Şimdi Ara

BADA 2 Ayrıntılı Kurulum Rehberi ve Önemli Bilgiler - S8500 ve S8530 Wave II için (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
343
Cevap
4
Favori
59.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

dün gece 01:30 gibi 2.0 a yükseltme işlemini tamamladım ve özellikle baktım şarj %65 idi ve yattım. sabah 07:30 telefon **** de. Gün içerisinde biraz kurcaladım, internet mesaj filan ancak konuşma olmadı ( işten tahsisli ayrı bir telefonum var) akşam %45 ile 19:30 da eve geldim. Şu an rest filan hiçbir sorun yaşamadım. Beklemekten sıkılanlar ml olur mu yapar mıyız, bozarmıyız diye düşünenler icin şöyle diyebilirim: tüm akşam ne nasıl olur diye diye korka korka okuyup durdum orayı burayı, ancak yüklemeyi 10 dakikada herşey bitecek şekilde yaptım. Burada ve başka birçok yerde detaylı anlatımlar var ve atla deve de değil, dikkatli olursanız (elektrik filan kesilmezse) hiçbir sorun çıkmaz. ben tavsiye ediyorum sanki yeni bir telefon gibi oldu. eksiklerimi tamamlamaya çalışıyorum herkese saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ginda

herkese merhaba,

dün gece 01:30 gibi 2.0 a yükseltme işlemini tamamladım ve özellikle baktım şarj %65 idi ve yattım. sabah 07:30 telefon **** de. Gün içerisinde biraz kurcaladım, internet mesaj filan ancak konuşma olmadı ( işten tahsisli ayrı bir telefonum var) akşam %45 ile 19:30 da eve geldim. Şu an rest filan hiçbir sorun yaşamadım. Beklemekten sıkılanlar ml olur mu yapar mıyız, bozarmıyız diye düşünenler icin şöyle diyebilirim: tüm akşam ne nasıl olur diye diye korka korka okuyup durdum orayı burayı, ancak yüklemeyi 10 dakikada herşey bitecek şekilde yaptım. Burada ve başka birçok yerde detaylı anlatımlar var ve atla deve de değil, dikkatli olursanız (elektrik filan kesilmezse) hiçbir sorun çıkmaz. ben tavsiye ediyorum sanki yeni bir telefon gibi oldu. eksiklerimi tamamlamaya çalışıyorum herkese saygılar

Hayırlı olsun hocam..

Daha Kiesin ne olduğunu bilmeyen kaç kişiye yüklettim buradan. Bazen arkadaşlar hata alabiliyorlar, ama baktığım zaman muhakkak bir noktada dikkatsizlik olumuş oluyor. Ya dosyalardan birisini eksik atıyorlar, ya usb sürücülerin kurulmasını beklemiyorlar gibi...

Bahsettiğiniz gibi tüm dosyaları indirip ortamı hazırladıktan sonra 10 dakikalık bir işlem. Korkulduğu kadar zor değil. Ayrıca adım adım en detaylı anlatımı burada yapmaya çalıştım..

Edit: Soru soran arkadaşlar için tekrar tekrar hatırlatıyorum bu sürümde görüşme kaydı (call record) ve shp (social hub) kullanılabiliyor. Social Hub'a girmeden önce ilk sayfada bahsettiğim hesap ekleme işlemini yapmazsanız reset atar. Bu ayarı yaptıktan sonra sorunsuz kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedeefendi_ -- 9 Şubat 2012; 23:49:16 >

• Selam ben Samsung Wave525 kullanıcısıyım acaba bu sürüm 525 e uygunmudur kasma veya başka bişey yaparmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: j0ker_1903

Selam ben Samsung Wave525 kullanıcısıyım acaba bu sürüm 525 e uygunmudur kasma veya başka bişey yaparmı ?

Maalesef 525 için Bada 2 yok ve çıkmayacak diye biliyoruz.
    İleride alt modeller için Value Pack adında bir güncelleme yayınlanacığını ve bazı ek özelliklerin geleceği söyleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedeefendi_ -- 10 Şubat 2012; 1:09:47 >
  • @dedeefendi_

Bada 2.0 ı sorunsuzca yükledim ama internette gezerken çok yavaş 1.2 ye göre mesela google bir şey yazarken harfler sonradan geliyor bu durum normal mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maktommi

@dedeefendi_

Bada 2.0 ı sorunsuzca yükledim ama internette gezerken çok yavaş 1.2 ye göre mesela google bir şey yazarken harfler sonradan geliyor bu durum normal mi?

1.2 ye göre biraz geç toparlayabiliyor, yani başlangıçta biraz yavaşlık normal. Ama çok yavaş olması normal değil.
    İleride yeni sürümlerde bu yavaşlıklar optimize edilecektir.

Ayrıca yavaşlık için başka nedenler de var;
    -Telefon hafızasının aşırı dolu olması.
    -Hafıza kartının kalitesiz veya bozuk olması.
    -Kullanılan ve arka planda açık kalmış uygulamalar. (Bada 2 de orta tuşa basılı tutarak açık uygulamaları kapatabilirsiniz)
    -Telefonun gün aşırı uzun süre kapatılmadan açık kalması
    -Soğuk ve nemli ortamlarda kullanmak
    -Kullanılan operatör(3g veya edge bağlantılarında çekim gücü ve operatorun mobil telefonunuzu doğrulama süresi ve aradaki paketler çok değiştiriyor. Bizaat 3 hatla da test ettim)

Sonuç olarak Bada1.2 ye göre Bada 2 daha kompleks bir sistem. Değişik özelliklerini kullanmaya başladıkça exponansiyel olarak bir ram ve işlemci artışı oluyor. Bada 1.2 de zaten bu kadar ek özellik yok. Bazen bir uygulamadan çıkmadan diğerine geçemiyorsunuz, Bada 2 de çıkışla çıkmadığınız durumlarda bu mümkün.

Sonuç olarak Yavaşlık kullanıma ve yukarıdaki etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
    İleri sürümlerde bunu biraz daha optimize edeceklerini düşünüyorum.

• telefon hafızası boş hiç bişey yok
    telefonu her gece kapatıyorum
    telefonla sadece akşamları biraz uğraşıyorum

telefonla çok uğraşan biri olmadığım halde çok yavaş geldi bana inan işlemci sanki 4 te 1 hıza düştü.menüler arası geçiş oldukça yavaş 5800 gibi normal mi anlamadım.
    nerdeyse 1.2 ye geçmek istiyorum.
  • quote:

telefon hafızası boş hiç bişey yok
    telefonu her gece kapatıyorum
    telefonla sadece akşamları biraz uğraşıyorum

telefonla çok uğraşan biri olmadığım halde çok yavaş geldi bana inan işlemci sanki 4 te 1 hıza düştü.menüler arası geçiş oldukça yavaş 5800 gibi normal mi anlamadım.
    nerdeyse 1.2 ye geçmek istiyorum.

Ben dediğiniz boyutta sorun yaşamıyorum. Ancak yeni fw ler çıkmaya devam ediyor. Şuanki sürümle çok farklılıklar olmadığı için buraya ekleme ihtiyacı duymadım. Hafta sonu yeni bir fw daha eklemeyi düşünüyorum. Onu deneyebilir ya da 1.2 ye dönebilirsiniz.
  • @ dedeefendi_

İlgilendiğin için teşekkür ederim hafta sonu yayınlayacağın yeni fw yi bekliyorum olmadı 1.2 ye döneriz artık.
  • Ayarlar - Şebeke içerisinde uygulama profilleri var. Bunları yazdığımız ayarlarla eşleştirmemiz isteniyor. internet multimedya mesajları samsung apps sosyal ağlar eposta java vod etiketleri bul konum navigasyon bağlanıyor topluluklar... ve chaton var. hangilerini seçeceğiz acaba. hattım avea ve hem wifi ile bağlansın her yere yoksa paketimde de bağlansın istiyorum. mesela wifi olmadan youtubeden video izleyebileyim de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fantan

Ayarlar - Şebeke içerisinde uygulama profilleri var. Bunları yazdığımız ayarlarla eşleştirmemiz isteniyor. internet multimedya mesajları samsung apps sosyal ağlar eposta java vod etiketleri bul konum navigasyon bağlanıyor topluluklar... ve chaton var. hangilerini seçeceğiz acaba. hattım avea ve hem wifi ile bağlansın her yere yoksa paketimde de bağlansın istiyorum. mesela wifi olmadan youtubeden video izleyebileyim de.

multimedya mesajlar için mms,internet gerektiren uygulamalar için interneti seçin.

İsim: AVEA GPRS WAP
    Erişim İsmi: wap
    Kimlik Denetim Türü: Normal
    Kullanıcı Kimliği: wap
    Şifre: wap
    Protokol: HTTP
    Ana Sayfa URL'si:http://wap.samsungmobile.com.tr
    Proxy Adresi: 213.161.151.201:8080
    Gecikme Süresi: 90

İsim: AVEA MMS
    Erişim İsmi: mms
    Kullanıcı Kimliği: mms
    Şifre: mms
    Ana Sayfa URL'si:http://mms.avea.com.tr/servlets/mms
    Proxy Adresi: 213.161.151.201:8080
    Gecikme Süresi: 90

İsim: AVEA ISP
    Erişim İsmi: internet
    Kullanıcı Kimliği: wap
    Şifre: wap
    Ana Sayfa URL'si:http://wap.avea.com.tr
    Proxy Adresi: 0.0.0.0:80
    Gecikme Süresi: 300

İsim: AVEA MOBILVIZYON
    Erişim İsmi: mobilvizyon
    Kullanıcı Kimliği: mobilvizyon
    Şifre: mobilvizyon
    Ana Sayfa URL'si:http://mobilvizyon.avea.com.tr
    Proxy Adresi: 213.161.151.202:8081
    Gecikme Süresi: 300

Avea Seçimleri:
    Internet Profili : AVEA GPRS WAP
    MMS Profili : AVEA MMS
    Java uygulama oyun profili : AVEA ISP
    E-Mail Profili: AVEA ISP
    Müzik Tanıma Profili: AVEA GPRS WAP
    Streaming Profili: AVEA MOBILVIZYON

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 11 Şubat 2012; 2:13:35 >

• bu Bada 2 için mi ve sadece ikisi mi olacak. İlk sayfada 4 tane vardı. AVEA ISP filan da vardı. Bu ikisi yeterli mi acaba? Fark nedir?
  • İsim: AVEA GPRS WAP vardı yani ilk sayfadaki ayarlarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fantan

İsim: AVEA GPRS WAP vardı yani ilk sayfadaki ayarlarda.

yeniledim tekrar bakın.
  • quote:

@ dedeefendi_

İlgilendiğin için teşekkür ederim hafta sonu yayınlayacağın yeni fw yi bekliyorum olmadı 1.2 ye döneriz artık.

İtalya ve Polonya fw lerini denedim açıkcası çok bir fark göremedim şuan çıkan tüm sürümler farklı tarihlerde çıkmış olsa da yazılım sürümü olarak paylaştığım sürümle aynı ancak CSC farklılıkları birtakım küçük değişikliklere yol açıyor.
    Bahsettiğim sürümlerde çok fark göremediğim için çok daha ideal süre sıkıntısız giden bu sürümle şimdilik devam..

Sürekli yeni sürümleri kontrol ediyorum, güncelleme yapmaya değecek daha optimal bir sürüm çıktığında burada paylaşıyor olacağım.

• öğretmenim , dedeefendi 'nin bu anlatimindan sonra okul camına itina ile bada 2.0 yüklenir yazısı asasim geldi :>
    teorik olarak kafamda 10 kere kurdum, tahminime göre sorunsuz tek seferde kurabilecek duzeydeyim ama hala kies i bekliyorum :)
    var bende bir tuhaflık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar şu müzik çalar bende genel olarak kasıyor telefonu. Özellikle müzik çalarken telefonu kilitleyince, kilit ekranı açılırken iyi bir kasılıyor alet :) Bunun gidermenin bir yolu varmı acaba ? Kullanıdığım fw XXLA1.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bipa

öğretmenim , dedeefendi 'nin bu anlatimindan sonra okul camına itina ile bada 2.0 yüklenir yazısı asasim geldi :>
    teorik olarak kafamda 10 kere kurdum, tahminime göre sorunsuz tek seferde kurabilecek duzeydeyim ama hala kies i bekliyorum :)
    var bende bir tuhaflık

Yükledikten sonra Kiesi beklemeye gerek yokmuş diyeceksin.. Ben aylardır Bada 2 kullanıyorum, bazen arkadaştan 1.2 ye bakıyorum yabancı geliyor. Üstelik kiesden güncelleme bazen sabrı zorlayabiliyor. TR güncellemesini de bu yolla yapmayı tavsiye ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: mylord92

Arkadaşlar şu müzik çalar bende genel olarak kasıyor telefonu. Özellikle müzik çalarken telefonu kilitleyince, kilit ekranı açılırken iyi bir kasılıyor alet :) Bunun gidermenin bir yolu varmı acaba ? Kullanıdığım fw XXLA1.

Müzikleri hafıza kartından oynatıyorsan hafıza kartı kaynaklı bir yavaşlama olabilir.
    Açıkta uygulama bırakmayın. Hafıza kartını aşırı doldurmayın.
    İmkanınız varsa class değeri daha yüksek yani daha hızlı ve kaliteli bir hafıza kartı alın. Farkı hissedersiniz...

Tüm XXLA1 sürümlerinde az çok kilit ekranında ve üst barda kasma sorunu var. Bu sorunu ileriki güncellemelerde aşacaklarını düşünüyorum.

• Hafıza kartım Class6 hocam yeterli olduğunu düşünüyorum ama bu dediğinizi test etmek için hafıza kartımdan telefon hafızasına bir müzik kopyaladım ve hafıza kartımı çıkardım. Malesef durum yine aynı... Umarım gelecek güncellemeler ile bunada bir çözüm bulurlar :) Üst bar kasma sorununu badaturkiye.com da bir arkadaş çözmüş gibi son düzenlemeleri yapıyor sanırım cfwsinde. Gerekli videolar filan vardı gayet akıcı çalışıyor üst bar. Kilit ekranı XXK5 te filan çok fenaydı bunada şükür :)
  • multiupload sayfasını açamayanlar ne yapmalı?
    ben ne evden, ne işyerinden multiupload sayfasını açamıyorum.
    dns falan mı değiştireceğiz, hangi dns acaba?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.