Şimdi Ara

B5 kasa A4'lerde Multitronic şanzıman hk.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Benim uzun zamandır takip ettiğim bir model B5 kasa A4. Özellikle 2000-2001 olanlar. Bir otomatik kullanıcısı olarak, yeni aracımda da otomatik şanzıman tercih edeceğim ve bunun için yaklaşık 1 aydır, üretilmiş neredeyse tüm otomatik/yarı otomatik vb. şanzıman teknolojilerini incelemeye aldım. Dönüp dolaşıp CVT yani Audi'deki adıyla Multitronic'e takıldım. CVT'yi yıllar önce ilk duyduğumda "işte budur" demiştim. Sorunlarını bildiğim için ise alternatiflerimin arasına alamamıştım üzülerek. Ama Multitronic'i incelediğimde, CVT'nin zayıf yönlerinin değiştirilmiş olduğunu gördüm.

Şimdi geleyim soruma. Multitronic şanzımanın kronik sorunları var mıdır, ömrü ortalama ne kadardır ve çıkarttığı sorunlar (eğer varsa) ile onarım masrafları hakkında neler söyleyebilirsiniz.

Öğrenebildiğim kadarıyla, sandık şanzıman 20 bin liraymış. Şu an kullandığım otomatik şanzımanın ufak bir arızası (rulman değişimi) için tamire gittiğimde, bir multitronik yatıyordu yerde. Usta "Arızası 3 bin lira, beyinde de sorun çıksaydı 6 bin lira olurdu. O yüzden sen 5 ileri otomatik bak kendine" demişti. Ben 400 liraya oradan çıkarken, o multitronic sahibi olsaydım ne yapardım diye düşünmüştüm.

Kullananlardan ve bilgisi olanlardan, bu konuda paylaşımlarını bekliyorum.

Bir de B5 kasa normal otomatik Audiler kaç ileri vites. 4 mü 5 mi?

Herkese teşekkürler şimdiden.
    Ersan

• up !!!
  • Audi kullanıcılarından ilgi bekleyen bir soru var arkadaşlar...

Cevaplar bu konuyu merak edenler için oldukça önemli... Haydi eller klavyeye...
  • ARKADAŞLAR 2009 Q5 İM VAR ARACIM 56 BİN KM DE VE BU ZAMANA KADAR 2 KEZ SANZUMAN ARIZASI VERDİ DÜŞÜNÜN SIFIR AUDİ ALIYORSUNUZ VE 1. HATAYI 25 BİN K. DE 2. HATYIDA 55 BİN KM DE VERİYOR. SMDİ DİYECEKSİNİZ KULLANICI HATASI HAYIR DEĞİL ANKARA DOĞUŞ OTODA 60 YA YAKIN SANZUMANDAN DOLAYI ŞİKAYET VAR VE BUNLARIN NEDENİNİN İSE BULANAMDIĞI CEVAP OLARAK VERİLİYOR VE SU DA EKLENİYOR ŞANZUMAN ISINIYOR.. ANLIYACAĞINIZ AUDİ özellikle multironıc sanzumanı önermem s tronıc ona göre biraz daha hatasız ve bn cok araştırdım çoğu 160-200 bin km deki a6 sanzumanlarına yaklasık 4 bin € para harcıyan cok kişi var. aynı şekilde bmw de de bu var araç 150 bini geçtkten sonra otomatik şanzumanlıysa bmw ve audi de dikkat edin. ama emin olunuzki mercedes de 160-200 bin km lerde böyle bir sorunla karşılasmazsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.