Şimdi Ara

B450m S2H anakart, 3600 MHz OC yaptı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta belirttiğim anakartı temin ettim, birlikte 3600 MHz frekans değerine sahip bir bellek aldım. Anakart üzerinde 3200 OC yazıyor, yani OC halinde 3200 MHZ'ye kadar rem frekansı verebileceğini söylüyor. Ben 3600 MHz'lik ram'i takıp Boost ayarlarından xmp profilini seçtiğimde bilgisayar bir kaç kere açılıp kapandı, sonra ram frekansını 3600 olarak gösterdi, şu an sorunsuz şekilde çalışıyor ve hem bios'ta hem de aida64'de ram frekansım 3600 MHz olarak görüntüleniyor. Bu bir görüntüleme hatası ve ben aslında 3200 mü kullanıyorum yoksa şu an bir şekilde 3600 MHz mi alıyorum?
    Donanım zarar görmez değil mi?
    B450m S2H anakart, 3600 MHz OC yaptı.

• ryzen 3000 serisi işlemci mi kullanıyorsun ? benim anakartımda oc 3200 demekte ancak ramleri sorunsuz olarak 3600 frekansında kullanıyorum. zaten o ram'in orjinal xmp frekansı o. en fazla 2-3 günde bir reset mavi ekran v.s. görürsün. ram'e veya anakarta zarar vermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 2 Şubat 2020; 22:13:18 >
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Ryzen5 2600 kullanıyorum
  • alikassy A kullanıcısına yanıt
    reset mavi ekran v.s. vermesse baya şanslısın. o işlemci ile 3600 ram hızına çıkmak zordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 2 Şubat 2020; 22:15:53 >
  • bir gündür kullanıyorum şu ana kadar hiçbir sorun yok, ne yapmalıyım? düşüreyim mi frekans hızını?
    Ram arttırmayı da düşünüyorum diğer ram'i 3200 MHZ alıp ram frekansını 3200 MHZ olarak mı kullanmalı?
    Yoksa onu da 3600 alsam kullanır mıyım 3600'de?
    tek ram varsa dual ddr moduna geçmesi için çift ram kullanman gerek. dual ddr ram performansını çok arttırıyor. yanlız ana kuralı 2 ramde birebir aynı olacak. özellikleri aynı olması yetmiyor tamamen aynı ram olacak.
  • Aynı 3600 MHz ram'den bir tane daha taksam sistem çalışır mı?
    Dediğim gibi Anakartın üzeirnde OC 3200MHz'ye kadar desteklediği yazıyor?
    Yeni bios update ile 3600 bellek desteği gelmiş olabilir onu bir araştırın.
    açıkçası ryzenda tek ram'in sorunsuz çalışma şansı çift ramden daha fazla. ama çift ram yapmassanda performans birşeye benzemiyor. şunuda belirtiyim dual channel (çift 3200 çalıştırılan ram) 3600 tek kanaldan daha hızlıdır. yani çift ram yapıp hızı düşürmek zorunda kalsan bile daha hızlı olacak...
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı anakart var. İşlemci de ryzen 5 2600x

Ramlerim ise 2 adet 8 gb 3200 mhz cl16 Corsair vengeance lpx.
    Xmp açtığımda 3200 mhz olarak açıldı.
    Ben xmpden 3400 mhz yaptim sistem hata vermeden çalışıyor
    3600 MHz yaptım sistem acilmadi cmos yapmak zorunda kaldim.
    Sicaklik ve voltaj sicramalari yüzünden de core performance boost kapali bu arada.
    Ramlerimin die si de D ve micron. Orta seviye overclock yetenegine sahipmiş yani.
    3600 mhz yapmayı tekrar denesem mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • general4242 kullanıcısına yanıt
    bir ara çok kafaya takıyordum ama uğraşmaktan sıkıldım. şimdi stabil olarak ayarlandığı zaman bırakıp uğraşmıyorum. tavsiyemde 3600'ü zorlamaman yönünde.

ancak şunu yapabilirsin. dram calculator ile micron d die için 3400'ün ince ayarlarını öğrenip performansı 3400 olarakta arttırabilirsin (https://www.techpowerup.com/download/ryzen-dram-calculator/ )
  • R5 2600 ile 3600mhz bellek sorunsuz çalışıyorsa şanslısınız demektir. Ram test programı ile deneyip stabil olup olmadığını görebilirsiniz.
  • Var mı hocam önereceğiniz bir ram test programı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.