2017 model A3 sportback 1.0 dynamic araç sahibiyim. Düşük hızlarda sağa sola manevra yaparken ön takımdan gelen uğultu şikayeti ile servise başvurdum. Sesi kendim kayıt etmedim ama eski model bir A3te yaşanan sorunun birebir aynısı. Sesi merak edenler için videoyu paylaşıyorum.
Shane McVayyoutube
Groaning noise coming from front of car Audi A3 Sportback 2009 2.0 TDI
Ses sadece düşük hızlarda manevra yaparken çıktığı için aracı test ederken bunu farketmedim. Bu sebeple 2.el araç alacaklar mutlaka bunu da göz önünde bulundursun.
Şimdi gelelim Audi firmasının hem Türkiye ayağı hem de Almanya ayağının konuya ilgisizliğine...
1- Aracı bakıma götürdüğümde Maltepe yetkili servisine durumu bildirdim ve test sürüşüne çıktılar. Ön fren balataları diske sürtüyo olabilir diyip fren balatalarını traşladılar sonra bundan olmayabilir ama güvenliği tehdit eden bir durum yok aracı kullanabilirsiniz diyerek konuyu kapatmaya çalıştılar. 2- Bunun üzerine Doğuşoto' ya bir şikayet maili attım. 3- Bu sefer Kartal yetkili servis aracı teste aldı ve bu sesin servise gelen 1.0 motor araçların bazılarında görüldüğünü ve bunun çözümü olmadığını söylediler. İşin komiği Almanya Audi arge merkezide buna çözüm bulamamış. Belki beni rahatlatmak için söylemişlerdir... 4- Almanya merkeze mail ile durumu bildirdim. 1 gün sonra cevap olarak "ülkeniz ile ilgili konular distribütöre yönlendirilmektedir" şeklinde cevap geldi.
Sonuç olarak tabi ki onlar için ben denizde bir kum tanesiyim. Ama bu aracımı satmıcam ve çevremi zehirlemeye devam edicem siz siz olun A3 hayaliniz varsa 1 kez daha düşünün... Konforunuz için 100binin üzerinde para vereceksiniz sonrasında firma sizi madur edecek bravo.
Guncelleme: taleplerim hala inceleniyormuş. Bu arada ogrendim ki kartal servisi aracla sadece test surusu yapmasina ragmen aracin bilgisayara baglanip kontrol edildigini yazmis!!! Audi bile olsa bizim insanimiz her zaman kolaya kacar. Sonuna kadar hakliyim ama bir tane tuttugunu koparan hakkimi savunacak prensib sahibi bir servis yetkilisi bulamadim!