Şimdi Ara

AYLIK 1800 TL YE GÜNDE 12 SAAT ÇALIŞIR MISINIZ ? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
442
Cevap
5
Favori
27.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

8 saatten fazlası fazla meaiye giriyor.
    yani bunu 2 saattini mola olarak sayarsanız 2 saat hergün fazladan çalışacaksınız işletme bunu size izin veyahutta para olarak vermesi gerekir aksi durumda 180 di galiba arayıp beni burada fazla çalıştırıp hakkımı vermiyorlar deyip çalıştığınız yere heyet gönderip teftiş yaptırıp o 2 saatin hepsini para olarak alabilirsiniz sigortalı var sayıyorum sigortasız çalıştırmak zaten suç. ayda 52 saat nerden baksanız 300tl fazla para demek iyi düşünün bunu söyleyin derim ben.

edit: vatan pc gibi yerler herzaman daha iyidir sigorta primi yüksek yatar as üs yıla göre maaşınız yükselir.Kurumsal yerde çalışıyorum 9 ay oldu satış elemanı olarak girdim şuan müdür yardımcısıyım.2300 lira brüt maaşım var. girdiğimde brütüm 1700 lira idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PapyonluLejyon -- 3 Temmuz 2017; 10:38:52 >
  • Hocam 12 saat çalışma için o maaş çok az, 8-9 saat için de az ama ülke şartları malum. Evde oturuyorsan ve şuan başka iş yoksa git ama başladığın günden itibaren iş aramaya devam et, madem öğleden önce yoğun olmuyor araştırma ve başvuruya harcarsın o vaktini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

quote:

Orijinalden alıntı: its not an S

12 saat icin 1800 cok guzel talibim bu ise

ayda 360 saat yapiyor her gun calissak

günde 1800

ayda 54,000 yapar guzel para

kim calismazki

Hocam sizi okutan matematik hocanızın kulaklarını çınlattım günlük değil aylık maaş o

bi tek sen zekisin aliminyum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o işin maaşının en az 2500 - 3000 ayarında olmalıdır. haftada 5 gün olsa yine 2200 tlden çalışılabilir. ama hem 6 gün hem 12 saat 2500 3000 liranın altına o işe Allah muhtaç etmesin, bulmuşta bunamış giib olmayalım lakin girilmez.
  • Piyasa hep böyle hocam.
  • 12 saatin sadece mesai olduğunu düşünürsek ve işe gidiş gelişinde 1.5 saat süreceğini varsayarsak günün 13.5 saati 1.800 lira gibi kıytırık bir maaşa gidiyor.Günün yarısından fazlası gidiyor.Yani ev iş iş ev oluyor.Kendine ayıracak zamanın bile yok kaldı ki dediğim gibi 1.800 lira bana göre kıytırık bir para kusura bakmasın kimse İstanbulda 2 oda 1 salon kıç kadar evlerin kirasının 1.000 lira olduğunu düşünürsek kalan 800 liraylada faturalar,yeme,içme,diğer masrafları kurtarmak zorundasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodletting. -- 3 Temmuz 2017; 10:59:13 >
  • Aga yok be kölelik ya o ne.

En kötüsü de tatili hafta içi bir gün olması.
  • Boş durmaktan ise işe girmek iyidir fakat işe girildiğinde de saatler ve patron esnek değilse iş aramak iş bulmak sıkıntı oluyor.İş ararsın falan internet üzerinden de görüşmelere gitmesi sıkıntı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunu sorduğun için utanmalısın. hiçbir insanı 12 saat çalıştıramazsın. utanmalısın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanunlarda günde enfazla 11 saat çalışma süresi
  • geçen yıl yeni mezun olduğumda günlük 11 saate yakın çalışıp asgari ücret alıyordum,yol yoktu sadece yemek vardı para olmayınca mecbur gidip çalıştım boş mu dursaydım evde
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuventhh

quote:

Orijinalden alıntı: byvolcan

quote:

Orijinalden alıntı: mustafaerenkoc

Kardeşim daha yaşını almamışsın para kazanmayı kolay birşey zannediyorsun. Boş yapma

tüm yorumlari okudum sizinki hariç herkez hayattdan bihaber malesef. aynen dediginiz gibi para kazanmayi kolay saniyor herkez. 12 saatte kölemiyiz demişler. kendi iş yerim var günde 14 saat çaliyorum. geçmiş yillarda yaz döneminde 16saat çalistigimi bilirim. millet kolay para derdine düşmuş birisi 1800u beyenmez birisi saati çok der iş beyenmez. işşiz gezmeği kar sayarlar

Tam işveren düşüncesi. Millet iş beğenmiyor da, saati çokmuş ta falan filan...

İş verenler için söylüyorum.

Ver işçinin hakkını, sigortasını aldığı maaştan yatır. Haftasonu tatilini ve diğer yıllık izin vb. sosyal haklarını ver. Millet kapında çalışmak için sıraya girer.

Bizim işverenimiz ne yapar. ( Sizi tenzih ediyorum)

İşçinin maaşından, sosyal hakkından çaldığı parayla umreye, hacca gider. Alnı secdeden kalkmaz.

Öbür tarafta gariban işçim akşam evine giderken çocuğuna bir çikolata alamamanın ezikliğini yaşar.

Maalesef % 99 u müslüman olan ülkemin özel sektörü kısaca böyle.
    Edit. İmla

İşçinin hakkını veriyorsun da ne oluyor. Bu sefer işçi nasılsa çalışsamda çalışmasam da maaşım yatıyor diye düşünüp kendi yatmaya başlıyor.

Yeni mezun sincaplar zaten masabaşından kalkmadan çalışacak iş arıyor. Şirkete para kazandırmayıp maaş bekliyor. İşi bilmiyor altındaki elemana iş tarif etmeye çalışıyor. Makine mühendisinin torna yapmayı bilmesine belki gerek yok ama tornanın ne olduğunu bilmesine gerek var. Böyle bilgisiz mezunlar varken, sıfır tecrübeye 1800TL (asgari ücretin üstü) maaşa az diyorlar.

Sen girdiğin şirkete tecrübenle yada yaptığn işle 5000 kazandırdın da 2500maaş mı vermedik..

Bu işin müslümanı yahudisi yok. Tamamen ahlaklı olmakla ilgisi var. Evinden helikopterle aldırsan, her gün işçi ve ailesine 3 öğün yemek versen, maaşını normalin 1,5 katı bile versen o adam ahlaksız olup işten kayaracaksa yada salla başı al maaşı stilinde çalışacaksa ben her hakkını vermişim ne işe yarar.

boş kalınca patrona vs. sormadan yapılacak iş arayıp kafasını çalıştırıp yapmak var; birde bana iş vermediler diye oturup telefonla oynamak var..

Bu ahlakın devlet/özel ayrımı yok. Aynı ahlakla devlet memuru da çalışacak özel sektördeki en düşükten en üst mevkideki kişiye kadar hepsi düzgün ve doğru ahlakla çalışması lazım. Bu olmadıkça sen adamın önüne herşeyi koy çalışmak içinde yoksa çalışmıyor.

Size verilen maaşı beğenmiyorsanız ve daha yüksek maaş almanız gerektiğini düşünüyorsanız; aldığınız ve düşündüğünüz maaş arasındaki fark size tecrübe olarak yazılır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Oldukça çok iş davası görmüş bir avukat olarak konuya yaklaşmak isterim. İş Yasası gereği haftalık maaş karşılığı çalışma süresi 45 saattir. Bunun üzeri fazla mesaiye girer ve %50 zamlı saatlik ücret ödenmesi gerekir.

Haftada 6 gün, günde 12 saat çalışan bir işçi; haftada 72 saat çalışır iş yerinde bulunur. Öğlen 1 saat ve 15 dakikalık iki sigara molasıyla toplam 1.5 saat x 6 günden; 9 saat araları düştüğümüzde 63 saat net çalışması vardır.

63 saat net çalışma, yasal sınırın 18 saat üstündedir.

Asgari ücretle haftada 45 saat çalışılan bir iş yaptığınızı düşünelim. Net asgari ücret 1404 TL olup, saatlik ücret 7.2 TL civarındadır. Fazla mesaide bu rakam 10.8 TL olmalıdır.

Haftalık 45 saat için aylık 1404 TL alan kimse, haftada 18 saat fazla mesai için ayda 778 TL fazla mesai ücreti almalıdır. Ve buna göre maaşı 2182 TL olmalıdır.

Sonuç olarak 1800 TL'ye haftada 63 saat çalışmak, aslında asgari ücretten daha az kazanmanız anlamına gelir. Mümkünse 1404 TL'ye haftada 45 saat çalışılan bir iş bulun, saat başına aldığınız ücret daha yükseğe gelecektir.

Türkiye'de işveren işçiyi kandırıyor. 1800 TL'ye 63 saat çalışmak, 1400 TL'ye 45 saat çalışmaktan daha iyi değildir. Bir küçük esnafın yanında haftada 63 saat çalışarak 1800 TL almak yerine BİM'de 45 saat çalışıp 1400 TL almayı ben olsam tercih ederim.

Kaldı ki küçük esnafta yıllık izin, bayram izni gibi haklarınızı kullanıp kullanamayacağınız, kıdem/ihbar tazminatlarınızı alıp alamayacağınız belli değildir. Ha tabi 2019'a yani başkanlığa tam geçişe kadar muhtemelen bu hakların bir çoğu kaldırılacağından, 1800 TL'ye 63 saat çalışmayı tercih eder hale de gelebiliriz.

• Bu şartlarda bu rakamlara çalışırsanız kalitenizi aşağıya çekersiniz. 12 saat nedir ayrıca, sonra devlet neden buna müsaade ediyor dersiniz. Siz müsaade ediyorsunuz. 1800 TL aldığın maaş ile bir cacık ta yapamazsın. Ancak karnın doyar o kadar. Amaç karın doyurmak mı yoksa bir gelecek inşaat etmek mi? Bunu düşünmeli ilk. 8 saatten fazla çalışmayın, 2bin TL üzeri ücreti de firmaya sunun. 2500 diyin dicem de girişimciler gerçekten çok cimri bu konuda. Hafta sonları da çalışmayın mümkünse, 2 gün izin ancak dinlendiriyor.
  • Mis gibi iş ya. ayda milyarları kazan. İşçi al köle gibi çalıştır. Onlara 1800 lira ver sen al milyarları. Valla tertemiz iş. Gel sadece paraları say. On numara iş.
  • Foruma bak la, ben 15 yaşındayken 16 saat sanayide haftalığı 70 liraya çalıştığım oldu.
  • Şurada bile iyi maaş diyenler var. Anne baba yanında yaşamak güzel. Geçindireceğin bir aile olmayınca 1800 liraya pekâlâ kendin yer içersin. Ha 12 saat çalışmaktan zaman bulursan. Bir eve çıkın, evlenin demiyorum bak ev arkadaşıyla çıkın, evin kirası, faturaları, ıvır zıvır masrafı bir çıksın geçinebiliyor musunuz o paraya o zaman anlarsınız.

Döviz kurları ortada. Bir bilgisayar almaya kalksan 3 maaşını gömmen lazım, iyi bir telefon desen 2 maaş. Böyle kalkınmış ülke mi olur lan! Yersen...
  • Bir insan ne yapıyor olursa olsun, 12 saat aynı şeyi yapmak fazladır. Oyun bile oynasa, boş bile dursa. Hatta uyusa bile. İşsiz bile olsa bir şeylerle meşgul olmalı.
  • Bundan 2.5 3 yıl öncesine kadar günde 12 saat ayda 900 tl için çalışıyordum. Şimdi asla ve asla 10 saatten fazla işte çalışmam ki özel sektörde 10 saat aşağısı iş de pek yok zaten. Bir kaç seneye bunu da 8 saate çekerler belki. Eğer aklınız varsa kurumsal bir firma da ve ya en azından çalışanına saygı gösteren bir firmada çalışın. Siz iş gücüsünüz bu kadar kötü şartlarda çalışacağınıza bir kaç yüz eksik alın işiniz daha rahat olsun kafanız daha rahat olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: piyanist2014

"Boş durmaktan iyidir"

Bu anlayış olduğu sürece Türk insanı karın tokluğuna çalışmaya mahkûm kalacaktır.

Aslında az bile. Bu milleti günde en az 15 saat çalıştırmak gerek. Ondan sonra trafikte sağda solda hepten birbirleriyle durduk yere dalaşacaklar.

Ümmet anlayışına sâhip bir topluluğun "Hak, hukuk, adâlet" kavramlarını bilmesini bekleyemezdik!

Ümmet anlayışına sahip olmakla "hak, hukuk, adalet" kavramlarını bilmemenin ne alakası var?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.