Şimdi Ara

BAL & Arı Ürünleri (konuyu vs n11 yorumlarımı okuyun) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
326
Cevap
28
Favori
14.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
İlan Türü #Satılık Ürün Çeşitleri #Bal ve Reçeller
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Shafter

quote:

Orijinalden alıntı: emrecanbabaa

quote:

Orijinalden alıntı: malitoprak91

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar kullananlar, orijinalliği konusunda bilgi verir misiniz. Arkadaş vakiflardan tutunda bütün markalara sallamis. Maalesef bu devirde kimseye güven kalmadı, yorumlarınızı beklerim.

Arkadaşım benimki sallama değil sektörün içindeyiz biliyoruz neler dönüyor. Bal işinde 1 tane sağlam iş yapan kurum vakıf var ise ben de bişey bilmiyorum. Güven karşılıklıdır güven veren kişi nerde güven duymasını da bilir. N11 ve buradaki yorumlarım ortada. Teşekkür ederim.

Bal işinde bir tane sağlam iş yapan varsa bişey bilmiyorum demişsin. Bende bu yüzden senin sağlam iş yapıp yapmadığını bilemem. Ayrica kendi üretimin olmayan ballarida alıp satiyorsun. Bana çok tutarlı gelmedi soylediklerin. Esnafligina hiç girmiyorum zaten, herkese bir atar bir gider. Kimse benim balimda şeker var demez, seninde demeni beklemiyorum. Dolayısıyla arkadaşlardan özellikle bu işten anlayan tuketicelerin geri bildirimlerini merak ediyorum.

Benim söylediğim ile senin yazdığın bir değil, kurum ve vakıf olarak dedim. Ve dediğimin arkasındayım hocam, Arıcıdan aldığın balı o tanınmış marka veya vakıflardan alamazsın. Aldıkları gibi satmazlar yüzde 100 bu şekilde. Güven işine dair yorumum da yukarıda zaten. Haksız eleştiriye gelmem bu da ayrı bi konu, esnaflığım ortada malumu izaha gerek yok. Son 1-2 mesajda senin dediğin durum olmuştur 'herkes' diyorsun bu doğru değil. Ben benim balımda şeker olsa bu bal şekerli derim dürüstlük şiarımdır. Yüzlerce kişiye satışım var geri bildirimler yapılmış. Neyse hocam benim ballar sana göre değil anlaşılan. Başka yerden alabilirsin sağlam bal satan daha birçok Arıcı var az da olsa. İlgine teşekkür ederim. Selametle.

İki mesajımda da tüketicilerden fikir almak istedim, sana birşey sormadım. Gereksiz yorumlar yapıp ahkam kesmissin. Senin balının bana göre olup olmadığına ben karar veririm. Ki bu durumda senin gibi saticidan bedava olsa almam. Farkettiysen esnaf demedim, satıcı dedim.

Hadi sana selametle.

Forumun ilk 30 uyesinden birisi olarak ( 2001 uyesiyim ) sanirim benim yazacaklarima karsi gelen olmaz.Sonucta arkadas ile sadece 1 kez alisverisim haric hicbir muhabbetim olmadi.
    Fakat kendimde bir sirket sahibi olarak her zaman musteri memnuniyetini savunurum.Musteri memnuniyetini yeri gelir o isten ZARAR ederek de olsa memnun ederim.Cunku asla musteriyi tek seferlik gormem..
    Arkadas ile alisverisimi anlatmadan once sahsi ticaret anlayisimi belirtmek istedim..
    Alisverise gelince..
    Arkadastan 1 kg luktu sanirim buyuk kavanoz cicek bali ve 1 kg eski kasar aldim.
    Kasar geldiginde tum yagi ambalajin icine akmisti.Ve de kasarin ucundan azicik tadina bakip dogruca cope attim.Cunku yenecek bir kismi kalmamisti.Buzdolabinda sogutup yagi uzerinde kurusun vs diye ugrastik ancak o tadini bir kere kaybetmisti ve resmen saman olmustu..
    Aldigim bala gelince ; yasim 36 ve 15 yasindan beri ev alisverisini kendim yaparim.50 cesit bal yemisimdir belki..
    Arkadasin sattigi bal hayatimda yedigim en TATLI baldi.Sekerli demiyorum.Cunku seker var mi yok mu bunu laboratuar ortami olmadan anlayamazsiniz bu yuzden zan altinda birakmak istemiyorum.Fakat seker tadi orani olarak gercekten ciddi oranda tatliydi.
    Arkadastan sonra yine arastirdim ve ozellikle bal konusunda ege nin,ozellikle marmaris civarinin unlu oldugunu buldum..Bu yuzden o bolgede ki firmalari su an tek tek deniyorum..Arkadasin konusuna diger firmalari yazmam dogru olmaz bu yuzden kendi deneyimlerimi forumun yemek bolumunda bal konusu altinda yaziyorum.

Tum bu yasadigim olumsuzluklara karsilik siparis asamasinda ki guzel tavrini urunleri denedikten sonra ki sikayetlerimi belirttigimde goremedim.Kendisinin de umrunda oldugumu dusunmuyorum ki herhangi bir geri donusu olmadi.
    Normalde n11 den aldigim urunlerde ne olursa olsun yorum yazardim fakat olumsuz gorusum olmasina ragmen arkadasin profili etkilenmesin diye yazmadim.

Arkadas beni hatirlamadiysa eger siparis kodum buydu 208988513696

Hocam eyvallah bal Damak tadı işidir dediğin gibi test yapılmadan belli olmaz. Bala tadı şekerli demek bilmiyorum ne anlam ifade eder. Sana şimdi şekerden imal edilmiş bi bal getirsem damağın bunu bilemez. Bu konuda diyecek birşeyim yok.

Kaşar konusuna geleyim. Muhtemelen sıcaktan öyle oldu ve Hocam siparişten sonra göremedim diyorsun lakin o zaman da sana demiştim yenisi gelince onu telafi edeceğim diye, ama henüz alamadım,ilan da açık değil. Yoksa belki inanmazsın ama geçen aklıma geldin cidden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Bu arada yukarida ki mesaji da yazmayacaktim fakat uyenin teki fiyatlar biraz yuksek diye yorumuna karsilik asagilarcasina 11.11 de bedava da vermeyi dusunuyorum,sen o zaman alirsin demesi cok yanlis olmus..
    pazarlik etmek SUNNETTIR diye bir sey var..Ticarette de bol bol kullanilir bu cumle..Fiyat goruslerine karsilik sana bedavaya veriyim demek is ahlakina sigmaz,karsinda ki insani asagilamaktir..

Ona dair açıklamamı da yukarı yazdım ben. Kimseyi aşağılamadım o karakterde biri değilim. Sadece ufuk abi bana kaçtır bunu söylüyor, benim de hoşuma gitmedi konuma beni böyle itham etmesi. Çünkü ben fiyat artırdığım zaman izahını yapmıştım. Yine görmek hoşuma gitmedi. Bedava konusuna gelince onun aşağılama ile ilgisi yok sadece bilgi verme amaçlı idi fakat haklısınız ardı ardına yazılması onu hissettirdi. Lakin niyet o değildi.

• Gıda işinde herkesi memnun etmek mümkün değil. Birinin beğendiğini diğeri beğenmiyor. Çoğunlukla beğenilir ürünlerim. Ürünün açıklasına da yazmıştım Damak tadına güvenmeyen lütfen sipariş vermesin. Çünkü kimsenin damağına garanti veremem. Bu yüzden biri beğenmedi diye o Ürün kötü olmaz. Ama çoğunluk beğeniyorsa bu kalitedir. Kimse ile bi problemim yok lakin insaflı olmak gerekli bunu bekliyorum. Teşekkür ederim.

BAL &  Arı Ürünleri (konuyu vs n11 yorumlarımı okuyun)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malitoprak91 -- 21 Ekim 2017; 23:17:46 >

• quote:

Bu arada yukarida ki mesaji da yazmayacaktim fakat uyenin teki fiyatlar biraz yuksek diye yorumuna karsilik asagilarcasina 11.11 de bedava da vermeyi dusunuyorum,sen o zaman alirsin demesi cok yanlis olmus..
    pazarlik etmek SUNNETTIR diye bir sey var..Ticarette de bol bol kullanilir bu cumle..Fiyat goruslerine karsilik sana bedavaya veriyim demek is ahlakina sigmaz,karsinda ki insani asagilamaktir..

Hiç satış yaptın mı bilmiyorum fakat ölücü insanlar insanın canını gerçekten sıkıyor. Bir zaman sonra böyle sert tepkiler verebiliyorsunuz insanımızın geneli böyle ölücü.

Sahibindene olsun letgoya olsun ürün koyuyorum ki ben fiyat yazarken ortalama bir fiyat yazarım hem beni hem de karşımdakini memnun edecek fiyat. Hayatımda hiçbir üründe yüksek kar edeyim gibi bencil bir düşüncede olmadım. Buna rağmen adam hiçbirşey söylemeden direkt şu fiyata olur mu bu fiyata olur mu diye mesaj atıyor. Alışverişin bile adabı vardır önce bir selam verilir konuya girilir.

Letgo da pazarlık olur mu diye otomatik mesaj atan birine *yok* şeklinde cevap verdim diye adam profilime üçkağıtçı güvenilmez diye feedback bıraktı. Bir mal kaliteliyse her zaman satar, müşteri memnuniyeti diye de bu tarz kişilere eyvallah çekmeye gerek yok. Olaya sadece kendi objektifinizden değil iki taraftan da bakmakta fayda var.

Bal konusuna gelince ben yarım kilo süzme ve 1kg petek aldım arkadaştan. Tek güvenip aldığım bal Vakıflar'ın balıydı ama arkadaştan aldığım baldan sonra o bile yavan gelmeye başladı.

- Balın rengi koyu ve kıvamlı

- Çok güzel yoğun bir çiçek aroması ve bu aroma çok çeşitli bir aroma hissediyorsunuz. Bugüne kadar böyle bal yemedim ki köyden vs bal geldiği olmuştu tanıdıklardan.

- İşyerinde beslenmesine önem veren damak tadı iyi olan birkaç arkadaşa denettim her iki balı da hepsi hoşuna gitti. Ellerindeki bal bittiğinde n11'den sipariş vermeyi düşünüyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

birkaç gündür tablet bakıyorum.gittigidiyorda hepsiburadada 350_370 olan tablete,sahibindende 450 _380_320 gibi fiyatlar yazmışlar ikinci el.320 yazana soruyorum faturası yok kablosu yok kutusu yok bide

asabi cevaplar yazıyor

satıcımı ölücü burada alıcımı ben bişey bilmiyorum.gittigidiyordan sipariş veriyorum 30 lira puan veriyor sıfırı 340 liraya maloluyor. şimdi ben ölücüysem eyvallah canın sağolsun.

bu konuda fiyat olarak bikere bile pahalı demedim.zaten pahalıysa gidersin bütçene göre olanını bakarsın.

benim tepkim fiyat soruyordum,2 saat sonra ilana bakıyordunm zam yapılmış oluyordu.bu olay 3-4 kere oldu.

Genel konuştum yaşadığım tecrübelere göre. Üzerine alınmana gerek yok. Sıfır elektronik piyasası bambaşka içerisinde emek olan gıda vs gibi bu işler başka.

Sanal iletişimden kaynaklı yanlış anlaşılmalar olabilir, hatalar telafi edilir ama iyi niyetle yaklaşmak lazım.

Öncesini bilemem arkadaş tanıtıma özel fiyatlandırma yapmış bitirmiş. Nasıl başladı nasıl bitti bilemem. Normal de belli bir tarih aralığı verilir o tarih bittiğinde kampanyada biter. 1 saat 2 saat geçmiş bile olsa biter sonuçta.

Ben alışverişten de arkadaşın üslubundan da memnun kaldım şahsen.

• bende sizden bal aldım ama bir yorum yapmadım ,çünkü tam emin olamadığımdan milleti yanlış yönlendirmek istemedim
    çok çeşit bal denemişliğim var ,hatta birkaç yıl bir kaç arkadaş birlikte kendimiz için arıcılık yaptık
    sizin bal bana orta kalitenin biraz üstü gibi geldi (kişiye göre değişebilir)
    tabi şimdiye kadar yediğim en mükemmel bal ise kendi yetiştirdiğimiz dönemde olan baldı (o da bir defa organik üretebildiğimiz di)
    yani kendimiz dahi tam organik bal üretmeyi bir defa başardık ama o tadı hala unutamıyorum ,hani kaşık kaşık ye denilen cinstendi

belki sizin sattığınız bala bu nedenle % 100 süper diyemiyorum
    diğer bir husus ise siz değişik üreticilerden aldığınız için ,kimine çok güzel ,kimine orta kalite denk gelebilir gibi bir durum olabilir
    paketleme konusunda ise ,gayet uğraş vermişsiniz ,açarken dahi biraz uğraştık :)

özet olarak mükemmel bal arayanın hem üreticiyi iyi bilmesi gerekiyor ,hemde kesenin ağzını daha fazla açması gerekiyor
    tabi bunlar benim görüşüm ,tam tersini savunanlar da olabilir

• Kimse yoğurdum ekşi demez... lakin burası sıcak fırsatlar bedava vereyim tarzı söylemin, bizim ağzında yemekle müşteri karşılayan esnaftan uzak durup, burada yine aynı esnafa denk gelmemiz hiç hoş olmuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isikdeniz

Kimse yoğurdum ekşi demez... lakin burası sıcak fırsatlar bedava vereyim tarzı söylemin, bizim ağzında yemekle müşteri karşılayan esnaftan uzak durup, burada yine aynı esnafa denk gelmemiz hiç hoş olmuyor.

Eyvallah. Hocam benim yoğurdum ekşi ise ben ona ekşi derim. Bu benim düsturumdur. Güven verip güven duymak zor iştir, verebilen kişi nerede güven duyacağını bilebilir. Ben bana güven duyun vs demem asla, bunu hissettirmeye çalışırım. Konuda büyük firma ve vakıflara güvenilir dedim ve bunun ardındayım halen. Biz bu işin içindeyiz hocam 40 50 sene emek var. Bana "sallama" denildi ve zoruma gitti, halbuki değil. Ekşimiş balları toplayıp bi takım işlemlerden geçirip cafcaflı paketleme ile satışa çıkaran vicdansız firmalar biliyoruz. Ve uyarıyoruz. O da forumda, yoksa benim söylemem ile o kan emici firmalara bi zarar gelecek mi, asla! , ve bu forumun sakinlerine verilen isim ölücüler :)

Ve esnafta insandır dükkanında yemek yiyebilir müşteri az beklesin lokmasını yutsun adam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

merhaba.Muhammet kardeşim son zamanlardaki tavırların bi satıcı olarak ne kadar doğru, yani bilmiyorum sana müşteri çok müşteriye market çok sen bilirsin.bi arkadaşıda kovmuşsun.

herkesin kapısının önü süpermarket doluyken forumdan alışveriş yapıyorsa, birazda forum dayanışmasından kaynaklanıyor.yani burada kimse ölücü değil.

mesela bugün tereyağı fiyatlarına baktım n11 de 35 den başlıyor,birsürü farklı yorum var,çıktım marketten pınar marka aldım 33 lira.

bundan böyle marketten bildik markaları alıcam,hiç değilse belli bir kalite standartları var.

bu sözlerim senin için değil,daha öncede söylemiştim,organik şekersiz katkısız felan bu ülkede inanılacak laflar değil.

gerek burda, gerekse diğer bireysel satıcılarda ve şehirlerarası yolculuklarımda yol üstü köy marketlerinden yaptığım alışverişlerde pişmanlıklarımdan doları süpermarket ürünlerin kullanmaya karar verdim.

sana hayırlı işler,Allah yolunu açık etsin.hayırlı akşamlar.

Merhaba abi. Ben konumda beni haketmediğim bir şekilde nitelendirmenden ötürü bozuldum ve ona istinaden cevap yazdım. Sende sipariş hattı değil özel numaram da vardı ordan fiyat konusunda yazabilirdin, ki ben sana fiyat artırmadan önceki fiyattan verdim ve vereceğimi de söyledim haber ver yeter diye. Aylar önce fiyat artırımı yaptım yani ben bi de, o da yani satıcının bileceği iştir ne diyeyim bilmiyorum. Ben bu balları zaten n11 deki rekabetten ötürü böyle satmak zorundayım. N11 de 40 liraya sattığım Petekli Baldan kalan 32 33 lira. Ben bunu 45 50 ye veriyorum. Hanımın akrabalarına bile 40 tan verdim komisyon vs yok. Tanıdık arıcılar var facebook ta vs süzme ballarını 60 tan veriyor. Forumda kaç kişi var bu fiyatlardan bal alacak. Karışımda fiyat artırımı yapmıştım onu demiştin, açıklama da yaptım dedim ki arı sütü ve propolisi 2 katına çıkardım ondan öyle oldu. Yani abi ne diyeyim bilmiyorum artık demiştim öğretmenim Arıcılık yapmayı düşünüyorum fakat hevesimi kırıyorsunuz :)

• Hah daha şimdi üstteki cevabı yazarken konu açıldı, insanlar bunu istiyor biliyorum ama bunu yapmaya vicdanım yok, yoksa ben de biliyorum 10 liraya da bal (!) satarım burada kapış kapış gider. Yanlış anlaşılmasın sözüm bu meclisten dışarı.

BAL &  Arı Ürünleri (konuyu vs n11 yorumlarımı okuyun)

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

bende sizden bal aldım ama bir yorum yapmadım ,çünkü tam emin olamadığımdan milleti yanlış yönlendirmek istemedim
    çok çeşit bal denemişliğim var ,hatta birkaç yıl bir kaç arkadaş birlikte kendimiz için arıcılık yaptık
    sizin bal bana orta kalitenin biraz üstü gibi geldi (kişiye göre değişebilir)
    tabi şimdiye kadar yediğim en mükemmel bal ise kendi yetiştirdiğimiz dönemde olan baldı (o da bir defa organik üretebildiğimiz di)
    yani kendimiz dahi tam organik bal üretmeyi bir defa başardık ama o tadı hala unutamıyorum ,hani kaşık kaşık ye denilen cinstendi

belki sizin sattığınız bala bu nedenle % 100 süper diyemiyorum
    diğer bir husus ise siz değişik üreticilerden aldığınız için ,kimine çok güzel ,kimine orta kalite denk gelebilir gibi bir durum olabilir
    paketleme konusunda ise ,gayet uğraş vermişsiniz ,açarken dahi biraz uğraştık :)

özet olarak mükemmel bal arayanın hem üreticiyi iyi bilmesi gerekiyor ,hemde kesenin ağzını daha fazla açması gerekiyor
    tabi bunlar benim görüşüm ,tam tersini savunanlar da olabilir

Eyvallah hocam. Dediğin gibi ben de kendiminki dahil dikkat çekerim kendi ballarım dahil kimsenin balına yüzde 100 doğal demem. Demem çünkü o kadar çok etken var ki balın kalitesini vs etkileyen biz bile bilemiyoruz. Arılara o kadar hastalık bulaştırıldı ki ilaç kullanmamak asla ve kat'a mümkün değil, kullanmazsan bi anda 300 arıdan 100 150 bin liran çöpe gider, ne yapacaksın kullanmayacak mısın? Arıcılar buna mecbur edildi ilaç firmaları sayesinde, bu ne yapar kaliteyi etkiler mi etkilemez mi... Bunları geçiyorum arılığı asfalt yolların, eksoz dumanının hiç olmadığı bi yerde olan kaç kişi var. Kışın arılarını kaç kişi koyduğu bahçelerdeki ilaçlamalardan uzak tutabilir. Bu ve bunun gibi yüzlerce etken. O yüzden ben dahil kimseye inanmayın, organik bak yok. Organik bal ormanın içinde sahipsiz bi koloninin ağaç kovuğunda mağarada vb yerlerde olabilir o da bulunur ise :)

Kargoculardan çok zarar gördük paketi deli gibi sarıp sarmalıyoruz mecburen :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malitoprak91 -- 22 Ekim 2017; 13:26:46 >

• Neyse abilerim kardeşlerim çoğunuz benden büyüksünüz saygım sonsuz. Çoluk çocuk zaten gelip buradan alışveriş yapmaz. Kalbinizi kırdı isem özür diliyorum lakin ben de ufaklık değilim küçüklüğümden beri bu işlerin içindeyim yüzlerce ton bal geçti elimizden, çok insan tanıdık gördük. 27 den gün aldık lakin tecrübem yaşımın üstündedir. Ticaret yapmasını da biliriz üretmesini de. Ve saygı beklerim emeğime, çünkü cidden çok emek var. Evini barkını bırakıp dağın başında 3 4 ay küçük bi barakada yaşamak var, çekemeyen insanların barakanı kurşunlaması var, neler var neler. Kimse kimsenin emeğini küçük görmesin ben de yapmam. Alışveriş yaptığımız dükkanlara girerken konuşurken uslubümuz nasıl ise forumda da öyle olmak gerekir diye düşünüyorum. Bi ürün alacak iken kalitesine göre mi karar veririz fiyatına göre mi bunu da düşünelim rica ediyorum. Kalitesiz ya da pahalı gelirse başka yerden alışveriş yaparız bunu hatırlatmak isterim.

Gayrı ihtiyari hatalarım olmuştur, sizlerden özür diliyorum.

Şimdi forumun balcısı olarak devam etmek istiyorum müsaadenizle :) teşekkür ederim.

• malitoprak91 M kullanıcısına yanıt
    ben sizin konunuza ınatmı açtım sanıyorsunuz ben ucuz buldumu açarım

• Hocam 11 Kasım'da güzel fiyattan olursa almayı düşünüyorum

Başka bir konuda konuma yazın demişsiniz bir arkadaşa, ben de yazayım dedim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: 140karakter

ben sizin konunuza ınatmı açtım sanıyorsunuz ben ucuz buldumu açarım

Yok hocam onunla ilgili değil. Ben sadece buradaki mevzuyu okuduysan onun üzerine gelince paylaştım burada. Senin şahsınla ilgili bir mevzu değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Johny Constantine

Hocam 11 Kasım'da güzel fiyattan olursa almayı düşünüyorum

Hocam inşallah elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışacağım :) doğrudur eyvallah :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Johny Constantine

Hocam 11 Kasım'da güzel fiyattan olursa almayı düşünüyorum

Hocam inşallah elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışacağım :) doğrudur eyvallah :)

O gün unutmazsam tekrar yazarım umarım unutmam :)
  • Sizde ilaçlık deli bal diyorlar sanırım mevcutmudur öksürük varda bende iyi gelir diyorlarda

• aynı şekilde 11 Kasım'da benim de alma ihtimalim var
    tabi fiyat önemli yani :)

forumda alıntı yapamıyorum ilginç doğrusu ,eksik bilgi girdiniz diyor yok artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugayy

Sizde ilaçlık deli bal diyorlar sanırım mevcutmudur öksürük varda bende iyi gelir diyorlarda

Hocam ondan yok. Yayla balları, kestane maydanoz portakal vs var.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.