Şimdi Ara

Bakaya durumunda iken lisans tamamlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Özetle hemen sorunumu anlatayım, 2011 aralık ayında 2 yıllık üniversiteden mezun olduktan sonra tecilimi başlatım, bu arada açıköğretimde ikinci üniversitem hala devam ediyor son dönemindeyim. 01.01.2014 de tecilim bitti tabi ben bunu unutuum gittim, geçen hafta bakaya durumunda olduğuma dair bir yazı eski evimize geldi ve askerlik şubesine gittiğimde sevkimi istediğimde iki gün içerisinde alınabileceğimi söylediler. Ama benim gitmemem hatta iki yıllık mezun olduğum üniversitemi açıköğretimden 4 yıla tamamlamam gerekiyor. Askeriye için mazeret sayılmaz tabi ama ailem bankadan ev için aldığı kredi yüzünden yardımım olmadan çok zor durumda kalabilirler, ayrıca iş yeri ile daha 3 hafta önce yapmış olduğum sözleşme, kız kardeşimin okulu ve hazirana kadar ikinci üniversitemin devam etmesi gibi bir sürü şey var. Ekime kadar bir şekilde tecil veya ona benzer birşey alabilir isem ekimde açıköğretim kayıt döneminde yenien kayıt olacağım, ne yapabilirim,ne yapmamı önerirsiniz ?

Aşağıdaki madde benim için geçerli midir ? "kayıt yaptıracakları celp dönemlerinden birinde" neyi ifade etmektedir ?

Üniversite önlisans programlarından mezun olup da lisans programlarına devam edebilmek için dikey geçiş sınavlarına katılacaklar ile AÖF lisans programlarına sınavsız geçiş yaptıracaklar, kayıt yaptıracakları celp dönemlerinden birinde bakaya kalsalar bile askerlikleri tecil edilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolswoys -- 13 Mart 2014; 1:20:15 >

• Arkadaşlar konu önemli yardımcı olabilecek yok mu ?
  • Yada 4 yıllık lisans bitirdikten sonra , 2 yıl tecil hakkınızı kullanabilirsiniz.
  • Bende yüksek lisans sırasında bakaya kaldım. Mezun olma durumumu sordu. 1 hafta sonra mezun olacam dedim, o zaman mezun ol belgeni al gel tecilini yapalım dediler. mezuniyetin yakınsa eğer gitme mezun ol öyle git. ama tabi bu esnada kaç celp dönemi kaçırıyorsun bilmiyorum. İfadeni alıyorlar neden bakaya durumda kaldın diye ve para cezası geliyor evine o kadar. Ama yinede şubeni ara durumunu anlat mezun olacam bu sene ne yapabilirim de, şubedekiler halden anlayan insanlarsa sana onlarda der, o zaman bir süre daha bu şekilde devam et mezun ol gel diye
  • Şuan iki yıllık Önlisans okuyorum son dönemindeyim, bundan öncede bir önlisans bitirdim, ilk okulumdan mezun olduktan sonra tecilim başladı 2 yıllık tecil hakkımı kullanmış oldum. 01.01.2014 den beri bakaya durumunda görünüyorum. Normal şartlarda askere gitmem gerekiyor şuan ama yukrıda da yazmış olduğum madde asalın sitesinden ögrenci erteleme işlemi bölümünden alındı, ve eger mümkün ise uzatmak zorundayım diyebilirim :/ durum kötü yani. İki şube ile görüştüm daha bu yazıdan bile haberleri yok ben açıp okutturuyorum onlara :/ olmaz dediler tabi
  • arkadaşım benim anladığım şu, sen lisans programına ya da AÖF ye kayıt yaptıracağın dönem celp dönemine geliyorsa tamam yaptırırsın ama sen öncesinde bakaya kalmışsın zaten, o fırsatı kaçırmışsın. Bide senin tecil için lisans ya da AÖF ye kayıt yaptırman gerekiyordu bir daha niye önlisans okudun ki, her zaman bir üst eğitim seviyesine çıkman lazım. Ama kesin bilgi için sen asker alma bölge başkanlığını ara onlara sor durumunu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.