arkadaşlar öncelikle bu yazıyı tamamen belki birilerinin işine yarar yada gezimin önemli anlarını paylaşmak için yazıcam.
öncelikle üsteki mesajlarda geniş bir alanı gezmek istememe rağmen güzel yerleri görünce zaman kaybettim.diğer şehirleri ayrı bir gezi yaparak tamamlıycam.
ilk olarak kölnden bir araç kiraladım.hyundai i10 araç işimi gördü.zaten araçların hepsi yeni.yakıtı bana uygundu.dediğim gibi 230 eur verdim 14 gün sınırsız km.
ilk 4 gün kölnü gezdim.arkadaşımın evinde konakladım. köln güzel bir yer dom zaten çok görkemli bir yapıt.ayrıca zaman zaman nehir kenarından aşağıya doğru araçla gezdim.kölndeki fantaziland tam bana hitap eden bir eğlence merkezi.lunapark ve hızlı trenler burada 5-6 saat geçirmemem neden oldu.tavsiye ederim.ayrıca belitrmeden geçemeyeceğim ehrenfeld kölndeki yapılan camii beni çok etkiledi mimarisi çok güzeldi.
birgün essen tarafındaki baldeneysee ve kedwig gezisi yaptım.kölnden sanırım 70 km uzaklıkta doğası harika yürüyüş yaptım.elektrikli tekneyle nehri yavaş yavaş sindire sindire turladım.gidilebilecek bir mekan.
birgün dortmutu gezdim ayrıca bochum merkezide gezdim.dortmunt baya hoş bir yer.bochum kendi halinde küçük bir yerdi.
ertesi gün bremene yol aldım.bremen bir başka güzel nedense.yemyeşil doğa. bremen mızıkacıları hep aklımdaydı o küçücük heykelin önünde foto çektirdim tabiki.eski yerleşim yerini gezdim schnor farklı tarz evler. sonra bürgen parkı bisiklet kiralayarak gezdim.muhteşemdi.plajı bile vardı suyun içine girenleri gördüm.çok muhteşem bir park gerçekten.bisiklet ile sanırım 15 km yapmışımdır o derece büyük bir park. parkın içinde kayık kiralayarak baya bir gezdim içini.bremen bende derin izler bıraktı nedense.
artık ordan hamburga geçme zamanı.hamburg tabiri caizse almanyanın izmiri insanlar çok çeşitli idi sokakta acaip insan manzaraları vardı.ayrıca oldukça medeni ve güzel bir toplum almanyanın belkide en medeni şehri.diğerleride öyle ama tabi hamburg daha başka bir yerde. hamburgda gece hayatı çok hareketli özellikle bir sokakta tamamen sex objeleri ve mekanları vardı. limanı gerçekten müthiş güzeldi.burada bir balık yemeyi ihmal etmedim. merkezinde dolaşırken güzel bir lunapark gördüm.sadece yazın açıkmış.orda çukulatalı lokma tarzında birşeyler yemiştim çok güzel enfes birşey.kesin deneyin.ayrıca yine buradabiraz adrenalin yaşadım.
berline geçme zamanı geldi.berlinde park yeri sıkıntı.ama zaten gece varacağım için biryerler bulurum dedim.neyse aracı merkezden 3-4 km uzakta bir yere parkettim.elektrikli scoter kiralayarak merkeze geldim.çok zevkli yorulmadan geziyosun baktın enteresan bişeymi var scoter bırak kenara oyalan berlinde dinlenmek istedim çünkü baya yorulmuştum.blitzer denen bir parka gidip doğayla biraz içiçe kaldım.hatta şezlong gibi şeyler vardı birazda açık havada kestirmişim.berlin çok büyük arabayı hiç yerinden kıpırdatmadan bazı belli başlı yerlerini gezdim. ilk olarak berlin duvarını ve resimleri inceledim.sonra birgün önceden rezerve ettiğim biletle hükümet binasını gezdim.binanın üst katı cam siz yukarı rampaya doğru yürürken türkçe kulaklık ile berlinin tarihi anlatılıyor.enfes birşey. buradan çıkıp berlin brandenburg kapısını gördüm foto felan çektim.yakın zaten ikisi.önü çok kalabalık ayrıca bir g.koreli dans gösterisine tanık oldum harika idi.ayrıca soykırım anıtıda buraya yakın onuda ziyaret ettim. berlinde birkaçgün oyalandım.
neyse artık burdan drestene geçme zamanı geldi.aracımı drestende bir yere park ettim.günlüğü 3 eur park ücreti.ben 3 gün aracımı buraya bıraktım ve almayaya geldim geleli ilk defa bir park ücretide vermiş olduk.
prag gezisini araçla değilde otobüsle yapma fikri belirdi.gidiş dönüş biletini aldım. ikisi 40 eur civarı.aslında arabayla gitsem daha iyi olacaktı ama birde flixbus otobüsü deneyelim dedim.
praga geldim.abi oda nedir trafik yok hiçbişey yok.cillop gbi heryere tranway.miss gibi valla ya.prag harika ben böyle bir şehirden haz almayı planlamıyordum.neyse koyuldum yola tranvayla merkeze yakın bir yere ulaştım. prag eski meydanmış abooo alabildiğine turist var inanın bayram yeri gibi ortalık hangi milletten ararsan vardı. burada her saat başı millet toplanıyor kulenin önüne.dedim napar bu millet.meğerse astronomik saat burasıymış.her saat başı kuru kafa ipi çekip milleti selamlıyor.enteresan bişey.burada jelibon satan bir dükkana giriyosun envay çeşit tür var.deneyebilirsiniz.zaten kalablıkta ilginizi çeker bu dükkan.ayrıca dondurmasınıda denedim.kek gibi bir şeyin üstüne dondurma koyuyorlar. neyse prag gezisi devamında charles köprüsünü gezdim.akın akın insanlar bu köprüden karşıya geçiyor.kaleye çıktım ve ordan şehrin manzarasını gördüm.prag müthiş bir şehir masal masal yeminle.
ardından sora sora franz kafka müzesine girdim.ordan eserlere felan baktım.değişik çukulatalar satan bir dükkan vardı onlardan aldım.ayrıca biralarını test ettim.normalde alkol kullanmam ama gerçekten müthiş kafa yaptı
pragdaki otelimide booking üzerinden ayarladım atladım tranvaya ve otele kadar nerdeyse götürdü beni.merkezden bayada uzakmış otel.ama iyi oldu kalabalıktan bir nevi uzaklaşmak.yine 6 kişilik paylaşımlı bit odada kaldım.bütceyi zorlamamsa tek kişilik odayı tercih ederim ama birisi 15 eur birisi 40 eur seçim sizin ben zaten yatak olsun kafi dedim.
ertesi gün kahvaltımı şehrin simgesi olan bir meydan varmış orda yaptım.günlerden cumartesi ama baya bir kalabalık anormal bir durum var sanki derken lgbt yürüyüşüne denk geldim. aman tanrım o güzel güzel fıstık gibi kızların birbirlerini öpmesimi dersiniz geylerin el ele tutuşmasımı dersiniz.valla karnaval gibiydi.önde tampetler arkada yürüyen binlerce insan.tabi ben kaçırırmıyım bende yürüyüşe ortak oldum.bizimkisi sadece merak canım
ama çek güzelleri gerçekten müthiş.gece hayatıda hareketli bir mekana giriyosun eğlencelerini görseniz valla helal olsun güzel eğleniyolar.o dışardaki soğuk insanlar birayı içince tabiri caizse dağıtıyolar.
ve masal gibi çek-prag dan ayrılmanındavakti geldi.otobüsüme atlayıp tekrar drestene geri döndüm.
diğer kısmıda sonra yazayım
ozzyken
kullanıcısına yanıt
Hocam selam devamınıda bekliyorum ssli olarak , çok iyimiş
hocam park edecek ücretsiz yerleri nereden buldun? kafana göre boş arasokaklara park edebiliyor musun almanyada? navigasyon var mıydı arabada? cep tel. mu kullandın? hangi nav. kullandın?
ilk önce arkadaşa cevap vererek başlayayım.
park yerlerini genelde google maps uydu fotografına bakarak tahminen buldum. yeşil yerlerin kenarlarında sırayla dizilmiş arabalar varsa büyük ihtimal buralar ücretsiz olabilir dedim.birçok yerde böyle park alanı buldum.
bazı yerlerde sokak aralarına girerek park yeri bulmak mümkün.ama yok uğraşmam derseniz cadde üzerinde saati 3-4 eur park parası verebilirsiniz.
telefon google maps navi yi kullandım.
en son drestene gelmiştik.
dresten 2. dünya savaşında yerle bir olmuş bir şehir.ama gelin görün ki o mimarisi düzenli yapıları gereçkten büyüleyici.ben dresten gezisinden çok zevk aldım.
merkezde gezdikten sonra elbe nehrini gören bir yerde terasta dinlendim.insanlar cıvıl cıvıl müzik sesleri.
hele o kemanı çalan insanları durup saatlerce dinleyesim geldi.
neyse drestende fazla zaman harcamdım.zwinger sarayı görülmesi gereken müthiş bir yer gerçekten.
artık elektrikli scoterı alıp arabama doğru yola koyuldum.çok pratik bir ulaşım aracı.arabama mapsten baktım 4 km uzaklaşmışım.neyse yaklaşık bir 12-13 dk içinde araca scoter ile ulaştım.3 küsür euro bir ücreti olduğunu hatırlıyorum.ama gerçekten gezmesi ve etrafı seyretmesi müthiş zevkli.
artık kölne geçme zamanı geldi.uzun bir yolculuk beni bekler derken almanyada yolların ne zaman bittiğini fark edemiyosun.araç küçük olmasına rağmen 130-140 aralığında hiç düşmeden yolu bitiriyosun.bazı yerlerde çalışma oluyor oralarda 70-80 hızla gitmek gerekiyor.levhalara bakarak hız limitlerini takip edebilirsiniz.
neyse küçük bir molayla 5 saat içinde kölne geldim.arkadaşın evinde 1 gün dinlendim düsserdorfa geçerek aracı kazasız belasız teslim ettim.
düserdorfta çok güzel bir şehir buradada şehir merkezini gezip bazı ufak tefek şeyler aldım kendime. geceyi burda geçirdikten sonra sabah 2. kiralayacağım araçla parise geçecektim.
düserdorfta peugeot 208 aracı kiraladım.budget firmasından. araç daha 2600 km deydi.1 haftalık araca 132 eur verdim.
neyse artık yola koyulma zamanı geldi.herkes bana otobandan git diye öneride bulunurken ben otoban dışı bir rotayla yola koyuldum.
rota belçikayıda içine alıyor lille den parise doğru inecektim 487 km gösteriyordu. neyse achen üzerinden belçikaya girmiş bulunduk otobanları çok güzel belçikanın hatta bir dinlenme yerinde 3.5 eur vererek duş aldım zinde kalmak için.
belçika kasabalarından aheste aheste gittim.doğayı görseniz yeşilik içinde araç kullanmakta çok zevkli.
belçikanın köylerimi kasabalarımı bilmiyorum neyse evler o kadar tertipli düzenli ki şaşırdım doğrusu. bazı yerlerde benzinin 1.329 eur olduğunu gördüm.almanyada 1.389 civarındaydı.dedimki dönüşte depoyu buralardan bir yerden fullerim
neyse köy kasabalardan geçerken çok dikkat etmek gerekiyor.neredeyse 20 tane yerleşim yerinden geçtim.50 km hız sınırı bazı yerlerde 30 oluyor ben hepsine uydum.samimi söylüyorum arkamda olan hiçbir araç korna çalmadı
neyseartık fransa sınırına gelmitim levhlardan anlıyorsun zaten.lille üzerinden fransaya kadar yol artık çok rahattı çabuk bitti.
fransaya geldiğimde saate baktım 11 idi 18.30 te gelmişim tabi haliyle birçok yerde yavaşlamak ve bazen mola vermek zorunda felan kaldım.
fransaya varmıştım merkeze çok girmeden metroya yakın bir yere arabayı park edeyim rahat rahat gezeyim istedim.ama oda ne pariste adım attığım yer otopark ücreti.hem öyle böyle değil aracı 3 gün bıraksam 60 eur felan ödeyeceğim.yine mapsten hastane gibi bir yeri gözüme kestirdim ama malesef burasıda paralı
neyse aşağıya indim karşıdan bir görevli geliyor.buraya park edemessin dedi.bende almanyadan geldiğimi söyledim.araca 3 gün ihtiyacım olmayacak sizin şuraya park edeyim dedim.adam benim yerim orası ama ben sana bi güzellik yapayım park et madem yabancısın dedi.aslen cezayirliymiş kral bi çocuktu dönüşte para vermek istedim ama kabul etmedi.gerçekten böyle insanlarla karşılaşmak çok güzel.neyse aracı park ettim düştüm yollara.metroyla heryere gidebiliyorsunuz zaten.
yani fransızlar tabiri caizse yer altında kazmadık yer bırakmamışlar. heryer metro durağı.
ilk olarak otelde dinlendikten sonra yarın ilk işim eyfel kulesine çıkmak daha sonra laura müzesini gezmek zaman kalırsada notre dam gitmekti.tabi bunları 1 günde değil 3 gün içinde yapma planım vardı.
neyse yine payşaımlı bir odaya 13 eur ödeyerek dinlendim.eyfel kulesi için yola koyuldum.
eyfel kulesine geldiğimde hayal kırıklığı yaşadım.yerler toz içerisinde yeşil alan yok denecek kadar az.afrikalılar heryere işemiş ağır bir idarar kokusu var gerçekten şok yani
neyse eyfel kulesinin 4 bacağındada turisler girmek için bekliyor.ben sanırım 2 saat bekledim anca sıra geldi.gelmişken en üst katına çıkayım dedim.ilk katı normal merdivenle sonrasını mecburen asansörle yaptık.20 eur ödedim.ama yukarıda müthiş bir manzara vardı.gerçekten bir ara beklediğime değdi felan dedim.uzun bir süre burada oyalandıktan sonra parisi gezerek otele geri döndüm
ertesi gün laura müzeisi için internetten biletimi aldım.17 eur verdim sanırım.neyse ertesi gün müzenin yolunu tuttum. bir ara avludaki insan selini görünce dönecektim o derece korktum
neyse görevli bizim rezervasyonumuzu görünce farklı kapıya yönlendirdi beklemeden hemen girdim.
müze o kadar büyük ki.ben saat 10 da girdim çıktığımda 18 idi saat.
böyle bir müze olamaz gerçekten ne ararsan var.
mısırların kalıntıları o kadar çok eser vardı ki hepsini gezdim.sonra islam eserleri müzesine geçtim.burada osmanlı deevleti için sadece küçük bir alan ayırmışlardı biraz içerledim doğrusu. türkiyeden seramik çini eserleride vardı.onları gezdim.
sonra eski yunan eserleri felan derken zaman baya geçti.ama müthiş zevkli gerçekten. müzedeki birçok alanı gezdim.en son mona liza tablosunu görmek istedim.öyle bir kuyruk varki.sanırım 1 saatte anca görebildik.zaten fazla zaman vermiyorlar.30 saniye içinde foto çektin çektin değilse hemen sırayı ilerletiyorlar.tabloyu canlı görmekte güzeldi.ama cam arkasından bakmak bana çok mantıksız geldi.
artık gün bitmişti. otele geri döndüm ve yarında notre damı gezecektim. ertesi gün notre dam klisesini gezdim böyle bir mimari olamaz.çok farklıydı gerçekten yolunuz düşerse bakın derim.
artık dönme zamanı gelmişti akşama doğru yola koyuldum.yine geldiğim rotadan dönecektim.
gece belçika kasabalarından geçerken nispeten ucuz dediğim istasyonlardan birinde depoyu fulledim. kredi kartıyla önce ödemeşifre giriyosun ardından aldığın benzin kadarını karttan çekiyor. 50 eur tutmuştu.artık düserdorfa gidince ordanda depoyu tekar fullerim dedim. neyse gece aheste aheste gittim.ama nedense bir yerde dalgınlıkla biraz hızlıydım flaş patladı.sanırım ceza yedim bakalım sonucu ne olacak.
böylelikle bir paris macerasıda son buldu.düserdorfta arabaya 25 eur daha benzin alıp teslim ettim yani yaklaşık 980 km yolu 75 eur benzinle tamamlamışım.
bu arada bazı çektiğim fotograflarla konuyu desteklerim sonra.. okudugunuz için teşekkürler.
güzel yazı olmuş ss bekliyorum.konu takip.
tekraradan konuya birkaç foto atmak istedim. fotografların çoğunda ben olduğum için onları kaldırdım ufak bozulmalar oldu artık idare edersiniz.
kölnden aşağıya doğru yürüyüş yolu
kedwig gezisi
dortmund merkezden bir kare
kölnden görüntü
kölndeki camii
seyahatimde kullandığım ilk araç
bremen bürgen park
schnor değişik tarz evler
heykelimiz daha doğrusu heykelcik brmen mızıkacıları
hamburg limandan görüntü
aziz nikola klisesinden üstünden hamburga bakış
berlin gezisi brandenburg kapısı parlemento binası
üst katı britzer garden
berlin duvarı
devamı gelecek
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme