merhaba arkadaşlar sorunsuz aldığım aracımın bagajı ıslanıyor... şöyleki; bagajın tabanında duran halı benzeri malzemenin üstü kupkuru... ancak kaldırdığımda stepnenin üstü ve stepne koyulan yerin etrafı yani metal kısımlar resmen sırılsıklam. dunku yağmurun etkisiylemi oldu yoksa yıkatırkenmi giriyor anlamış değilim.
başına böyle birşey gelen yada bilgisi olan arkadaşların cevap vermesini rica ediyorum teşekkürler arkadaşlar
%99 bagajınız ter yapıyor..!
cevabınıza teşekkürler evet bagajın örtüsünü kaldırdığımdA aynen camlarda olduğu gibi örtünün kapladığı heryerin ıslak olduğunu gördüm. hatta bagajda karton kutu içinde duran bir kutununda alt tarafının ıslak olduğunu gördüm... nasıl çözebiliriz bu durumu?
cözüm için hiçbir fikrim yok ama mevsimden kaynaklanan bişey oldugunu düşünüyorum..
gündüzleri bagajınız ısınıyor akşam hava soguyor dolayısıyla içerisi sıcak dışarısı soguk oldugundan ter yapıyor..
bu durum tecrübe ile sabittir bende yaşadım bu sorunu ama yaptıgım bişey yoktu hava şartlarına göre değişiyor bu durum.
eski lagunamızda ilk senelerde kesinlikle böyle bir sorun yoktu.. sonra bir sene birden bagajda böyle aletlerin üstü fln ıslanıyor....hemen metaller pas pas bile olmaya başlamıştı....
bir sene birden oldu böyle anlayamadım.......bir daha da geçmedi.....
bunun nedeni belki arka tamponun içindeki hava çıkmasını sağlayan çekvalf zımbırtısının bozulması olabilir... üsütnde durmadım pek...ama sinir edici ...
quote:
Orjinalden alıntı: Whisper911
eski lagunamızda ilk senelerde kesinlikle böyle bir sorun yoktu.. sonra bir sene birden bagajda böyle aletlerin üstü fln ıslanıyor....hemen metaller pas pas bile olmaya başlamıştı....
bunun nedeni belki arka tamponun içindeki hava çıkmasını sağlayan çekvalf zımbırtısının bozulması olabilir... üsütnde durmadım pek...ama sinir edici ...
evet dostum benim araba 2003 model... istepnenin bazı yerleri, krikonun çoğu paslanmış. bijon anahtarı çürüme noktasında... bagajın içine de çok pis bir koku yayılmış... gerek laguna gerek vectra çok kaliteli araçlar nasıl olur böyle bir hata...???
bu arada bu tampon ile ilgili olay da olabilir belki tam bilmiyorum ama...
başka bir önerisi olan varmı arkadaşlar...
Aracın altından su alıyor olmasın,delik yada catlak..
hafta sonu kaportacıya baktıracağım. şimdi bagajın halısını komple çıkartıp eve getirdim. tamamen ıslak... tum bagaj ıslak... bir kaç gun halısız gezeceğim... arka koltuklarıda indirdim... yarın akşamda eve gelince kontrol edeceğim... eğer yarın yağmur yağmazsa ve ıslaklık olmazsa delik çatlak falan yada conta falan problemi var demektir... ama yarın yağmur yağmadığı halde yine ıslanma olursa terleme yapıyor demektir. mutlaka bir çözümünü buluruz herhalde... en kötüsü yetkili servise gidip fırçalarız adamı... hayır geçen yıl tamponumu çatlatmıştım... tamir edildi ve boyandı yetkili serviste... ama yaz sonuydu ve geçen kış hiç böyle olmadı... bu haftanın başından beri var bu sıkıntı... anlayamadım...
arka cam silgeç yıkama hortumu delinmiş ve bagajı ıslatıyor olmasın ?
quote:
Orjinalden alıntı: resources
quote:
Orjinalden alıntı: Whisper911
evet dostum benim araba 2003 model... istepnenin bazı yerleri, krikonun çoğu paslanmış. bijon anahtarı çürüme noktasında... bagajın içine de çok pis bir koku yayılmış... gerek laguna gerek vectra çok kaliteli araçlar nasıl olur böyle bir hata...???
bu arada bu tampon ile ilgili olay da olabilir belki tam bilmiyorum ama...
başka bir önerisi olan varmı arkadaşlar...
aracın içine klimayla oldukça fazla hava üfleyebiliyoruz...tabiki bu havanın dışarı çıkması gereken bir yer de olmalı...hiç dışarı çıkmadan içeri hava üflersek balon gibi şişeriz yani ....bu yüzden arka koltukların üst kısında hoperlorlerin orda fln delikler bulunur....hava bu deliklerden bagaja geçer...bagajdada hava çıkışını sağlayan aparatlar vardır....dış tarafı kötü görünmesin diye tamponun altına gizlidir....
bu aparatlar eğer özelliğini yitirmiş ve dışardan hava alır hale gelmişse nemli havayı aracın bagajına direk olarak alıyor olabilir..... başka bir şey aklıma gelmiyor....kuru havada bile oluyordu bizimki çünkü...yağmur değil gibi pek...
başka fikri olan varmı?
quote:
Orjinalden alıntı: resources
başka fikri olan varmı?
fitillerin sağlammı?
fitiller gayet iyi durumda...
bu arada bagaj halısının ıslak kalmış olması buna sebebp olurmu?
bugun daha önce kaportacılık yapmış olan şuan yıkamacılık yapan bir arkadaşla arabayı yıkadık. sonuç:bagaj sırısıklam oldu... onun demesine göre arka camdan su alıyormuş buyuk olasılıkla... ben pek anlam veremedim ama eski sahibide arka cam hiç değişmedi diyor... ama aldığından beri bagajda hep küf kokusu varmış... cumartesi kaportacıyamı camcıyamı artık yolumuz kime düşerse gideceğiz... hiç arka camından dolayı bagajı ıslanan birini duydunuzmu?
yokmu fikir beyan edecek kimse? uykularım kaçtı... arabanın bagajı çürüyecek bu gidişle
Stepnenin altında su tahliye delikleri vardır. Bunlar lastik tapalarla kapatılmıştır. Ola ki bagajı yıkamak gerekirse, bu tapalar açılarak stepne çukurundaki tüm sular bu deliklerden boşaltılır. Zamanla bu tapalar kuruyup sertleşebilir ve elastikiyetini kaybedebilir. Hatta kırılıp yere dökülebilir. O zaman da delik açığa çıkar ve yağmurlu havada lastiklerden sıçrayan suları içeri alabilir.
Sen en iyisi stepneyi söküp tahliye deliklerinin tapalarını da kontrol et bence...
quote:
Orjinalden alıntı: ABABA2307
Sen en iyisi stepneyi söküp tahliye deliklerinin tapalarını da kontrol et bence...
teşekkürler ancak kontrol ettim sorun yok onlardada ayrıca bagajın yan duvarları ve istepne çukurunun etrafıda ıslak... nasıl yapacağız bilmiyorum... aracı aldığım bir bayandı... hep yetkili serviste bakımları yapılmış aracın... kendisi ben hiç bagaj örtüsünü ellemedimki der... ama küf koktuğunu söylemişti... stepne lastiği hiç kullanılmamış ama servis takımı kriko falan küf pas içinde...araba çürümüş kadının haberi olmamış bir nevi... nasıl halledeceğiz bilmiyorum ama yarın yetkili servisi arayacağım... bu tampon ile ilgili söylenen sebep mantıklı gibi geldi ama cam da olabilir... inşallah fazla masraf çıkartmaz...
acaba arabada fabrikasyon hatası olabilirmi? yani cam hatalı takılmış kadında bunu farketmeden yıllarca kullanmış olabilirmi? çünkü bagajın ilginçtir hem sağ hemde sol duvarlarıda ıslanıyor... bu durumda 5 yaşında bir araç fabrikasyon hatası bile olsa servisin pek umurunda olmaz herhalde...
ayrıca tamponda boyalı... yetkili servis tamponu takarken düzgün takmamış olupda burdanmı su alıyor? ama o biraz zor gibi çünkü koltukların altına kadar ıslaklık var...
of allahım uyku haram oldu bana... titiz şöför olmak ne zor yahu...
Bagaj kapağı yerine tam basmıyorsa, kasadaki lastik fitille kapak arasından da su alabilir. Hem yağmurda hem yıkamada. Eğer böyleyse, sadece tampon boyanmış olmayabilir, kapak de ellenmiş olabilir ve darbenin miktarı artmış olur. İnşallah böyle değildir.
yetkili servis ya camdandır yada stoplardandır demekte...