Şimdi Ara

Bagaja ikinci akü bağlanır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi bir hafta geçirmesini diliyorum öncelikle.

Gelelim konuma, başlıktan da anlaşıldığı üzere aracımın bagajına 60 70 amperlik (belki de daha fazla indirim kovalıyorum şu an akülerde) bir aküyü, kaputtaki aracımın kendi aküsüne paralel şekilde bağlarsam olur mu?

Bağlayan var mı?

Faydası olur mu?

Zararı olur mu?

Aracımda ampli 1 kutu bas 2 oval 2 yuvarlak hoparlör var 1 seneyi aşkındır 72 amperlik aküyle kullanıyorum aracı 2 sene önce aldım aldığımda aküsü iyi değil demişlerdi bana ancak hala aynı aküdeyim araç 3 4 hafta yatsa da tek marş da alıyor aküm daha hiç bitmedi yani anlayacağınız.

Bu ses sistemimnin yani amplinin koltukların altından bagaja kadar uzanan artı eksi elektrik kabloları var, ben bu kabloların arasına bagaja bi akü daha eklemeyi düşünüyorum. Yani kabloyu kesip araya artı artıya eksi eksiye gelecek şekilde akü bağlayıp sonra o kabloyu ampliye tekrar bağlayacağım.

Siz ce olur mu yanlış mı düşünüyorum?

• Peki Nasıl şarj etmeyi düşünüyorsun o aküyü ?

Düzeltme : evet kablo çekersen ikisini de şarj eder ama daha yavaş şarj eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadri.abi -- 25 Ocak 2016; 14:26:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

Peki Nasıl şarj etmeyi düşünüyorsun o aküyü ?

Sonuçta iki akü de alternatörden elektrik çekmeyeceklermi?

İki aküyü de paralel bağlayınca ikisi de şarj olmaz mı?
  • quote:

Yapan var.Arkadasim sahin aldi yeni , tesisat yapmis 2.akuyu bagaja koymus diger akuden elektrigi cekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hmyildiran

quote:

Sonuçta iki akü de alternatörden elektrik çekmeyeceklermi?

İki aküyü de paralel bağlayınca ikisi de şarj olmaz mı?

Şarj süresi uzar sadece. Kalın kablo kullanacaksın aman dikkat. Arabayı yakma sonra.

• sadri.abi kullanıcısına yanıt
    Ampli için gelen kablo var kaç awg bilmiyorum ama yeter mi yetmez mi bi elektrikciye sormak lazım olucak herhalde.
  • bu iş size ne kadar fayda sağlar bilemiyorum, değer mi yine bilemiyorum.

Kullandığınız kablo bahsi geçen amperi kaldırabilecek kalınlıkta olmalı, yalıtımı iyi olmalı ve bagajda aküyü "sabitlemelisiniz", yer kaybını söylememe gerek yok sanırım. Tüm bunlara yapacağınız harcama ve emeğin alacağınız sonuca göre oranı önemli...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Paralel hat çekeceksiniz okur tabi ama mümkün ise diÄŸerinin yanına koymanız daha iyi olur.

Kablo uzadıkça kesit uzatmak gerekir ayrıca kablo daki en ufak sorun elektrik kaçağı sebep verir oda tabiki ciddi bir sorun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.