Şimdi Ara

Bağlama Başlangıç

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
3.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bağlama çalmaya karar verdim ama bağlama hakkında hiçbir bilgim yok. Kısa sapı var uzun sapı var, 50 tl'ye var 5000 tl'yer var. Bu seçimi nasıl yapcaz ??

• ilk ozel dersle baslamalisin. neyi alcagini da hocan gosterir.
  • Konu kilit mi,? Kısa sap mı uzun sap mı iyi olur? Kursa gitmeden evde takılmalık?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihan3737 -- 20 Temmuz 2014; 21:40:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısa ve uzun sap farklı enstrumanlar. Uzun sap divan sazı diye gecer, kısa sap bağlama. Yani bağlama almak istiyorsan kısa saplı olan ilgilendiğin enstruman

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nahiren

Kısa ve uzun sap farklı enstrumanlar. Uzun sap divan sazı diye gecer, kısa sap bağlama. Yani bağlama almak istiyorsan kısa saplı olan ilgilendiğin enstruman

alakası yoktur. uzun sap farklı divan sazı farklıdır. uzun sapa karadüzendir.divan sazı farklıdır

kesinlikle uzun sap kısa sap alırsan çok pişman olursun mümkünsede biraz iyi olsun bağlaman.ben kısayla başlayalı 2.5 sene oldu şimdi uzuna geçeceğim uzunla başlayan arkadaşlarım benden ilerdeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuatın 9 verdiği kankası -- 26 Temmuz 2014; 15:20:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DUL İMAM

quote:

Kısa ve uzun sap farklı enstrumanlar. Uzun sap divan sazı diye gecer, kısa sap bağlama. Yani bağlama almak istiyorsan kısa saplı olan ilgilendiğin enstruman

alakası yoktur. uzun sap farklı divan sazı farklıdır. uzun sapa karadüzendir.divan sazı farklıdır

kesinlikle uzun sap kısa sap alırsan çok pişman olursun mümkünsede biraz iyi olsun bağlaman.ben kısayla başlayalı 2.5 sene oldu şimdi uzuna geçeceğim uzunla başlayan arkadaşlarım benden ilerdeler

Teşekkürler, daha dün akşam bir arkadaşıma da aynı şeyi sordum oda sizin gibi uzun sap önerdi.. kısada zorlanacağımı söyledi.. Teşekkürler, tekrar görüşmek üzere..:)

• quote:

Orijinalden alıntı: cihan3737

quote:

quote:

Teşekkürler, daha dün akşam bir arkadaşıma da aynı şeyi sordum oda sizin gibi uzun sap önerdi.. kısada zorlanacağımı söyledi.. Teşekkürler, tekrar görüşmek üzere..:)

inşallah hocam sorunuz olursa çekinmeden sorun severim yardımcı olmayı :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Başlangıç için Saksafon
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Alakası var, bağlamaya baslayalı 18 seneden fazla oldu :) enstruman kelimesinin turkcesidir saz. Vurmalı saz vs gibi. Bağlamalar halk arasında uzun sap kısa sap diye bilinsede onemli olan sap duzenidir. En uzun saplı bağlama divan saz olarak geçer. Orta tele bam teli ekleyenleri de vardır, neset ertas ın çaldığı enstruman divan sazıdır mesela. Klasik baglama nota duzeninde teller ustten alta dogru la sol re seklinde akord edilir. Bozok duzeni uzun sapda ustten asagıya sol re la seklindedir. Nesimi duzeni vs gibi farklı sekillerde vardır. Turkiyede en yaygın olanı kısa sap baglamaların la sol re duzenidir. Bu da enternasyonel muzikde en alt tel 342.9 hz frekans a ayarlanır. Yani ozanlarımızın caldıgı enstrumanları alıp tuner ile frekans a bakarsanız bu degerler cıkar. Kısa sap bağlama ya baslamanı, nota solfej ogrenmeni, bunları forumlarda eksik bilenlerden degil profesyonellerden ogrenmeni tavsiye ederim. Soruna donersek de uzun sap kısa sap farkı degil onemli olan ogrendigin duzendir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• kısa sap bağlamayla başlaman seninin için daha kolay olur, klavyesi rahat, ses kalitesi temiz olmasına dikkat edin 200 tl lik bir öğrenci bağlaması alsan yeterli olur çok ucuz alırsan sesleri temiz olmaz, rahat çalınmaz çok iyi alırsanda ileride daha iyisini istediğinde bulamazsın, aşağıdaki adresten bakabilirsin.
    https://www.goldmuzikmarket.com/ogrenci-baglamlari
  • Hocam ogrenebıldınız mı naptınız??

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.