Şimdi Ara

Baldur's Gate 3 Türkçe dil desteği ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bildiğiniz gibi son oyununun çıkışının üzerinden 20 yıl geçen Baldur's Gate serisinin yeni oyununun gelmesine az kaldı,eğer yapımcının iddia ettiği gibiyse özellikle diyalog ve Rpg konusunda devasa bir oyunla karşı karşıyayız,hal böyleyken oyun aşırı dil isteyecektir ki henüz ikinci oyun bile daha Türkçeye çevrilmiş durumda değil,bu oyunun Frp/Rpg tutkunları tarafından çıkışından sonra Türkçe'ye çevrilme şansı var mı veyahut imza kampanyası benzeri bir uygulama başlatsak bu konuda şansımız olabilir mi çünkü oyunun yapımcısı Larian Studios aynı CD Projekt gibi oyuncularını düşünen bir firma,böyle birşeyi geri çevirmezler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Kampanya yürütmek isteyen arkadaş varsa bildigim tüm bilgiyi aktarabilirim. Ayrıca bu oyun için resmi olmazsa yama için bir ekip toplamaya çalısıcam ve bunun için forumdan maddi destek toplucam. Kendi cebimden o zaman için maddi durumumda bir sıkıntı olmazsa 1.000 lira çeviri için vereceğim. Keşke resmi olsa ama bu oyunun yaması çıkması için veya resmi olması için elimden geleni yapıcam. FRP hayranlarını da aynı özveriye davet ediyorum.
    Dün gece yapımcı ekiple mailleştik. Resmi çeviriye sıcak bakmadıklarını söylediler. Bizde kendi topluluğumuzda çeviriyi paylaşmak ve bu süreci hızlandırmak adına çeviri kiti talebinde bulunduk. Oyunun geliştirme süreci henüz bitmediğinden, oyunun çıkış tarihine yakın bir süreçte tekrar iletişimde olmak istediklerini belirttiler. Şuanlık son durum bu.
    Larian'ın sizin için kapıyı açık bırakması güzel olmuş. Yararlanabileceğiniz/kullanabileceğiniz bir terimler sözlüğü de bulunmakta üstelik.

Link:https://us.v-cdn.net/5019558/uploads/FileUpload/d1/c344a2a0afa6470d7c6ea3d18545ef.pdf

Bu tür oyunların yerelleştirme çalışmaları ve yeni nesil oyuncu arkadaşlarımız için de çok önemli. Bu amaçla dos2 için 500TL civarı destekte bulunmuştum aynı amaç doğrultusunda bg3 için daha fazlasını da elbette veririz. Eski nesil oyuncular da muhtemelen bu amaçla size destekte bulunacaklardır.
  • İmza kampanyası gibi şeylerle dikkat çekebileceğimizi düşünmüyorum, yapmanız gereken şey oyunu istek listenize eklemek. Firmalar dil seçenekleri konusunda en çok buna dikkat ediyor.

Oyuna gelirsek, tahminime göre divinity 2'den de kapsamlı satıra sahip olacak. Bu türden bir projeye girmek zor bir iş. Firmayla resmi olarak uygun bir ücrette anlaşılması lazım. Onun dışında hayal gibi.
  • Bilemiyorum Larian güvenilir bir firma,öyle ya da böyle bu oyunu hakkıyla oynayabilmek için Türkçe şart

• Kampanya yürütmek isteyen arkadaş varsa bildigim tüm bilgiyi aktarabilirim. Ayrıca bu oyun için resmi olmazsa yama için bir ekip toplamaya çalısıcam ve bunun için forumdan maddi destek toplucam. Kendi cebimden o zaman için maddi durumumda bir sıkıntı olmazsa 1.000 lira çeviri için vereceğim. Keşke resmi olsa ama bu oyunun yaması çıkması için veya resmi olması için elimden geleni yapıcam. FRP hayranlarını da aynı özveriye davet ediyorum.
  • Dün gece yapımcı ekiple mailleştik. Resmi çeviriye sıcak bakmadıklarını söylediler. Bizde kendi topluluğumuzda çeviriyi paylaşmak ve bu süreci hızlandırmak adına çeviri kiti talebinde bulunduk. Oyunun geliştirme süreci henüz bitmediğinden, oyunun çıkış tarihine yakın bir süreçte tekrar iletişimde olmak istediklerini belirttiler. Şuanlık son durum bu.
  • aman diyim malum ekip çevirmesinde kim çevirirse çevirsin. desteğimi gösteririm.
    daha öncede disco elysium konusunda söyledim burda da tekrar edeyim.https://fongogo.com/ diye bi site var buradan bi çalışma başlatıp proje yapabilirsiniz. kickstarter benzeri bir site olduğu için hem talebi görürsünüz hemde gereken desteği toplamak için değerlendirebilirsiniz.
  • Larian'ın sizin için kapıyı açık bırakması güzel olmuş. Yararlanabileceğiniz/kullanabileceğiniz bir terimler sözlüğü de bulunmakta üstelik.

Link:https://us.v-cdn.net/5019558/uploads/FileUpload/d1/c344a2a0afa6470d7c6ea3d18545ef.pdf

Bu tür oyunların yerelleştirme çalışmaları ve yeni nesil oyuncu arkadaşlarımız için de çok önemli. Bu amaçla dos2 için 500TL civarı destekte bulunmuştum aynı amaç doğrultusunda bg3 için daha fazlasını da elbette veririz. Eski nesil oyuncular da muhtemelen bu amaçla size destekte bulunacaklardır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar oyun çıktığında ekip toplama ve para toplama konusunda bizzat rol alıp FRP kültürüne hakim çevirmenleri göreve davet edicem. Oyunun çıkışını bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: undy1ng

Larian'ın sizin için kapıyı açık bırakması güzel olmuş. Yararlanabileceğiniz/kullanabileceğiniz bir terimler sözlüğü de bulunmakta üstelik.

Sözlük kimin çalışmasıysa büyük bir emek var gerçekten. Bilgim dahilinde de değildi. Teşekkür ederim paylaştığınız için.

• destek
  • Ogrenciyim maddi bir destegim cok utopik olur, ancak daha once cevirmenlik yaptim. Birinci ve ikinci oyunuda oynadim. Gonullu destek veririm ceviriye ekip kurulursa.
  • herhangi bir yeni haber var mı?

• Oyun eğer türkçe bir şekilde çıkmazsa torrent olarak indireceğim. Eğer ekip kurulurda çeviri yapacak olurlarsa tek seferlik 30 40 lira bağışta bulunabilirim ama.

• hocam son durum nedir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: TackleBarry

Arkadaşlar oyun çıktığında ekip toplama ve para toplama konusunda bizzat rol alıp FRP kültürüne hakim çevirmenleri göreve davet edicem. Oyunun çıkışını bekliyorum.

durum nedir hocam?

• Skywalkerx kullanıcısına yanıt
  • Baldur Gate 3 için kampanya düzenliyoruz Türkçe olması adına yardımcı olmak isterseniz konuya +1 yazman ve beğendiğini istek listene eklemen yeterli

Baldur Gate 3 Steam

https://steamcommunity.com/app/1086940/discussions/0/2971771480488930066/

• divinity original sin 2 nin en büyük eksiklerinden birisi karakterlerin olaylara göre beden dili olarak tepki vermemeleride bu oyun bunu hem çözmüş üstüne grafikleride iyileştirmişler umarım türkçe yaması gelirde oynarız. ücretli bile çevrilse hemen destek veririrm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.