Şimdi Ara

Ayrı bilgisayarlarda aynı vista

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.. Şuan Vista kullanmaktayım (Laptopumda) Fakat yeni bir masaüstü topluyorum. Lisasnlı vista cdsine sahibim.. Laptopumda kullanmakta olduğum vistayı masaüstü sistemimde de kullanabilirmiyim.? Lisans vs gibi sorunlar yaşarmıyım... Açıklayıcı bir bilgiye ihtiyacım var... Gidim bir vista daha alıp para vermeyi istemiyorum... Problem olacaksa XP kuracağım hiç istemeyerek...

Teşekkürler...

• Kullanamazsın OEM lisans sadece bir bilgisayar ile kullanılabilir.
  • bunlar insanı zorla korsan yapar...
  • Peki bilgisayar değiştiren bir insan ne yapıyor.. Gidip yeniden yüzlerce lira verip vistamı alıyor... Bu biraz garip değilmi sizce..
  • yen, bi laptop alırsan yanındada işletim sistemiyle geliyor

ucuz olsun diye linux yada freedos satan şirketler vardı ama eger mac almıyosan microsoft ürünleriyle beraber satılıyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: reptile_34

yen, bi laptop alırsan yanındada işletim sistemiyle geliyor

ucuz olsun diye linux yada freedos satan şirketler vardı ama eger mac almıyosan microsoft ürünleriyle beraber satılıyo

işte sorunda orada... laptopumu daha önce aldım ve vista cdsi verdiler. şimdi yeni sistem topluyorum ve vista sıkıntım var. Laptopumla verilen cdyi yükleyemiyorum yani???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klyr -- 23 Şubat 2009; 0:02:19 >
  • OEM zaten donanıma has olarak lisanslanıyor.

Eğer bilgisayar değiştiririm diyorsan retail versiyon alacaksın ki bu diğerlerine göre pahalı bir versiyon.
    Retail versiyonda ise yine birden fazla bilgisayara aynı anda kuramazsın.
    Yeni bilgisayarda aktive edebilmen için eskisindekini silmelisin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: suphion

OEM zaten donanıma has olarak lisanslanıyor.

Eğer bilgisayar değiştiririm diyorsan retail versiyon alacaksın ki bu diğerlerine göre pahalı bir versiyon.
    Retail versiyonda ise yine birden fazla bilgisayara aynı anda kuramazsın.
    Yeni bilgisayarda aktive edebilmen için eskisindekini silmelisin.

ben bu vergilerin alayına (içimden olmak şartıyla) sövüyorum... :
  • Ha bu arada donanım değiştirme ile ilgili bir iki ufak tefek bilgi vereyim.

Bu XP de böyleydi, ama sanırım Vistada da üç aşağı beş yukarı aynı.

Windows aktivasyonunun donanımlarına atadığı puanlar vardır.
    Hatırladığım kadarıyla MAC adresi (3 puan), İşlemci model numarası, İşlemci seri numarası, RAM miktarı, SCSI kontrolcsü ID, IDE kontrolcüsü ID, Hard disk Volume Seri no, optik sürücü ID, Grafik kartı ID

Aktivasyon sırasında bu donanımlar kaydedilir ve her bilgisayar açılışında aktivasyon dosyasındaki değer ile o an takılı donanımlar kıyaslanır.
    Her eşleşen donanım için belli bir puan alır sistemin.
    Bu puanların toplamı aktivasyonu yaptığın sisteme göre 7 ve üzeri ise yeni aktivasyon istemez ve normal olarak açılır.
    Ancak puan 7 nin altına düşerse sistemin donanımlarının fazla değiştiği düşünülüp yeni aktivasyon ister.
    Yani belli sayıda donanım değiştirmeye olanak tanır aktivasyon sstemi.

Eğer kendi donanımlarınızı aktivasyon durumuna göre kontrol etmek isterseniz XP için yararlı bir araç
    http://www.licenturion.com/xp/xpinfo-exe.zip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suphion -- 27 Şubat 2009; 9:11:11 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.