Backtrack 3 beta live cd'den çalıştırdım fakat ilk gün çalıştırdığım airodump artık çalışmıyor ve şu mesajı veriyor. airodump-ng --channel 11 --write a --ivs ath0 ioctl(SIOCSIWMODE) failed: Invalid argument
ARP linktype is set to 1 (Ethernet) - expected ARPHRD_IEEE80211 or ARPHRD_IEEE80211_PRISM instead. Make sure RFMON is enabled: run 'ifconfig ath0 up; iwconfig ath0 mode Monitor channel <#>' Sysfs injection support was not found either
Mesajına karşın;
run 'ifconfig ath0 yazıp enter daha sonra iwconfig ath0 mode monitor channel <11> enter yaptım ama sonuca ulaşamadım.
Anladığım kadarıyla wireless ın açılması lazım ama wireless asistandan açık görünüyor ve etraftaki sinyalleri alıyor bağlanıyor. Anlamadım gitti.
L Ü T F E N Y A R D I M ! ! !
çözümü buldum
airmon-ng stop ath0 airmon-ng start wifi0 11
airodump-ng --channel 6 --write a --ivs ath0
dostum çok saol sayende bende artık sorunumu çözdüm teşekkürler
backtrack live cd'sini bilgisayara takıyorum, cd-rom'dan boot ediyorum karşıma gelen seçeneklerden KDE'yi seçiyorum ancak ekranda birkaç satırlık yazı akıyor ve sonra sistem reset yiyene kadar donuyor.
FLUX'ı ve diğer seçenekleri de denedim ama bir türlü live cd.den çalışmıyor. (Ram test dersem rami test ediyor)
alakası olmayabilir ama yardımcı olacaklar için söylüyorum, kullandığım bilgisayar 1 gb ramli ve çift çekirdekli..
Bu konuda bilgisi olan var mı?
quote:
Orjinalden alıntı: cc.ali
backtrack live cd'sini bilgisayara takıyorum, cd-rom'dan boot ediyorum karşıma gelen seçeneklerden KDE'yi seçiyorum ancak ekranda birkaç satırlık yazı akıyor ve sonra sistem reset yiyene kadar donuyor.
FLUX'ı ve diğer seçenekleri de denedim ama bir türlü live cd.den çalışmıyor. (Ram test dersem rami test ediyor)
alakası olmayabilir ama yardımcı olacaklar için söylüyorum, kullandığım bilgisayar 1 gb ramli ve çift çekirdekli..
Bu konuda bilgisi olan var mı?
Text moduna getir Menüden. Sonra TAB bas yazılar çıkar boşluk bırakarak acpi=off yaz entere bas...
Galiba AMD işlemcin?
Amd turion 64 bit işlemci kullanıyorum.
Dediğiniz kodu yazdım"acpi=off" ama yine aynı sorunla karşılaştım. Bu kez ekrana kodlar gelmeden donup kalıyor.
Bunun İçin Ne Yapmamız Gerekir?
Ya lütfen acil yardımınız gerekiyor. Bu konuya cevap verecek biri olursa çok sevinicem.
Böyle bir site olamaz gerçekden ne biçim adminsiniz yada yönetiyosunuz?
Arkadaşlar Merhaba. İlk defa linux kullanmaya çalışan biri olarak bir sorum olacak.
BackTrack 3 isimli programı bir canlı CD olarak oluşturdum ve bilgisayarımda açmaya çalıçıyorum. Önyükleme yapıyor herşey normal. Kullanıcı adını ve şifresini giriyorum. Ama startx diye yazdığımda aynen şöyle bir hata veriyor.
Fatal Server Error Cannot run in framebuffer mode.Please specify bus IDs for all framebuffer devices
giving up. xinit: connection reset by peer (erro 104) : unable to connet to X server xinit: no such process (erro 3) : server error.
Bu ne demektir bi yardımcı olsanız.
quote:
Orjinalden alıntı: konstruksiyon1
Arkadaşlar Merhaba. İlk defa linux kullanmaya çalışan biri olarak bir sorum olacak.
BackTrack 3 isimli programı bir canlı CD olarak oluşturdum ve bilgisayarımda açmaya çalıçıyorum. Önyükleme yapıyor herşey normal. Kullanıcı adını ve şifresini giriyorum. Ama startx diye yazdığımda aynen şöyle bir hata veriyor.
Fatal Server Error Cannot run in framebuffer mode.Please specify bus IDs for all framebuffer devices
giving up. xinit: connection reset by peer (erro 104) : unable to connet to X server xinit: no such process (erro 3) : server error.
Bu ne demektir bi yardımcı olsanız.
CD bozuk kaydedilmiş ya da CD/DVD okuyucunuz elinizdeki CD'yi düzgün okuyamıyor. Başka bir CD'ye tekrar kaydedip deneyin. Yine de olmazsa bir başka CD/DVD yazıcıda kaydedip deneyin. Bir ihtimal elinizdeki ISO dosyası da bozuk olabilir. Emin olmak için ISO dosyasını VirtualBox ya da VMWare ile deneyin.
TerraMino Arkadaşım;
Sorunu daha önceden çözdüm. Ama senin yazdıklarının hepsi doğru. İlgili ve alakana çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.....
arkadaşlar kullandığınız bilgisayar ve wireless donanımları back track te destekleniyor desteklenmeyen donanımlarınıza ait problemleri beta işletim sisteminde aramayın.. ayrıca back track in stabil sürümü bayağıdır kullanılıyor....
Benim sorunum da: kde>system> alındaki menüde backtrack3 install diye bir secenek yok.??????
quote:
Orjinalden alıntı: öztürkler55
Amd turion 64 bit işlemci kullanıyorum.
Dediğiniz kodu yazdım"acpi=off" ama yine aynı sorunla karşılaştım. Bu kez ekrana kodlar gelmeden donup kalıyor.
Bunun İçin Ne Yapmamız Gerekir?
yazını henüz okudum..cevabı yazıorum..belki başka arkadaşlara da yardımcı olur..
kde vesa üzerinde TAB a bas alta kod satırına inicek..bi boşuk bırak ve aynen şunları yaz acpi=off noapic
başka türlü komutlar fayda sağlamıyor..
amd işlemcilerde ancak böyle açılıo cd den..başka türlü açılmıyor.. kolay gelsin..
quote:
Orjinalden alıntı: asiboldon
Benim sorunum da: kde>system> alındaki menüde backtrack3 install diye bir secenek yok.??????
burdan direk pc ye indir.. tıklayınca çalışır backtrackda... eğer live cd den giriyorsan, diğer hdd leri gördüğü için backtrack da onların birine de kaydedip ordanda çalıştırabilirsin..
back track 3 ile wirelles ayarlarını nasıl yapabilirim acaba? Yardımlarınızı bekliyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: Uğuray Taşkın
back track 3 ile wirelles ayarlarını nasıl yapabilirim acaba? Yardımlarınızı bekliyorum.
wireless ayari derken ? Isletim sistemi yüklenince bir ayar yapmana gerek yok , Wireless manager dan baglantini secip sifreni girdikten sonra interneete adimini atiyorsun.
Şirfe kırma kısmını çözümlemem gerekiyor. Onunla alakalı bir kaç işlem olması gerekiyor.
merhaba arkadaşlar benimde açılışda problemim var cd den boot ettikten sonra kde graphics en üstteki seciyorum tam masa üstü gelcekken kalıyor sadece mouse un çarpı işreti çıkıyo siyah bir ekran kalıyor masa üstü gelmiyor bunu nasıl düzeltebilirim açılışdaki bütün seçenekleri denedim olmadı bende mi donanımla ilgili bir sorun yaşıyorum sistemim imzamda yazıyor