Şimdi Ara

Asus X550LN-XO007D için Linux

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 ay önce aldığım laptopta şu an Windows 8.1 yüklü. Daha önce hiç linux kullanmadım fakat öğrenmek istiyorum. Hangi dağıtım uygundur? Sitesinde sürücülerin sadece Windows 8.1 64 Bit için olduğu yazıyor. Bu driver sorunu çözülebilir mi? Teşekkürler

• Linux dağıtımlarında çoğu sürücü Linux çekirdeğinde aktif bir şekilde gelir zaten, çoğu durumda ekstra sürücü kurmanıza gerek kalmayabilir. Fedora, Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu vb. arayüzünü beğendiğiniz bir tanesini deneyebilirsiniz
  • Ubuntu deneyin, deneyim edindikçe diğerlerini de sanal makinede vs. çalıştırarak denersiniz. Ubuntu ile başladım şimdi Kubuntu'dan Ubuntu'ya dönemiyorum. :)
  • bana göre ilk önce harddiskin imajını alın recovery derdiniz ve program derdiniz olmasın veya recovery yoksa windowsunuzun lisansı uçmasın diye

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu laptopu iş için linux mint 17 64bit versiyonu ile kullanıyorum. ekran kartı, klavye FN özelliklerinin bir kısmı ve touchpad çalışmıyor. güncel paketleri yüklediğimde de bu durum değişmiyor.

Farklı deneyimi olan arkadaşlar paylaşabilir.
  • klarkkent kullanıcısına yanıt
    Ekran kartından kastınız Nvidia GPU ise Bumblebee diye bir yazılım kurarak uygun Nvidia sürücülerini yükleyin. Bir daha çalıştıracağınız programları optirun komutu ile çalıştırırsanız Nvidia grafik biriminde çalışıyor olacaklar.
    Dokunmatiğin ya Linux sürücüsü yoktur ya da etkinleşmiş değildir. FN tuşları genelde BIOS tarafından yönetiliyor ama sanırım sizinkiler bir Windows yazılımı tarafından yönetiliyor. Ya da bu FN tuşları ile ilgili sıkıntıdan dokunmatik de çalışmıyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus K53sv boot hakkında
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.