Şimdi Ara

(((ASUS RAMPAGE II EXTREME KARDEŞLİĞİ))) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
414
Cevap
1
Favori
23.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hey

Arkadaşlar lütfen son bios u update edin 1303 olması lazım ve qpi voltajınızı 1.4ten yüksek değerlere çıkarmayın zaten buna da ihtiyacınız yok

hocam ezbere konuşmayalım lutfen 2000 mhz de vtt 1.72 nin altına dusuremiyorum yok bunun caresini biliyorsanız banada soyleyinde bilelim gercekten bu vtt konusu cok başımı agrıttı..
    ayrıca vtt nin yuksek olmasının nedeni işlemci midir yoksa ram midir acaba..
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan_10

quote:

Arkadaşlar lütfen son bios u update edin 1303 olması lazım ve qpi voltajınızı 1.4ten yüksek değerlere çıkarmayın zaten buna da ihtiyacınız yok

hocam ezbere konuşmayalım lutfen 2000 mhz de vtt 1.72 nin altına dusuremiyorum yok bunun caresini biliyorsanız banada soyleyinde bilelim gercekten bu vtt konusu cok başımı agrıttı..
    ayrıca vtt nin yuksek olmasının nedeni işlemci midir yoksa ram midir acaba..

ezbere konuşacak biri değilim, 2gün önce gene yi denedim ve problemsiz idi 1.35v 200bclck yine söylüyor ve yüksek vtt ile devam etmenizi tavsiye etmiyorum; gerisi size kalmış

• hocam yuksek vtt yi bende sevmiyorum hatta nefret ettim ama naparsam yapayım dusmuyor vtt bunun nedenini soruyorum lutfen yardım edin yahu

bununla ilgili actıgım konu:

http://forum.donanimhaber.com/m_38325550/mpage_1/f_/key_//tm.htm#38325550
  • quote:

ezbere konuşacak biri değilim, 2gün önce gene yi denedim ve problemsiz idi 1.35v 200bclck yine söylüyor ve yüksek vtt ile devam etmenizi tavsiye etmiyorum; gerisi size kalmış

200bclk için ben cpu ya 1.275 volt
    Qpi voltajım 1.5 volt
    ramlere 1.64 volt cl8 8 8 20 2000mhz

bu değerlerde çalıştırıyordum

1.5 volt üzeri Qpi voltajı çok ama çok gereksiz

Nehalemi sırf extreeme susoğutma sistemim bile zaptedemediği için terkettim

• quote:

Orijinalden alıntı: furkan_10

hocam yuksek vtt yi bende sevmiyorum hatta nefret ettim ama naparsam yapayım dusmuyor vtt bunun nedenini soruyorum lutfen yardım edin yahu

bununla ilgili actıgım konu:

http://forum.donanimhaber.com/m_38325550/mpage_1/f_/key_//tm.htm#38325550

Arkadaşım sen vtt voltajı işlemcine veriyorsun.Biliyorsun i7 lerde bellek kontrolcüsü kuzey köprüsünden işlemciye alındı.Ve intel i7 920 bellekkontrol hızı 1333 mhz. ( tam emin değilim yanlış hatırlıyor olabilirim.)Sen bunu 2000 de kullanırsan işlemcinin bu hızla baş edebilmesi için voltaj gereksinimi doğar.İntelin tavsiye ettiği maksimum qpi vtt voltajı 1,35 dir.Daha üstü sizin riskinizdir,bellek kontrolcüsü uçabilir.Frekensı profil olarak değil,herşeyi auto seçersen ram hızın 1333 olup ,vtt düşecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanss -- 27 Mart 2010; 20:43:29 >

• ugur nickli arkadaşta 2000 de kullanıyor ama 1.5 vtt de bende bunu istiyorum işte 2000 de kullanayım ve vtt dusuk olsun ama olmuyor sorunun kaynagını bilsem zaten o parçayı degistirecem işlemci mi sorunlu yoksa ram mi sorunlu ??
  • Merhaba arkadaşlar ,sistemim aşşağıda yazılan gibidir , işlemciyi BCLK arttırımı ile geri kalan ayarlar auto ayarda overclok ederek 4.2ghz ulaştım fakat ramlarim 2000mhz olmasına rağmen bi türlü 2000 mhz çalıştıramadım,en fazla 1.605 mhz çalıştırdım bide işlemci 3.8ghz iken 1.800mhz , 2000mhz yapınca bios kendini kitliyor açmıyor reset atmam gerekiyor .. pc direkmen bios kitliyor rest atmassamda açılmıyor , bu konuda hakkaten işin erbabı biri varsa yardım rica ediceğim, , kafayı yemek üzereyim , saygılar..

CPU : İ7 930
    Anakart : Asus Rampage II Extreme (güncel 1802 bios yüklü )
    Ram : Team Extrem PC3 16000 DDR3 2000 MHz CL9 (3*2GB)

Ram detayları kendi sitesinden ;

P/N TX36144M2000HC9TC
    Suitable for Desktops
    Module Type 240Pin Unbuffered DIMM Non ECC
    DRAM Density 128x8
    Capacity 6GB kit (3x2GB)
    Data transfer
    bandwidth 16,000MB/Sec (PC3 16000)
    CL-value 9-9-9-24-2T
    Working voltage 1.5V~1.65V
    PCB 8-layer PCB

• quote:

Orijinalden alıntı: CryTurkiye-44peace44

Merhaba arkadaşlar ,sistemim aşşağıda yazılan gibidir , işlemciyi BCLK arttırımı ile geri kalan ayarlar auto ayarda overclok ederek 4.2ghz ulaştım fakat ramlarim 2000mhz olmasına rağmen bi türlü 2000 mhz çalıştıramadım,en fazla 1.605 mhz çalıştırdım bide işlemci 3.8ghz iken 1.800mhz , 2000mhz yapınca bios kendini kitliyor açmıyor reset atmam gerekiyor .. pc direkmen bios kitliyor rest atmassamda açılmıyor , bu konuda hakkaten işin erbabı biri varsa yardım rica ediceğim, , kafayı yemek üzereyim , saygılar..

CPU : İ7 930
    Anakart : Asus Rampage II Extreme (güncel 1802 bios yüklü )
    Ram : Team Extrem PC3 16000 DDR3 2000 MHz CL9 (3*2GB)

Ram detayları kendi sitesinden ;

P/N TX36144M2000HC9TC
    Suitable for Desktops
    Module Type 240Pin Unbuffered DIMM Non ECC
    DRAM Density 128x8
    Capacity 6GB kit (3x2GB)
    Data transfer
    bandwidth 16,000MB/Sec (PC3 16000)
    CL-value 9-9-9-24-2T
    Working voltage 1.5V~1.65V
    PCB 8-layer PCB

QPI/DDR CORE VOLTAJI 1.55 VOLTUN ÜZERİNE ÇIKARMAN GEREKİYOR RAMLERİ 2000MHZ ÇALIŞTIRABİLMEN İÇİN. SICALIKLARA DİKKAT ET KASA İÇİ SOĞUTMAM İYİ ŞEKİDE 1.55 VOLTTA RAHAT KULLANABİLİRSİN.
    AYRICA HEM İŞLEMCİ YÜKSEK OVERCLOKLU HEMDE RAM 2000MHZ STABİLİTE ZOR SAĞLANIYOR.

• Arkadaslar bir suredir kullandıgım Rampage 2 anakartımı yer sıkısıklıgı ve bir takım sebeplerden dolayı kasayı ufaltmak istedigim icin satmayı düşünüyorum. Piyasadanda cok haberdar olmadıgım icin acaba ederi ne kadardır. Kutulu full icerikli garantisi hala devam eden bir kart. Çok memnunum dedigim gibi ama kasayı ufaltmam gerekiyor. Aynı anakartın GENE modelini aldım bir arkadastan küçük bir kasa yapıp onu kullanıcam ve ATX olanı satmak istiyorum. Önerisi olan varmı fiyat konusunda?
    Teşekkürler
  • İlgi ve alakınıza çok teşekkür ederim... Kart tarafımdan alınmıştır.. Yeniden aranızdayım.......Saygı ve hürmetlerimle.
    quote:

Orijinalden alıntı: zmrw

Arkadaslar bir suredir kullandıgım Rampage 2 anakartımı yer sıkısıklıgı ve bir takım sebeplerden dolayı kasayı ufaltmak istedigim icin satmayı düşünüyorum. Piyasadanda cok haberdar olmadıgım icin acaba ederi ne kadardır. Kutulu full icerikli garantisi hala devam eden bir kart. Çok memnunum dedigim gibi ama kasayı ufaltmam gerekiyor. Aynı anakartın GENE modelini aldım bir arkadastan küçük bir kasa yapıp onu kullanıcam ve ATX olanı satmak istiyorum. Önerisi olan varmı fiyat konusunda?
    Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: nesimdural

İlgi ve alakınıza çok teşekkür ederim... Kart tarafımdan alınmıştır.. Yeniden aranızdayım.......Saygı ve hürmetlerimle.

hayırlı uğurlu olsun hocam...
  • Teşekkürler.
  • Hemen ilk sorumla biraz topiği canlandıralım...

Arkadaşlar işlemciye oc yaptığımda daha doğrusu düşük voltaj ile yüksek hız denemelerimde anakart ile ilgili bir sıkıntı dikkatimi çekti..

Oc yaptığımda anakartın usb girişleri düzensiz çalışıyor.... Sebebini bir türlü bulabilmiş değilim... Dışarıdan hardisk takiyorum 2,5 lik tanımıyor... Oc yi normal düzeye getirince düzeliyor..

Psu da bir sıkıntı yok ve 1000 watt
    İşlemcide bir sıkıntı olup olmadığın bilimiyorum
    Anakartta bir sıkıntı olup olmadğını bilmiyorum
    En son bios yüklü......

Yardımlarınızı bekliyorum.
  • @nesimdural
    Sorunuza cevap veremeyeceğim ama benim size bir sorum olacakTakip ettiğim kadarıyla bu ikinci kartınız ve bu kart hakkında tecrübe sahibisiniz.Benim aklımda Rampage III Extreme almak var.Kart çok yeni,kullanan yok henüz,ben size Rampage II den yola çıkarak bu kartı almama tavsiye edermisiniz?Doğrusu sizin bu usb konunuzu görünce ,kararsız kaldım.Çünkü geldiği zaman 800 den aşağı olmuyacak.O kadar verip,sonra sorunlarla uğraşmak istemiyorum işin açığı..
  • Olay olay olayyy , Arkadaşlar , geçen gün eve geldiğimde eşim pc 'kendiliğinden kapandığını ve açılmadığını söyledi , Neyse pc açtığımda şöyle bi hataylar karşılaştım, SB over TEMPETURE , araştırma sonucu güney köprüsü problemi olduğunda bu hata verildiğini okudummmm pc yine kapandı :) neyse bekleme sonrası bios'tan bakınca SB (güney köprüsünün sıcaklığının 90 derece olduğunu görmemle fişi çatt diye çektim :) , ama elle kontrol ettiğimde öyle acayip bi sıcaklık olmadığını gördüm , en son kullandığım değerler,
    CPU 3.8ghz Ram'ler 1.824 mhz 'di ve voltaj'lar auto'daydı, sanırım güney köprüsü yukarıdaki NESİMDURAL'ın msj'da göz önüne alınca , OC sıırasında gerekli voltak ayarları kesinlikle yapılmalı yoksa benim gibi güney köprünüz uçar demekten başka bişe gelmiyor akla , Şuan kart Çizgi elektronikte garanti kapsamında tamirde inşallah tamir edilir, yoksa hapı yuttuk , piyasada rampage extreme anakart yok .!

• Bende kartımın son halinden bir foto koyayım hemde konuya can gelsin
  • Problem şu an içi çözüldü. Bir kaç küçük ayar yapmam gerekti... Zannımca oc yapınca voltaj değerleri stabil olarak yayılmıyor.. Şu an için tüm fonksiyonlar çalışıyor....... Size cevap olarakta yeni bir ürünü kullanmak her zaman risklidir.. Biraz bekleyip sonuçları görüp karar vermek daha mantıklı.. Ama şu belliki Rampage II extreme yanin bizim kullandığımız kart dündaya kendini ispatlamış en iyi kartlardan biridir.... Uygun ve temiz bulabilirseniz alabilirsiniz.....
    quote:

Orijinalden alıntı: Cleatur

@nesimdural
    Sorunuza cevap veremeyeceğim ama benim size bir sorum olacakTakip ettiğim kadarıyla bu ikinci kartınız ve bu kart hakkında tecrübe sahibisiniz.Benim aklımda Rampage III Extreme almak var.Kart çok yeni,kullanan yok henüz,ben size Rampage II den yola çıkarak bu kartı almama tavsiye edermisiniz?Doğrusu sizin bu usb konunuzu görünce ,kararsız kaldım.Çünkü geldiği zaman 800 den aşağı olmuyacak.O kadar verip,sonra sorunlarla uğraşmak istemiyorum işin açığı..

• İnşaallah tamir edilir... Fakat siz ramları niçi o seviyeye çıkardınız.. Biliyorsunuz triple memorylerde 1,650 voltajın üzeri risktir.... Birde 3.8 mhz hıza kaç voltaj ile çıktınız belirtirmisiniz... Ben o hıza 1,175 mhz ile çok rahat çıkıyorum......... İnce ayarlara geçmeden normal fsb ile........ Bilen bilisinden yardım almanız tavsiye edilir......
    quote:

Olay olay olayyy , Arkadaşlar , geçen gün eve geldiğimde eşim pc 'kendiliğinden kapandığını ve açılmadığını söyledi , Neyse pc açtığımda şöyle bi hataylar karşılaştım, SB over TEMPETURE , araştırma sonucu güney köprüsü problemi olduğunda bu hata verildiğini okudummmm pc yine kapandı :) neyse bekleme sonrası bios'tan bakınca SB (güney köprüsünün sıcaklığının 90 derece olduğunu görmemle fişi çatt diye çektim :) , ama elle kontrol ettiğimde öyle acayip bi sıcaklık olmadığını gördüm , en son kullandığım değerler,
    CPU 3.8ghz Ram'ler 1.824 mhz 'di ve voltaj'lar auto'daydı, sanırım güney köprüsü yukarıdaki NESİMDURAL'ın msj'da göz önüne alınca , OC sıırasında gerekli voltak ayarları kesinlikle yapılmalı yoksa benim gibi güney köprünüz uçar demekten başka bişe gelmiyor akla , Şuan kart Çizgi elektronikte garanti kapsamında tamirde inşallah tamir edilir, yoksa hapı yuttuk , piyasada rampage extreme anakart yok .!

• Abi ya ekran kartını göremedim yoksa farklı bir ekran kartımı kullanıyorsunuz.

Birde fotoğrafta dikkatimi birşey çekti.. Qpı dram pover card.. O ne işe yarıyor.. Birde sizden güncel zahmet olmazsa stabil voltaj ayarlarının fotoğraflarını alabilirmiyiz.. Bende ekleyeceğim..
    Bilgi açısından mesela kuzey köprüsüne niçin voltaj verilir
    Güney köprüsüne niçin voltaj verilir
    İşlemci için niçin voltaj verilir
    Rama niçin voltaj verilir ve verilen değerlerin alt ve üst sınırlarını belirtirseniz çok sevinirim............

quote:

Orijinalden alıntı: CESAJANS

Bende kartımın son halinden bir foto koyayım hemde konuya can gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Administrator-13 -- 26 Nisan 2010; 8:37:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nesimdural

İnşaallah tamir edilir... Fakat siz ramları niçi o seviyeye çıkardınız.. Biliyorsunuz triple memorylerde 1,650 voltajın üzeri risktir.... Birde 3.8 mhz hıza kaç voltaj ile çıktınız belirtirmisiniz... Ben o hıza 1,175 mhz ile çok rahat çıkıyorum......... İnce ayarlara geçmeden normal fsb ile........ Bilen bilisinden yardım almanız tavsiye edilir......
    quote:

Olay olay olayyy , Arkadaşlar , geçen gün eve geldiğimde eşim pc 'kendiliğinden kapandığını ve açılmadığını söyledi , Neyse pc açtığımda şöyle bi hataylar karşılaştım, SB over TEMPETURE , araştırma sonucu güney köprüsü problemi olduğunda bu hata verildiğini okudummmm pc yine kapandı :) neyse bekleme sonrası bios'tan bakınca SB (güney köprüsünün sıcaklığının 90 derece olduğunu görmemle fişi çatt diye çektim :) , ama elle kontrol ettiğimde öyle acayip bi sıcaklık olmadığını gördüm , en son kullandığım değerler,

inşallah tamir edilir nesim , malesef piyasada Rampage II olmadıgından hapı yutarız, sonuçta garanti ama .. anakart yok ,
    Bende voltaj vermeden Auto ayarlarında 3.8 ghz çıktım , Ramlar Team extrem 2000mhz bu yuzden o hızlara cıktım , nomalde 2000 mhz calısması gerekiyor, yoksa ne anlamı var , ben voltaj vermediğim için güny köprüsünün uçtuğunu düşünüyorum ..!

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.