonra kurdum görmüyordu. Yani ilk günden beri görmüyor mallesef..
  • [simage][/simage]selam arkadaşlar sis temimi oc eddim oc bilgilerini vereyim
    anakart asus rampage ıı extreme x58
    CPUID CPU Adı Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz
    CPU #1 Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz, 4009 MHz
    CPU Saati 2403.9 MHz (Gerçek: [ TRIAL VERSION ] MHz)
    Etkin Saat 1600 MHz
    DRAM:FSB oranı 4:1
    CPU FSB 200.4 MHz (Gerçek: 133 MHz, overclock: 51%)
    QPI Clock 3608.1 MHz
    Anakart 32 °C (90 °F)
    CPU 28 °C (82 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #1 43 °C (109 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #2 44 °C (111 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #3 42 °C (108 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #4 42 °C (108 °F)
    Kuzey Köprüsü 42 °C (108 °F)
    Güney Köprüsü 44 °C (111 °F)
    CPU Çekirdek 1.29 V
    CPU PLL 1.81 V
    QPI 1.36 V
    DIMM 1.65 V
    sizce bu ayarlar normalmi cpu ya 1.3000 volt verdim Qpı/dram coreye de 1.38125 volt verdim ve sıcaklıklar nasıl bilgilendirirseniz sevinirim voltaj ayarları sizce iyimi yalnız bir hatırlatma yapmak istiyorum cpu sogutmada BİGWATER 760İ SERİSİ
    SU SOGUTMA BLOGU KULLANDIM ŞİMDİ YARDIMLARINIZI VE GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDRİM
    ekdeki dosya 1 e tıklayarak everest bigilerine ulaşa bilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur_1978 -- 26 Aralık 2009; 5:27:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur_1978

[simage][/simage]selam arkadaşlar sis temimi oc eddim oc bilgilerini vereyim
    anakart asus rampage ıı extreme x58
    CPUID CPU Adı Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz
    CPU #1 Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz, 4009 MHz
    CPU Saati 2403.9 MHz (Gerçek: [ TRIAL VERSION ] MHz)
    Etkin Saat 1600 MHz
    DRAM:FSB oranı 4:1
    CPU FSB 200.4 MHz (Gerçek: 133 MHz, overclock: 51%)
    QPI Clock 3608.1 MHz
    Anakart 32 °C (90 °F)
    CPU 28 °C (82 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #1 43 °C (109 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #2 44 °C (111 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #3 42 °C (108 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #4 42 °C (108 °F)
    Kuzey Köprüsü 42 °C (108 °F)
    Güney Köprüsü 44 °C (111 °F)
    CPU Çekirdek 1.29 V
    CPU PLL 1.81 V
    QPI 1.36 V
    DIMM 1.65 V
    sizce bu ayarlar normalmi cpu ya 1.3000 volt verdim Qpı/dram coreye de 1.38125 volt verdim ve sıcaklıklar nasıl bilgilendirirseniz sevinirim voltaj ayarları sizce iyimi yalnız bir hatırlatma yapmak istiyorum cpu sogutmada BİGWATER 760İ SERİSİ
    SU SOGUTMA BLOGU KULLANDIM ŞİMDİ YARDIMLARINIZI VE GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDRİM
    ekdeki dosya 1 e tıklayarak everest bigilerine ulaşa bilirsiniz

Şimdi ben sana kendi fikrimi söyliyeyim. Voltajı bir kısım geriye çekip stabilitesini koruyana kadar düşürmeyi deneyebilirsin. Birde şu an yazmış olduğun sıcaklıklar sanırım atıl haldeki değerler ki önemli değil mühim olan yüke bindiği zamanki sıcaklıklar. Çekirdek başına yükte ( prime 95, occt vs. gibi programlarla yüklenebilirsin cpu ya ) 70 dereceleri geçmez ise sorun yok. Dost acı söyler , kullandığın soğutma sistemi ile bu sistemi 4,0ghz de 1,3v. HT: ON ile ne yazıkki sıcaklık sorununu iliklerine kadar hissedersin. Aynı sıvı-soğutma sistemi qx9650 takılı bir sistemde bende de mevcut bu yüzden söylüyorum, sallamıyorum 4,0 da kullanmak istersen de ht yi mutlaka kapatman lazım bu sana -10 derece kazandırır. Ht yi kapatırsan sentetik ( PS, AUTOCAT, CINE BENCH RENDER, VANTAGE vs.. )uygulamalarda kısmen kayıp oyunlarda kısmen kazanç sağlarsın. QPI -DRAM VOLTAGE 'a gelirsek ben 4500gHZ Üzeri bile 1,35volt veriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CESAJANS -- 26 Aralık 2009; 12:19:37 >

• saolasın arkadaşım voltajları birazcık geri çektim sıcaklık olarak pek fark edmedi ama stabil olarak gayet güzel oldu 1 saate yakınc rysıs oynadın oyunu kapatmadan çıkıp everestle kontrol eddim 1 ve 2 ci çekirdek 57 3 ve 4 cü çekirdek 55 54 derece idi cpu ise 44 derece ana kart 36 derece guney ve kuzey biraz yuksek geldi bana kuzey 52 güney 49 idi sence bu degerler normalmi bu arada sistemimden dolayı foruma giremedim ttnet sorunu yaşıyorum cevabım biraz gecikmiş ola bilir
    internetde sürekli kopukluk yaşıyorum bu ttneti allah kahredsin başka birşey demiyorum şimdiden teşekkur ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur_1978 -- 26 Aralık 2009; 18:45:36 >
  • Arkadaşlar bu karttan bir tane vardı bir tane daha aldım lakin acaba sorunmu bilmiyorum... aşağıdaki resimde işaretlediğim kasanın arkasaındaki parçanın ışıkları yanmıyor henüz pc de ram ve ekran kartı yok denemek için açtım ilk saniye kadar yandı sonra daha yanmadı bu konu ile ilgili bilgi sahibi varmı acaba teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE7EF0688 -- 27 Aralık 2009; 19:41:23 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.