Şimdi Ara

(((ASUS RAMPAGE II EXTREME KARDEŞLİĞİ))) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
414
Cevap
1
Favori
23.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yukarıda bahsettiğim hatanın ayrıntıları şu an için powersuply gibi görünüyor çünkü cpu yanındaki ek güç girişinde takılı 8 pinlik power kablosunu çıkarttığımda anakart biosa geçti power şu an serviste gelince ayrıntılarını yazarım
  • slm arkadaşlar benim bir sorunum var yardımlarınızı bekliyorum sistemim şu şekilde
    ana kart RAMPAGE 2 EXTREME X58
    CPU İ7 920 2.66 DO REVİZYON
    REMLER KİNGSTON HYPERX 1600 MHZ C8D3K3/6GX 1.65 VOLT 8-8-8-24 TRİPLE
    POWER SUPLY HİGH POVER 1200 WAT ROJK SOLİD
    EKRAN KARTIM NVIDIA ZOTAC GTX 295
    EKRAN KARTIMI VE PC Mİ EVGA PRECISION VE EVERES İLE SICAKLIKLARI KONTROL EDİYORUM EKRAN KARTIMIN 1. CPU SU MASA ÜSTÜNDE 46 DERECE 2.CPU SU İSE 53 DERECE 7 DERECELİK BİR FARK VAR BU FARK OYUNLARDA 10 İLA 12 DERECE FARK OLUYOR 2. CPU ÇOK ISINIYOR EKTAN KARTIM TEK PCBİLİ ÇİFT İŞLEMCİLİ 2 HAFTA ÖNCESİNE KADAR HİÇ BİRŞEYİ YOKTU 2 CPU DA DENGELİ ÇALIŞIYORDU ŞİMDİ İSE FARKLI ÇALIŞIYOR ÖN KAPAGI ÇIKARTTIM VE FANIN ARASINI VE ELEKLERİN ARASINI İYİCE TEMİZLEDİM VE TEKRAR KARTI TAKIP ÇALIŞTIRDIM PROBLEM AYNI HİÇ BİR FARK OLMADIGINI GÖRDÜM MASA ÜSTÜNDE 6-7 DERECE OYUNLARDA 10-12 DERECE FARK OLUYOR YARDIMLARINIZI BEKLİYORU BU ŞEKİLDE KULLANSAM BİR SORUN OLURMU ŞÖY DİYEYİM EVGA PRECISIONU AÇTIM 1920X1080P 16X ÇÖZÜNÜRLÜKTE 1 SAATE YAKIN CRYSİS WARHEAD OYNADIM 1. CPU 65 DERECE 2. CPU 77-78 ARASI OLUYOR BU ŞEKİLDE BANA BİR PROBLEM YAŞATIRMI YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TEŞKKÜR EDERİM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur_1978 -- 30 Ağustos 2010; 23:48:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: singin

Yukarıda bahsettiğim hatanın ayrıntıları şu an için powersuply gibi görünüyor çünkü cpu yanındaki ek güç girişinde takılı 8 pinlik power kablosunu çıkarttığımda anakart biosa geçti power şu an serviste gelince ayrıntılarını yazarım

Ürün servisten bugün geldi yenisi ile değişmişler HıghPower de bu ikinci oldu ikisindede yenisini verdiler hata nerde anlamadım şebeke ile alaklı dediler :(
  • yaw bu rampage extreme II nin bana orjinal cd si lazım imaj olarak biyere upload edebilecek kimse yokmu yada bana cd nin bi kopyasını kargolayabilecek candan bi arkdaş
  • acil yardım pm le bana ulaşın çok acil
  • Merhaba arkadaşlar,

SB over temperature hatası alıyorum;
    1 yıldır sistem sorunsuz çalışıyordu şimdi durduk yere bununla karşılaştım, Güney köprüsü 90 derecede elim ile kontrol ettiğimde o kadar sıcak olmadığını farkettim,
    başına daha önce böle bir sorun gelen ve bir çözün yolu varmı acaba....
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukfar

Merhaba arkadaşlar,

SB over temperature hatası alıyorum;
    1 yıldır sistem sorunsuz çalışıyordu şimdi durduk yere bununla karşılaştım, Güney köprüsü 90 derecede elim ile kontrol ettiğimde o kadar sıcak olmadığını farkettim,
    başına daha önce böle bir sorun gelen ve bir çözün yolu varmı acaba....

bios güncelleyin...
  • Arkadaşlar merhaba
    benim anakartımda asus rampage 2 extreme

bilgisayar açıldıktan belli bir süre sonra kendini kapatıyor
    biostan sıcaklık ayarlarına baktığımda sb over sıcaklığı 90 dereceye ulaşıyor ve kendini kapatıyor . ama güney köprüsünü elimle kontrol ettiğimde hiç sıcak durmuyor. biostan bu değeri kapatsam ilerde sorun olurmu yada başka önerebileceğiniz bir yol var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: esenceli.enver

Arkadaşlar merhaba
    benim anakartımda asus rampage 2 extreme

bilgisayar açıldıktan belli bir süre sonra kendini kapatıyor
    biostan sıcaklık ayarlarına baktığımda sb over sıcaklığı 90 dereceye ulaşıyor ve kendini kapatıyor . ama güney köprüsünü elimle kontrol ettiğimde hiç sıcak durmuyor. biostan bu değeri kapatsam ilerde sorun olurmu yada başka önerebileceğiniz bir yol var mı?

biosu güncelleyin
  • Denedim ama nafile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar suan varmısınız bilmiyorum ve saçma gelcek ama bu anakartı 2020de bulabilçeğim bir yer varmı varsa söyleyin kenarda dursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAİ16 -- 2 Şubat 2021; 17:7:17 >
  • Administrator-13 kullanıcısına yanıt
    Yıl 2020 hâla güzel duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAİ16

Merhabalar suan varmısınız bilmiyorum ve saçma gelcek ama bu anakartı 2020de bulabilçeğim bir yer varmı varsa söyleyin kenarda dursun

x79 veya x99 anakart almak daha iyi bunun yerine.

• sniper23 kullanıcısına yanıt
    Böyle eski seyler ilgimi çekiyor sadece o kadar.
  • quote:

Böyle eski seyler ilgimi çekiyor sadece o kadar.

Antika olarak olabilir.

Ok sağol .Bu arada sen daha önceden buradamıydın meraktan mesajları okuyordumda güzel sohbetler dönmüş bu sohbetin eskilerindenmisim ben yeni kesfettim bu anakartı arastırırken.
  • Yıl 2021 Selamun Aleyküm

İ7 920 @ 4.0 Ghz 1.25v Llc açık 1.88 Pll 1.3v Vtt 3060 Uclk

The Division 2 - Battlefield 1 gibi oyunlarda Rx 580 8gb ile test ettim. Stok 2.66 Ghz de darboğaz ciddi fakat 4.0 Ghz overclock yapınca darboğaz kalktı. Sabit 60 Fps takılma drop olmadan bahsettiğim oyunları oynayabiliyorum. İşlemci kullanımı 4Ghz de Bf1 64 kişi operasyonda yüzde 75 i geçmiyor. The Division 2 de yüzde 50 60 gidip geliyor.

600 e kutulu Rampage 2 Extreme + İ7 920 + 4gbx2 Gskıll Sniper 1866 cl9 aldım. Bu fiyata bu performansı alabileceğim platform yoktur.

Kötü haberi sona sakladım. Şimdilik her şey toz pembe gözükse de yavaş yavaş LGA 1366 nın sonuna yaklaşıyoruz malesef. Horizon Zero Dawn ve benzer oyun motoruna sahip Death Stranding işlemcide Avx komut setinin yoksunluğundan açılmıyor. Cyberpunk ta da adam gibi oyunu oynamak için Avx yaması gerekiyor. Oyunlar 2017 2018 gibi yavaştan Avx komut setini kullanmaya başladı ve artık yumurta popoya dayanıyor. Gün geçtikçe Avx'in eksikliği hissediliyor.

M2 ssd takılamaması adaptörle takılsa bile samsung 950 pro hariç legacy biostan boot desteği olan m2 yok, usb 3.0 ve sata 3.0 ın her X58 de olmaması olsa bile ek kontrolcüyle sağlanıyor, AAA oyunları 100 - 120 civarı ve üstü fps lerde oynayınca hele ki Battlefield ve Assasins Creed tarzı oyunlarda kuzey köprüsünün darboğaz yapması ve bu durumun işlemci kullanımına yansımasına, güncel ekran kartlarının UEFİ nin getirdiği GOP teknolojisi yüzünden X58 gibi legacy biosa sahip anakartlarla sıkıntı yapması ve Avx in eksikliğine girmiyorum bile.

Bu saatten sonra X79 dan aşağı düşmeyin arkadaşlar. HEDT platformların getirdiği avantajlar sizin için gereksizse direk güncel 10. Nesil İntel - Ryzen makine dizin geçin. Ha benim gibi uyguna bulabilirseniz yukarıdaki eksikleri kabullenip 2 - 3 yıl daha idare edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psfat -- 4 Şubat 2021; 21:48:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Ok sağol .Bu arada sen daha önceden buradamıydın meraktan mesajları okuyordumda güzel sohbetler dönmüş bu sohbetin eskilerindenmisim ben yeni kesfettim bu anakartı arastırırken.

Yok. Rampage IV kullandım ve sattım. Şimdi Rampage V kullanıyorum.

Ok
    Memnunmusun
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.