Şimdi Ara

ATi Driver sorunu nedir biri açıklarmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • heryerde donup dolasıo driver sorunu die bu sorunu bi ben mi yasamıyorum yada yasayanlar bi acıklarmı driver sorunu diip gecmektense detaylarını ?

mesela ben biraz net e baktım ve sole sorunları driver sorunu die adlandıran insanlar gordum !

ornek :

Ati driver problemi baslıgı altında
    Merhablar;
    ATI Ekran kartlarının Vistaya uyumlu ve/veya XP için geliştirdiği en son sürüm Display Driverları olan Catalyst sürücülerinin birkaç çeşidi var bunların arasında:
    1)Display Driver Catalyst 7.2 Windows XP and MCE
    2)Display Driver Catalyst 7.2 Windows XP and MCE (incl. all drivers + CCC)
    sürücüleri de var. ben XP Pro. kullanıyorum ve ilk sürücüyü indirdim. Ama 2no'lu sürücüde "CCC" ibaresinin ne anlama geldiğini merak ediyorum bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşabilirlerse ve bu sürücülerin Vista ile uyumu konusundaki tecrübelerinide anlatabilirlerse tüm ATI kullanıcıları faydalanmış olur sanırım. Şimdiden teşekkürler.

yada .net framework 2.0 gerektigi icin CCC yi kuramayan ark lar bunu driver sorunu olarak adlandırmıs yada bazı sistem sorunalrı yuzunden kurulumda hata alan insanlar bunu driver sorunu olarak gormus !

saka gibiler ya :D bi acıklayın bende suphelendim bu driver sorunu ndan :D gidem degisem kartımı bende ya ! :D

bide ben testlereimde sunu gordum !

c2d e6400
    asus p5b-vm
    1 gb 667 (sonraki 2 testte 2 gb vardı)
    sapphire 3870

3dmark06

dirver: 7.11 ustunde gelen cd ile ! : 9980
    driver: 7.12 ati resmi sitesinden : 10940
    driver: 8.1 ati resmi sitesinden : 11100 rakamlar kusuratlı dı fakat tam hatırlayamadım !

driverlardaki performans farkıda bu olsa gerek (driver cf icin onemli olabilir tecruebem yok bizzat)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -AtMaCa- -- 3 Şubat 2008; 14:59:37 >

• Öyle bir sorun olmadığı için kimse açıklayamaz hepsi safsata
  • ya gercekten cok kızdım ya bilmislik taslamıyorum yanlıs anlasılmasında daha bilgisayar adına hicbisi bilmeyen insanlar gelmis burda alakasız iftiralarda bulunuo netten duyduklarıyla gerci cok gormuyorum ! kurtlar vadisi izleyen ark larını toıplayıp ben polat alemdarım die bagıran bir gencligimiz var hudsuhaduhsuhadhusahud :D ne diim !

be nzaten bilgili insanlara soruorum eger varsa ole bi problem bende bilim ona gore ayagımı uzatim yorganıma
  • quote:

yada .net framework 2.0 gerektigi icin CCC yi kuramayan ark lar bunu driver sorunu olarak adlandırmıs yada bazı sistem sorunalrı yuzunden kurulumda hata alan insanlar bunu driver sorunu olarak gormus !

saka gibiler ya :D bi acıklayın bende suphelendim bu driver sorunu ndan :D gidem degisem kartımı bende ya ! :D

bide ben testlereimde sunu gordum !

c2d e6400
    asus p5b-vm
    1 gb 667 (sonraki 2 testte 2 gb vardı)
    sapphire 3870

3dmark06

dirver: 7.11 ustunde gelen cd ile ! : 9980
    driver: 7.12 ati resmi sitesinden : 10940
    driver: 8.1 ati resmi sitesinden : 11100 rakamlar kusuratlı dı fakat tam hatırlayamadım !

Dostum bende 3870x2 varkem 3dmarkta 13bin700 aldi sorun 3D markta degil.
    Dot net framework 2.0 olayini hallettim ve CCC duzugun calsti. Problem yeni cikan bir ekran kartinin driver
    sikintisindan dolayi bircok oyunda dengesiz performanslar verisi. Ornegin Crysis: Beach kisminda Veryhigh DX10da
    30fps alirken awakening kisminda 9fps aliyor. Bunu bana aciklayabilirmisin ??? Yine ayni sekilde COD4te
    20fps alirken HDRin yogun oldugu Jericho da 30fps aliyor. Bu driver sikinisi degil de nedir!

Lutfen 3DMarka takilip konuyu saptirmayin!!!

• Benim ekran kartım x1650 xt. bende Vista Ultimate 64bit kurdum, bütün sürücüleri denedim sorunsuz kuruyor ama en sonda yüklenemedi diye hata veriyor. vistada böyle bir sorunla karşılaşan arkaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum..
  • ya ben çok şanslıyım driver problemi diye birşey yaşamadım ya da ATI benim kartları özel üretip yollatıyor bana...
    ne zaman Nvidia kart kullansam sorunla boğuştum onu da söyleyeyim buradan...
  • quote:

ya ben çok şanslıyım driver problemi diye birşey yaşamadım ya da ATI benim kartları özel üretip yollatıyor bana...
    ne zaman Nvidia kart kullansam sorunla boğuştum onu da söyleyeyim buradan...

Bende ATIX700de herhangi bir driver sikintisi yasamadim ama bendeki HD3870x2de bu sikinti vardi kanimca. Bir crossfire driver
    problemi olmasi muhtemel umarim cozulurde yeni sahipleri tadini cikarir bu kartin
  • bence biraz aceleci davranmışsın daha yreni çıkmış bir kart ve iki tena GPU bulunduruyor üzerinde sorun olması muhtemeldi zaten.
    driver çıktıkça hatalar düzeltilirdi ama yeni kartın da iyi güle güle kullan diyelim artık bitmiş gitmiş olay...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 3 Şubat 2008; 15:58:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: -AtMaCa-

ya gercekten cok kızdım ya bilmislik taslamıyorum yanlıs anlasılmasında daha bilgisayar adına hicbisi bilmeyen insanlar gelmis burda alakasız iftiralarda bulunuo netten duyduklarıyla gerci cok gormuyorum ! kurtlar vadisi izleyen ark larını toıplayıp ben polat alemdarım die bagıran bir gencligimiz var hudsuhaduhsuhadhusahud :D ne diim !

be nzaten bilgili insanlara soruorum eger varsa ole bi problem bende bilim ona gore ayagımı uzatim yorganıma

şimdi bu durumu analiz edelim:

Herkez xp kullanmıyor, herkez vista kullanmıyor, herkez 32 bitlik işletim sistemi de kullanmıyor, herkez aynı ekran kartını kullanmıyor.

Eskiden kullanıcıların %99 u xp kullanıyordu (yakın geçmiş zamandan bahsediyorum). O zamanlar ekran kartları çeşitliliği ve çift gpu lu sistemler yoktu varsa bile fazlaca gündemde değildi. Sadece firmalar prestij modelleri çıkarıyordu.

Günümüzde ise xp kullanıcısı oranı fazla olmasına karşı vista artan bir oranda yaygınlaşıyor. Daha fazla ram ihtiyacı, medya ve grafiksel uygulamalarında daha fazla perf. isteyen kullanıcılar 64 bitlik sistemleri tercih ediyor. Linux gibi işletim sistemlerine rağbet artmış durumda. Konsol gerçeğinide bir kenara not etmek lazım.

Şimdi gelelim ne demek istediğimize:

Gerek oyun üreticileri gereksede ekran kartı üretileri bu kadar çeşitli platform ve farklı sistemlerin tamamına uyumlu ürün çıkarmakta çok zorlanıyorlar. Özellikle vista-xp farklılığı herkezi bu konuda sıkıntıya sokuyor.

Xp üzerinde sorunsuz çalışan oyun veya ekran kartı driverleri vistada veya 64 bitlik vistada veya linux ortamında aynı performansı vermiyor. ( ben sorun yaşamadım diyen arkadaşlar sadece olaya kendi penceresinden bakıyor ve büyük yanlışa düşüyorlar)

Bu nedenle ne körü körüne hiçbir driver hatası yok demek doğru nede tümüyle karalamak doğru.

Mesela ben vista üzerinde crossfire kullanıyorum ve şu andaki driverlerle problem yaşıyorum. Tek beklentim yeni driverlerle bu sorunun çözülmesi. Bunun gecikiyor olması hem bana zarar verir hemde ekran kartı üreticisine zarar verir. Çünkü bunlar düzelmediği sürece maduriyet devam etmiş oluyor. Maalesef ATI nin yeni platformaları vista üzerinde şimdilik sorunlu (crossfire ve 3870x2)

• Vista 64 de sorun yapmazsa hiçbir yerde yapmaz arkadaş enteresandır onda da sorun yok bende,dediğm gibi ATI özel kart yollattı herhalde..
    Crosfire,3870X2 komplike olaylardır onlarda sorun yapması çok doğal ama biraz da Vistadan kaynaklanıyor bunlar hemen üreticiye de topu atmamak lazım...
  • dostum dedigim gibi ben cf icin bisi diemem ytada 3870x2 icin ! tecrubem olmadı ama eminim bi soru ncıkmaz bugune kadar gram sorun yasamamıs biri oalrak oel dusunuorum !

2 ncisi ben ubuntu linux 7.10 dahil (vmware ile) server 2003 dahil 2 nci pc mde dc olarak ulalnıorum ! ana pc mde ise xp 32 ve vista 64 kullanıyorum !

acıkcası aha linux un dirver ı cıkmamıs die deneymedim ama diger isletim sistremlerimde bi sorun yasamadım 1 tek ufak sorun bile kurdum resleidm ve gayette gusel calıstı !

HA BANA SUNU DERSENİZ HAKLISINIZ ! ARADA UYUMSUZLUK VAR YA ATI DRIVER LA COZCEK YADA OYUN YAPIMCILARI UPDATE LERLE !

MESELA FORUM UARASTIRI NACTIM KONUILARA ! STEAM CSS DE COK DUSUK FPS ALIORUM KEZA BU DURUM 8800GT DE DE AYNI ! COK DUSUKTEN KASTIM FUL LACIK EN DUSUK 100 ! GENEL : 250 FPS :d YANI DAHA FAZLA VERMESI LAZIM DIE DUSUNUORUM BUDA ATINI SUCU DEIL HER FIRMA ILE ANLASAMIOR YADA YAVAS YURUYOR BUNUDA GENEL OLARAK ATIDRIVER PROBLEMI DIE ADLANDIRMAK YAZIK

heleki bilmeyip te kuramayan heriflerin demesi cok gulunc

• quote:

dostum dedigim gibi ben cf icin bisi diemem ytada 3870x2 icin ! tecrubem olmadı ama eminim bi soru ncıkmaz bugune kadar gram sorun yasamamıs biri oalrak oel dusunuorum !

Oyle hemen emin olmayın iş 3d mark 06 ile bitmiyor , bir yerden sonra sizde zıvandan cıkıyorsunuz.

Bakınınız "Crossfire tecrübem ve görüşlerim [Okumadan CF yapmayınız]" adlı konum

http://resim.donanimhaber.com/m_20549824/mpage_1/key_/tm.htm

Tek kart için söylediğim bir şey yok ama ondada optimize sorunlarına yasanıyor iyi kötü. Bu çift gpu lu yapıdan medet umuyorduk umarım ilerki günlerde hallederler.

• arkadaşlar bende 3dmark06 açılmıyor açılışta sisteminiz kontrol ediliyor bir kaç dakika sürebilir diyor ondan sonra öyle kalıyor işlemci e6750 hd3850 var sistemde herkezdemi böyle oluyor yoksa problem pc demi kaç dakika bekliyor normalde sizlerde??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.