Şimdi Ara

ASUS - Rampage IV Extreme Kullanıcıları Klübü (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.377
Cevap
15
Favori
56.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ürünün Memory kitapçığında aynı seriden 6 dimm gösterilmiş ve 8 dimm boş bırakılmış.
    Çizgi'deki çalışanlar da tam bilgi sahibi değil.
    Konu hakkında bilgisi olan bir kişi bilgi verebilir mi lütfen ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Egemen|54|

quote:

Orijinalden alıntı: people1

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bios u bilgisayara indirdim.al suit i açıp dosyayı gösterdim.flaşlamaya başlayınca bir süre ekran kararıyor sonra f1 komutu istiyor.f1 e basınca bios açılıyor f4 seçeneği çıkıyor f4 yapınca ekran gidiyor.
    önceden al suit bütün işi hallediyordu.
    rog connect ten mi denesem.al suit ten yazdığım gibi oluyor.

bayağı bir uğraştıktan sonra başka bir bilgisayarda bios un sondan bir önceki sürümünü FAT32 biçimlerdiğim usb belleğe iki kopya yükledim.R4E ve R4E.CAP olarak isimleri kısalttım.rog connect e taktıktan sonra hemen üstündeki butonu birkaç saniye basılı tuttum.ışık yanıp sönmeye başladı .bir dakika kadar sonra söndü.anakart çalıştı.yeniden başlattım başladı.

Yani sorunun düzeldi mi şuan ?

akşam çalıştı şimdi yine çalışmıyor.servisin yolu gözüktü galiba.

Zarar görmüş gibi mi yok muydu ?

Birkaç gün arabanın bagajında dolaştıktan sonra dün Mecidiyeköy de işim vardı,kasayı kople Çizgi servise bıraktım.
    Hafta içi ararız dediler.
    En son şu şekilde açıldı.
    fişi çektim,anakartın üzerindeki tüm ışıklar sönünce,enerji tamamen tükenince
    fişi taktım.rog connect in üzerindeki butona bastım,normal başlat butonuyla anakart çalıştı.
    bios açıldı.f10 ve enter la çıktım,windows açıldı.her seferinde buna benzer şeyler denemem
    gerekti.şimdi serviste.

İyice anlatsaydın oradakilere bazı yerlerde hatayı anlamıyorlar basit kontrol yapıp yolluyorlar.

ben iyice anlattım ama,kafaları hep aynı sorunlara kilitlenmiş.
    dinlerken kafanın içi başka yerde.
    anakartı sökmeye başladılar,bir kaç dakika sonra yanıma gelip;
    sorun neydi?
    tekrar anlatmaya başladım
    Ha tamam sistem açılmıyor
    hayırlısı bakalım

Hep aynı doğru diyorsun. Aynı şeyi elli kere soruyorlar.

kasayı bugün gidip aldım.
    mac yazdıklarını ve bios güncellediklerini söylediler.(bios 4403)
    kasayı açık bırakıp gittim döndüğümde fanlar çalışmıyordu (çocuklar kapatmış olabilir)
    açma butonona bastım açılmadı.
    enter a bastım tık yok.
    güç kaynağını kapatıp ışıklar sönünce açtım çalıştı.
    beklemedeyken açma tuşunamı bastım acaba.
    bir tuhaflık oldu ama sabah belli olur

• normale döndü galiba
  • Arkadaşlar,

İçinizde soruma cevap verecek bir kimse var ise benimle iletişime geçebilir mi ltf ?

Sistemimde 32GB ram kullanmak için ne yapmalıyım ?
    Elimdeki ram'leri atıp yeni kit almadan mevcut yapıda neler yapabilirim ?
  • quote:

normale döndü galiba

olmamış.
    sistem yine çalışmıyor.
    güç kaynağının anahtarını kapatıyorum açıyorum kasanın arkasındaki yeşil ışık yanan butona basıyorum
    sonra açılıyor
    bir daha Çizgi servise götürücem
    yapacakları işin-*0?&%+
  • quote:

Orijinalden alıntı: Digitus

Arkadaşlar,

İçinizde soruma cevap verecek bir kimse var ise benimle iletişime geçebilir mi ltf ?

Sistemimde 32GB ram kullanmak için ne yapmalıyım ?
    Elimdeki ram'leri atıp yeni kit almadan mevcut yapıda neler yapabilirim ?

Anakart'ın 32 GB Destekliyorsa sorun yok.
    Ama 16 GB ile 32 GB RAM Arasında hiçbir fark yoktur. Kişisel kullanım için tasarlanmış bir bilgisayar için günümüzde 8 GB RAM Tamamen yeterlidir. Daha fazlası sadece Lüks olur :)
  • arkadaşlar, bilgisayarı ilk açtığımda windows ekranı felan geliyor herşey tamam. Ama usb portlarındaki takılı olan aygıtlar 1 dakika sonra felan aktif oluyor, mesela wireelesaygıtı usb de olduğu için, ilk başta internet aktif olmuyor, daha sonra aktif oluyor, dikkat ettim tüm usb portlarında bu sorun var, daha önce bu durumda olan oldumu acaba? ne olur yardım edin.
  • Üstadım,

Ben sanallaştırma testleri yapmak istiyorum. Anakartım 64GB ram destekliyor.
    Ama kitapçık'da daha önceki mesajlarımda belirttiğim gibi aynı ram'lerden 6 dimm kullanabilirsin diyor.
    Bu durumda 24GB ram kullanabilirim. Ben nasıl 32GB ram kullanabilirim ?
    Çizgiye göre eski kitleri atıp 32GB yeni kit almalıymışım. Bu konuda net bilgi verebilecek bir kişi var mı ltf ?
  • quote:

Üstadım,

Ben sanallaştırma testleri yapmak istiyorum. Anakartım 64GB ram destekliyor.
    Ama kitapçık'da daha önceki mesajlarımda belirttiğim gibi aynı ram'lerden 6 dimm kullanabilirsin diyor.
    Bu durumda 24GB ram kullanabilirim. Ben nasıl 32GB ram kullanabilirim ?
    Çizgiye göre eski kitleri atıp 32GB yeni kit almalıymışım. Bu konuda net bilgi verebilecek bir kişi var mı ltf ?

Dostum cevabını özelden de sordun verdim burdan da verdim. 64 GB kadar destekliyor aynı tamlerden 4x8 veya 4x8 yapıp 32 gb yapabilirsin.
  • Üstadım,

Amacım eleştirmek değil sakın yanlış anlamayın ama siz bu bilgiyi neye dayanarak söylüyorsunuz ?
    Anakartın kitapçığında destekler yazmıyor. Çizgi elektronik desteklemez ayrı kit alın diyor.
    Ram alacağım elimde patlayacak diye korkuyorum.

Tşk.
  • quote:

Üstadım,

Amacım eleştirmek değil sakın yanlış anlamayın ama siz bu bilgiyi neye dayanarak söylüyorsunuz ?
    Anakartın kitapçığında destekler yazmıyor. Çizgi elektronik desteklemez ayrı kit alın diyor.
    Ram alacağım elimde patlayacak diye korkuyorum.

Tşk.

Sizin elinizdeki ramleri yazın bana.

Anakartın kitapçığında desteklemez yazmıyor. DIMM demek kanal gibi bir şey 6'dan fazla ram görmez demek değil. Ben üç yıl önce 4 girişli anakarta karışık karışık 16 gb ram taktım hiç bir sıkıntım da olmadı.
  • Üstadım,

Ramlerim 4x4GB 16GB Quad kit ( CMZ16GX3M4A1600C9 )
    En alttaki ram benim ramlerimdir.

• quote:

Üstadım,

Ramlerim 4x4GB 16GB Quad kit ( CMZ16GX3M4A1600C9 )
    En alttaki ram benim ramlerimdir.

Benim ramlerin siyahı bu. Bir tane daha 4x4 gb kit alıp 8'li kullanabilirsin ama ben emin değilim derseniz yapabileceğim bir şey yok en kötü vatana götürün orada iki dakika taksın açık varsa.

• rampage iv extreme satmayı düşünen olursa beklerim =) bir adet lazım da
  • benide eklersen sevinirim sorunu düzeltmişler yani soketi değişmişler şuan sorun yok ama o.c da sorun çıkarıyor ve boş sıcaklık 37 derece biraz garip geldi açıkçası 35 40 arası sogutuc c.m 412s çift fan var kasa sogutmasıda gayet yeterli bana göre tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IBreak4LoveI -- 15 Ekim 2013; 8:55:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IBreak4LoveI

benide eklersen sevinirim sorunu düzeltmişler yani soketi değişmişler şuan sorun yok ama o.c da sorun çıkarıyor ve boş sıcaklık 37 derece biraz garip geldi açıkçası 35 40 arası sogutuc c.m 412s çift fan var kasa sogutmasıda gayet yeterli bana göre tabi

Ekledim hoş geldiniz. Termalin etki süresi var ek olarak boşta o sıcaklıklarda gezer zaten, olması gereken yüksek hızlarda düşük sıcaklık.

• h.bulduk hocam ayrıca bios dan gamer profile aldıgımda voltaj direk 1.526 veriyor yani 4.8 ghz sonra pc kasım kasım kasılıyor default hızda daha seri açılan pc o.c edildiginde zor acılıyor sonrası mavi ekran zaten turbo dıyor ama sureklı 3.4 ghz de çalısıyor prime95 de bile 3.4 sende de garip değilmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: IBreak4LoveI

h.bulduk hocam ayrıca bios dan gamer profile aldıgımda voltaj direk 1.526 veriyor yani 4.8 ghz sonra pc kasım kasım kasılıyor default hızda daha seri açılan pc o.c edildiginde zor acılıyor sonrası mavi ekran zaten turbo dıyor ama sureklı 3.4 ghz de çalısıyor prime95 de bile 3.4 sende de garip değilmi

Gamer profil 4.7 dostum yanlışlık oldu galiba? 5.0 da o voltaja çıkması lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hallettim şuan hocam 4.4 ghz 1.290v verdim şuan max sıcaklık hava sogutma ıle (hyper 412s) 67 derece arası gidip geliyor sence iyimi ?
  • Asus ROG seri ekran kartıları neden hep AMD GPU lar için üretiliyor NVİDİA 6 ve 7 serisinede ROG kart gelmedi fikri olan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.