Şimdi Ara

(((ASUS RAMPAGE II EXTREME KARDEŞLİĞİ))) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
414
Cevap
1
Favori
23.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu anakart ile ilgili tüm yükleme ve ayrıtıları aşağıdaki linkten bulabilir indirebilirsiniz.

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=W7i5W4Pw4fH22Mih&templete=2
  • Kartımızın farkları Oc istasyon.
    Tüm ayrıntılar aşağıdaki linkte

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=iRSrdumETCq04PD0

Evet yeni teknolojiler ve kartımızın diğer özelliklerinden bahsedelim. Sadece bu üç anakart için

Rampage II Extreme 1406 1.02.02 v. 02.031 EPU-6 Engine 1.01.11 S1.05.27

Rampage II GENE 0809 1.02.02 v. 02.031 EPU-6 Engine 1.01.11 S1.05.27

Crosshair III Formula 0302 1.02.02 v. 02.031 EPU 1.00.18 S1.05.27

Özel üretilen oc station. Bu istasyon sayesinde kasanın dışından bir çok özelliği kontrol altına alabiliyorsunuz.

Bu da fotoğrafları

(((ASUS RAMPAGE II EXTREME KARDEŞLİĞİ)))

• Fotoğrafların devamı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Administrator-13 -- 20 Haziran 2009; 12:30:22 >

• bu da devamı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Administrator-13 -- 20 Haziran 2009; 12:37:18 >
  • resimler

• Abi gercek 750W arkadasin sistemini rahatlikla kaldirir problem onu kaldirip kaldirmamasinda degil belki bir arizasi vardir o nedenledir. Ayrica ramleri hangi slotlara takiyor arkadas ve asus hangi slotlarda ramlerin kullanilmasini istiyor buna bakmasi lazim. 3*1 1,600mhz kit ise arkadas biostan ramleri default hiza (1066mhz) alip sistemi acmayi denesin eger problem yoksa makine stabil ise ramlerin timing setuplari ile alakali bir stabilite sorunu yasiyor olabilir. belki de 1.50v ile 1600mhz gormeye calisiyordur problem bundan kaynaklaniyordur. BIOS'u once tamamen default hale alip bir de oyle denemesini rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrkmAdr -- 20 Haziran 2009; 13:00:55 >
  • HOŞGELDİN KARDEŞİM. ARKADAŞ TÜM SLOTLARI DENEMİŞ. EĞER TRİPLE OLAN ÇALIŞTIRMAYI DENİYORSA Kİ ÖYLE SÖYLÜYOR. BEYAZ SLOTLARA DEĞİL MAVİLERE TAKMASI LAZIM. ZATEN KULLANICI KLAVUZUNDA BU YAZIYOR. GERÇEK 750 WATT DİYORSUN YA İŞTE BU ÇOK ÖNEMLİ CROSFİRE VE İ7 İŞLEMCİ VE DİĞER DONANIM ZATEN ÇOK GÜÇ HARCIYORDUR. BENDE BUNDAN DOLAYI ZATEN PSU MU DEĞİŞTİRDİM.
    quote:

Orjinalden alıntı: g.adr

Abi gercek 750W arkadasin sistemini rahatlikla kaldirir problem onu kaldirip kaldirmamasinda degil belki bir arizasi vardir o nedenledir. Ayrica ramleri hangi slotlara takiyor arkadas ve asus hangi slotlarda ramlerin kullanilmasini istiyor buna bakmasi lazim. 3*1 1,600mhz kit ise arkadas biostan ramleri default hiza (1066mhz) alip sistemi acmayi denesin eger problem yoksa makine stabil ise ramlerin timing setuplari ile alakali bir stabilite sorunu yasiyor olabilir. belki de 1.50v ile 1600mhz gormeye calisiyordur problem bundan kaynaklaniyordur. BIOS'u once tamamen default hale alip bir de oyle denemesini rica ediyorum.

• SORUNUNUZ ÇÖZÜLDÜMÜ BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM.
    quote:

Orjinalden alıntı: serkanbash

tavsiyeniz için çok teşekkürler yarın nasipse vatan dan alıp deniyeceğim tekrar tekrar saolun.
  • henüz deneyebilmiş değilim (daha öncede belirtmiştim daha düşük w taki 430 ve 300 w ps larla denemiştim ancak benimkinden daha yüksek w lı bir ps ile denemedim) artık birazda soğudum bu işten üç farklı ram iki işlemci iki anakart denedim ancak hala problem giderilebilmiş değil araştırıyorum son kez reel 1000 w lık bir ps ile de deneyeceğim pek umudum kalmamış olsada
  • Şunu çok rahat söylüyebilirim. Eğer o psu larla denemiş ve problem yaşamış iseniz ki biliniz inşaallah psunuzu değiştirdiğinizde bu problem çözülecektir. Ramları doğru slota yerleştirdiğindende emin olunuz. Saygı ve hürmetlerimle.
    quote:

henüz deneyebilmiş değilim (daha öncede belirtmiştim daha düşük w taki 430 ve 300 w ps larla denemiştim ancak benimkinden daha yüksek w lı bir ps ile denemedim) artık birazda soğudum bu işten üç farklı ram iki işlemci iki anakart denedim ancak hala problem giderilebilmiş değil araştırıyorum son kez reel 1000 w lık bir ps ile de deneyeceğim pek umudum kalmamış olsada
  • sayın "nesimdural" göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı size ne kadar teşekkür etsem azdır,sayenizde sonunda doğruyu buldum ve 1200 w highpower marka bir psu satın aldım reset problemim ortadan kalktığı gibi daha önceden oluşan (özellikle ekran kartı) fazla ısıdan da kurtuldum neredeyse anakart ve işlemciyi kırıp Q bir işlemci ve 775 pin anakart alacaktım.Göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı tekrar teşekkür eder saygılarımı sunarım.allah razı olsun.
  • arkadaşlar herkese selamlar ben bilgisayardan çok fazla anlamam yeni bir bilgisayar toplattım ana kartım rampage2 fakat şoyle bir sorunum var ufak lcd ekranda INIT ROM mesajı veriyor makinada kilitleniyor yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler
  • bu anakartı almaya karar verdim ama ram konusunda birşey öğrenmek istiyorum.
    anakartın qvl sini inceledim ama aradığım ram i göremedim.

oc yapmayacağım için düşük voltajlı triple channel 6 veya 12 gb ocz platinum ram düşünüyorum.

6 gb si : OCZ3P1333LV6GK
    12 gb si : OCZ3P1333LV12GS
    http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr3_pc3_10666_platinum_low_voltage_triple_channel_12gb_edition

ama bu ram'lar qvl de yok sanki.
    ama olmalı diye düşünüyorum. benmi yanlış baktım, onlarmı yanlış dosya verdi anlamadım gitti.

bu ramlar bu anakarta olu mu? olmazmı ?

• Kusura bakmayın çoktandır buraya giremiyordum. Aslında girememe sebebim biraz bu anakartı kullanan arkadaşların neden halen bu topiğe girip paylaşım yapmaması idi. Yardımcı olduğuma inanın çok sevindim. İyi niyetleriniz ve dilekleriniz için ben teşekkür ederim.
    Size basit bir örnek olarak bu anakartın ne kadar başarılı bir anakart olduğunu göstereyim.
    Aşağıdaki veriler cpu zden alınma dikkatlice bakmanızı rica ediyorum. Voltaj seviyesine ve Cpu hızına

quote:

sayın "nesimdural" göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı size ne kadar teşekkür etsem azdır,sayenizde sonunda doğruyu buldum ve 1200 w highpower marka bir psu satın aldım reset problemim ortadan kalktığı gibi daha önceden oluşan (özellikle ekran kartı) fazla ısıdan da kurtuldum neredeyse anakart ve işlemciyi kırıp Q bir işlemci ve 775 pin anakart alacaktım.Göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı tekrar teşekkür eder saygılarımı sunarım.allah razı olsun.

[simage][/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Administrator-13 -- 26 Haziran 2009; 19:17:20 >

• Sisteminizi tam olarak yazarmısınız lüften
    quote:

Orjinalden alıntı: nurettin1961

arkadaşlar herkese selamlar ben bilgisayardan çok fazla anlamam yeni bir bilgisayar toplattım ana kartım rampage2 fakat şoyle bir sorunum var ufak lcd ekranda INIT ROM mesajı veriyor makinada kilitleniyor yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler
  • BUDA EKRAN KARTININ BU KART İLE BAŞARIMI. EKRAN KARTIMI SİSTEMİ YAZARKEN YAZMIŞTIM.
    ALT TARAFTA ANAKARTIN EKRAN KARTINI HARDİSKLERİN VE CPUNUN ISILARI BELİRTİLMİŞ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Administrator-13 -- 26 Haziran 2009; 19:26:38 >
  • anakart=asus rampage2
    ekran kartı=zotac 295
    hdd= 3 adet 1tb wd
    kasa=thermaltake full tover aror kasa
    dwdr=3 adet samsung
    ram=ocz 6gb ddr3 3x2 1600mgh gold edition ram

arkadaşlar üstte belirttiğim ram uyumlumudur sorun çıkarırmı

cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadivarol

bu anakartı almaya karar verdim ama ram konusunda birşey öğrenmek istiyorum.
    anakartın qvl sini inceledim ama aradığım ram i göremedim.

oc yapmayacağım için düşük voltajlı triple channel 6 veya 12 gb ocz platinum ram düşünüyorum.

6 gb si : OCZ3P1333LV6GK
    12 gb si : OCZ3P1333LV12GS
    http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr3_pc3_10666_platinum_low_voltage_triple_channel_12gb_edition

ama bu ram'lar qvl de yok sanki.
    ama olmalı diye düşünüyorum. benmi yanlış baktım, onlarmı yanlış dosya verdi anlamadım gitti.

bu ramlar bu anakarta olu mu? olmazmı ?

Merhaba . Bilgisayar uzerinde ne tur islemler yapiyorsunuz oncelikle bunu sorabilir miyim ? duruma gore 6 GB ram mi yoksa 12gb mi almaniz gerektigini soyleyebiliriz keza sadece masaustu kullanim ve hafif ofis/tasarim uygulamalari icin 12gb cok gereksiz olur cunku performansta %1 farklilik bile olmaz 6gb'a gore. Vista 64 bit'te full yukte bile 6gb doldurmak mumkun degil cok agir uygulamalar ile ugrasilmiyorsa. yani Transformers filminin minimum renderli halini evde uygulamaya kalkarsaniz 1 saniyelik kare icin 1 gun harcarsaniz 12gb alabilirsiniz raminizi. Ornek olarak soyledim diger uygulamalara vurabilirsiniz dedigimi. Anakart QVL'sinde cogu X58 anakartin destekledigi modeller az sayida yaziyor cunku X58 ler yayginlasana kadar bir cok ram cikti yeni ve BIOS updateler ile bunlarin da destegi saglandi. bu anakartin OCZ ramler ile arasi nasil bunu bilmiyorum. 1333Mhz'ye kadar stabil cikacaklari buyuk bir ihtimal ama 1600mhz yi islemciye dokunmadan verebiliyorlar mi bunu bu anakarti OCZ'nin dusundugunuz kitleri ile birlikte kullanan ve durumun bilincinde olan birine sormak gerekir.

Ayrica X58 uzerinde su sogutma kullanan arkadaslara bir sorum olacak. Benim butcem bu konuda cok kisitli yani maximum 350 TL vermek istiyorum su sogutmaya. Acaba islemcimi diyelim ki 3.6 Ghz'de kullanmak istiyorum, 350 TL'ye mal olan LGA 1366 sivi sogutma ATX kasanin icinde yer alirsa eger, Full Tower kasam yok cunku , sessizlik ve basarim orani yeterli gelir mi ? Extreme overclocking tipi degil gundelik ideal bir degerde hava sogutmaya gore kat kat sessiz bicimde kullanmak istiyorum makinemi. Fan gurultusu ciddi travmaya sebep oluyor bende. bu nedenle BigWater 760i alabilirim mesela fiyati uygun. Yeterince isimi gorur mu ? Bir de anakarta da su sogutma blogu takmam icin ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. yardimci olursaniz sevinirim. kullandigim anakart bundan farkli bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nothin -- 27 Haziran 2009; 17:53:10 >

• Denemediğim ürün hakkında konuşmayı uygun bulmuyorum. Kendi denediklerim ve uyumlulğu hakkında sorun çıkarmaz dediklerim aşağıda yer almaktadır.
    ocz reaper 3*2 1866
    corsair dominator 3*2 1600
    gsklll 3*2 2000 mhz
    quote:

Orjinalden alıntı: nurettin1961

anakart=asus rampage2
    ekran kartı=zotac 295
    hdd= 3 adet 1tb wd
    kasa=thermaltake full tover aror kasa
    dwdr=3 adet samsung
    ram=ocz 6gb ddr3 3x2 1600mgh gold edition ram

arkadaşlar üstte belirttiğim ram uyumlumudur sorun çıkarırmı

cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: ig

Merhaba . Bilgisayar uzerinde ne tur islemler yapiyorsunuz oncelikle bunu sorabilir miyim ? duruma gore 6 GB ram mi yoksa 12gb mi almaniz gerektigini soyleyebiliriz

ben grafik ve animasyon programları kullanacağım. dolayısı ile render hızı gibi şeyler çok önemli. zaten ekran kartımda cuda destekl nvidia quadro fx serisi olacak.
    bir kere masraf yapmak istediğim için 12 gb öne çıktı şu anda...

rampage II extreme'nin bu ramleri desteği konusunda ilginç bir konu var.
    asus x58 olan diğer tüm anakartlarının qvl'sinde benim istediğim ramin hem 6g si hem 12 gb si var.
    yani rampage II gene ve tim p6t serilerinin qvllerinde benim istediğim ramler var. ancak bu extreme modelinde yok !!!
    ilginç bir durum. ama hardware satan yabancı sitelerde bu anakarta uygun ramler arasında benim istediğim ramler gösteriliyor. dolayısı ile extreme modelindede bu ramlerin kullanılmaması için ben bir sebep göremiyorum. ama emin olmak lazım tabii.
    ilk olarak akortek bir mail attım , bakalım ne cevap gelecek.
    ancak konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarda fikir verirse sevinirim.
    olmazsa asus a soracam her halde.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.