Şimdi Ara

Asus Zenfone 6 Dokunmatik Sapıtma Sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
26.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam son çıkan güncellemeyi yüklediniz mi? yüklemediyseniz bi deneyin derim bende sapıtma sorunu düzeldi son güncellemede.
  • Merhaba hocam, 3.24.40.78 güncellemesini bugün yükledim. Yüklemeden hemen sonra tekrar kendini kaybetti. Kapanmadı, açılmadı v.s. ama cihaz çok isinmisti. biraz soğuttuktan sonra su anda iyi gibi. Biraz gözlemleyip bakıcam. teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba sorun nedeni ile servise gonderdim. Islemcisini degistirip geri gonderdiler.

• selam arkadaslar ekran sapıtma sorunu hakkında yeni bir bilgiye sahip olan varmi benim z6 da aynı sorun var ve az kaldı duvarla tanıştırmaya gelen aramaları bir türlü cevaplayamıyorum ortaya dokunuyorum üst sayfayı indiriyor
  • Benim telefonun içi değişti sonra telefonda başka sorun oldu tekrar gönderdim. Bu sefer ürünü sıfırı ile değiştirdiler. Ben de geldiği gibi sattım kurtuldum. Servis ile çözebilirsin, uğraştırırlar yalnız biraz servisi iyi değil asusun, ama geçen biriyle yazıştık forumdan lollipop a güncelleyince düzeldi falan dedi denemediğim için bir şey diyemem.
  • Ben de yazayım. Telefonda şarj almama ve dokunmamak sapıtma problemi ile servise gönderdim 1sene önce. Özellikle yazı yazarken silme tuşuna basınca başka harfler bakıyordu.
    Orjinal kutusunda olmadığı için geri göndermişler.
    Sonra düzeldi şarj girişi kullandım, 2ay sonra hiç şarj edemedim ve orjinal kutuyla gönderdim. Dokunmamak problemini de yazdım.
    Şarj soketi değişmiş. Dokunmatikte sorun yok dendi gönderildi.
    Ardından kullanmaya devam ettim. Geçen ay hepten sapıttı. Yazı yazmak zorlamaya başladı. Tekrar gönderdim.
    Ekran değişti. Şükür dedim oldu bu sefer geçen hafta elime ulaştı, açtım biraz kullandım aynı sorun. Geri gönderdim.

İçine not yazım bu aynı problemle 3.gönderişim yapamıyorsanız değişim veya para iadesi yapın diye.
    Şimdi kargoda, aradım m. Hizmetlerini anakart değişmiş.

Bakıcaz tekrar aynı sorun devam ediyorsa bir sonraki durak tüketici hakları.

Ben nasıl parayı tıkır tıkır saydıysam, Asus da bana sorunsuz bir cihaz teslim etmek zorunda. Az sapıtıyor falan kullanılıyor demeyin. Sineye çekmeyin.

Teknolojik aletlerde şans önemli. Ancak ben hep iyi bakılırsa sorun olmayacağını düşünürdüm ta ki asus zenfone ile tanışana kadar.
    Daha önce servise telefon göndermemiş biri olarak 4kez gönderdiğim bu telefonu hiç kimseye tavsiye etmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C9BF64E75 -- 23 Ocak 2016; 1:23:33 >

• .........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technological -- 25 Şubat 2016; 15:52:04 >
  • Yaklaşık 1 yıldır Asus zenfone 6 kullanıcısıyım. Telefon ile ilgili yaşadığım sorunlar aşağıdaki gibidir. (sıralama ilk aldığım günden sonraya doğru yaşadıklarımla doğru orantılıdır)

1. ilk başlarda telefonu kapatıp açarken powered by asus yazan sayfada bazen takılıyordu orayı geçemiyor yeniden kapama tuşuna uzun basıp tekrar açıyorum bazen bikaç denemede açılıyordu.
    2. dışlarıya ses veren hoparlorden yırtılma ve pırlama sesleri gelmeye başladı bir süre sonra bu hoparlörden hiç ses çıkmaz oldu. ( kısa bi süre önce 5 dk kadar ses çıktı bidaha yine kesildi)
    3. hafıza kartını sürekli görememe sorunu yasatıyor. Hafıza kartı takılıyken ekranın üst kısmında sürekli hafıza kartı hatası duruyor. bi cıktı bi eklendi vs gibi.
    4. Ekran kendi kendine biyerlere girmeye başladı. örneğin ekran kilitliyken sürekli kendi kendine şekiller çizmeye çalışıyor. Bu olay olurken dikkatimi çeken ekrana dikkatli baktığımda cok ince cizgiler gidip geliyor. ve telefonu kulağıma yanaştırdığımda ince tiz bir ses duyuyorum.

4. maddede bahsettiğim sorunun telefonun kasılması ile alakalı oldugunu düşünüyorum. zenfone 6 gibi buyuk ekran bi telefon tahmınımce bu ekranı karsılayacak saglamlıkta bı kasaya sahıp degıl ve telefon sureklı kasılıyor ve bir süre sonra ekran sapıtmaya başlıyor. Bu ekranda sapıtma başladığında telefonun sağ üst köşe ve sol alt köşeden tutup sağa sola çok hafif bukmeyi deneyin sapıtmanın durdugunu göreçeksiniz. Farklı şekildede çok hafif bükebilirsiniz sorun o anlık çözülüyor.

5. hafıza kartına olduğu gibi sim kartıda görememeye başladı telefonu cepten cıkarıp bakıyorum sim kartı takın yazıyor. açıp kapatıyorum düzeliyor
    6. arama yaparken ara sıra ekran simsiyah oluyor ve ekranda hiçbirşeye dokunamıyorum. aramayı iptal edemıyorum. karsı taraftakı kısı acmassa meskule dusene kadar calıyor. ancak karsıdakı kısı meskule atar yada acıp kapattıgında ekran düzeliyor. telefonu yenıden baslattıktan sonra bu sorun düzeliyor.

Aklıma gelenler bukadar ve bu yukarıda yazdıklarım aynı iş yerinde çalıştıgım aynı telefonu kullanan 3 arkadasımda yasıyor. Bu sorunlar anlaşılan kronik tüm zebfone 6 larda var Asus gibi bir markaya çok güvenerek almıştım ama hayal kırıklıgı oldu.

• bu gün zenfone5 in kılıfını çıkardım üzerinde kırılmaz cam da var ekranın elimle köşelerden tutup biraz esnettim sonra dokunmatik arızaya geçti geri, home tuşları dahil baya sapıttı telefon .sanrım telefonu biraz eğip bükünce oluşuyor bu arıza hemen araştırdım çoğu kişi servise yollamış. dokunmaya gelmiyor bu kadar hassas mı bu cihaz. esnettim dediğim günlük kullanımda kılıfsız cepte falan kalasa çok daha fazla hasar oluşur
  • zenfone 5 te hesap makinasına girin ,12345+= (en başta noktaya basın ekranınıza virgü olarak geliyor sorun yok) tuşlarına basın test ekranı geliyor önce "single testi " sonra " touch testi" seçin start deyin parmağınızı ekranda gezdirerek dokunmatik ekranı test edebilirsiniz. ben denedim ve çok nadir hatasız, yani genelde sapıttı servis yolu göründü
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.