Şimdi Ara

Başlangıç için ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun süre kompakt makinelerde amatör fotoğraflar çektim.Artık yavaş yavaş geliştirmek istiyorum.1500 TL civarlarında DSLR tavsiyesi istiyorum.Henüz hiç tecrübem olmadı bu makinelerde.Bir de şey sormak istiyorum: Makinenin yanında bir de lens almak illa gereklimidir.Makinanın kendi lensi beni idare edemez mi..?Ben daha çok manzara fotoğrafları ve yakın çekime ilgi duyuyorum. CANON EOS 450D ve CANON SX1 IS modelleri hoşuma gitti. özellikle SX1 'in HD video çekme özelliğini de sevdim.Bana tavsiye edebileceğiniz modelleri yazarsanız sevinirim.Yalnız belirttiğim fiyat maksimum fiyatdır.yani 250 TL daha koy şunu al vs..demezseniz memnun olurum

• Pentax K-X süperdir.

http://forum.donanimhaber.com/m_34545459/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitestone58 -- 28 Ağustos 2010; 21:48:56 >
  • Nikon D5000 de düşünebilirsiniz
  • K-X'ten şaşma!
  • ARkadaşlar bende bi şey sorayım madem..Yeni çıkan Nikon D3100 mü D 90 mı acaba ? d3100'ü 1300 e alma olasalığım varda...
  • Büyük ihtimal çıkacak olan yeni D90 beklenmeli bence.Adı belki daha farklı olur ancak fiyatlarda düşme yaşanır ozaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 29 Ağustos 2010; 1:02:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmettuncez

ARkadaşlar bende bi şey sorayım madem..Yeni çıkan Nikon D3100 mü D 90 mı acaba ? d3100'ü 1300 e alma olasalığım varda...

Merhaba,
    Yeni çıkan d3100 modeli,salt imaj kalitesi bakımından belki d90 seviyesinde hatta yeni işlemci kullanıldığı için belki biraz daha iyi bile olabilir ama aynı sınıfın makineleri değiller.D90 genel olarak daha sofistike bir model.Yani teknik ayrıntı olarak ve kullanım bakımından daha üst sınıf bir model.Ayrıca d90'ın üzerinde af motoru bulunduğu için lens konusunda daha rahat bir kullanım sunar ama d3100 modelinde af motoru bulunmadığı için motorsuz lensleri,sadece manuel fokus yaparak kullanabilirsiniz.Manuel fokus yapmak da zevkli ama pratiklik bakımından bazen kullanışlı olamayabiliyor.
    Yakında d90'ın yeni versiyonu çıkacak,o zaman daha iyi karşılaştırmalar yapılabilir.Bu arada yanlış anlaşılmasın,ben d3100 için kesin olarak d90'dan biraz daha iyi imaj kalitesi sunar demek istemedim.D3100'de daha yeni bir işlemci kullanıldığı için belki biraz daha iyi olabileceği varsayımında bulundum.Nasıl olduğunu ve imaj kalitesi açısından arada fark olup olmadığını,ancak satışa çıkınca ve yeteri kadar incelemeler yapıldığında veya bizzat kendimiz incelediğimizde net olarak görebiliriz.
    İyi geceler hoşçakalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 29 Ağustos 2010; 1:28:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: c.james

quote:

ARkadaşlar bende bi şey sorayım madem..Yeni çıkan Nikon D3100 mü D 90 mı acaba ? d3100'ü 1300 e alma olasalığım varda...

Merhaba,
    Yeni çıkan d3100 modeli,salt imaj kalitesi bakımından belki d90 seviyesinde,hatta yeni işlemci kullanıldığı için belki biraz daha iyi bile olabilir ama aynı sınıfın makineleri değiller.D90 genel olarak daha sofistike bir model.Yani teknik ayrıntı olarak ve kullanım bakımından daha üst sınıf bir model.Ayrıca d90'ın üzerinde af motoru bulunduğu için lens konusunda daha rahat bir kullanım sunar ama d3100 modelinde,gövde üzerinde af motoru bulunmadığı için motorsuz lensleri sadece manuel fokus yaparak kullnabilirsiniz.Manuel fokus yapmak da zevkli ama pratiklik bakımından bazen kullanışlı olamayabiliyor.
    Yakında d90'ın yeni versiyonu çıkacak,o zaman daha iyi karşılaştırmalar yapılabilir.Bu arada yanlış anlaşılmasın,ben d3100 için kesin olarak d90'dan biraz daha iyi imaj kalitesi sunar demek istemedim.D3100'de daha yeni bir işlemci kullanıldığı için belki biraz daha iyi olabileceği varsayımında bulundum.Nasıl olduğunu ve imaj kalitesi açısından arada fark olup olmadığını,ancak satışa çıkınca ve yeteri kadar incelemeler yapıldığında veya bizzat kendimiz incelediğimizde net olarak görebiliriz.

Çok t.ederim BU af motoru konusunu unutmuştum ben hatırlatmanız çok iyi oldu..Bu yeni versiyon d90 acaba ne ara çıkacağı konusunda bir bilgilendirme oldu mu ? ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şopcu -- 29 Ağustos 2010; 1:19:18 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: c.james

quote:

Merhaba,
    Yeni çıkan d3100 modeli,salt imaj kalitesi bakımından belki d90 seviyesinde,hatta yeni işlemci kullanıldığı için belki biraz daha iyi bile olabilir ama aynı sınıfın makineleri değiller.D90 genel olarak daha sofistike bir model.Yani teknik ayrıntı olarak ve kullanım bakımından daha üst sınıf bir model.Ayrıca d90'ın üzerinde af motoru bulunduğu için lens konusunda daha rahat bir kullanım sunar ama d3100 modelinde,gövde üzerinde af motoru bulunmadığı için motorsuz lensleri sadece manuel fokus yaparak kullnabilirsiniz.Manuel fokus yapmak da zevkli ama pratiklik bakımından bazen kullanışlı olamayabiliyor.

Çok t.ederim BU af motoru konusunu unutmuştum ben hatırlatmanız çok iyi oldu..Bu yeni versiyon d90 acaba ne ara çıkacağı konusunda bir bilgilendirme oldu mu ? ?

Rica ederim,yardımcı olduysam sevindim.Bu arada d90'ın yeni versiyonunun kesin olarak ne zaman çıkacağını bilmiyorum ama canon'un benzer sınıfdaki yeni modeli 60d lanse edildiğine göre,güncel d90'ın lanse edilmesi de yakın zamanda gerçekleşir diye düşünüyorum.

• Tavsiyeler için saolun şimdilik K-X olacakmış gibi

Birde, arkadaşlar yurt dışından getirme imkanım düşük te olsa var.İnternetten baktım Nikon D90 850 USD ye var..Bu model Yukarda tavsiye edilen Pentax K-X ten iyimidir.?Başlangıç seviyesi için uygunmudur?Cevaplayabilirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MISTIQuad

Tavsiyeler için saolun şimdilik K-X olacakmış gibi

Birde, arkadaşlar yurt dışından getirme imkanım düşük te olsa var.İnternetten baktım Nikon D90 850 USD ye var..Bu model Yukarda tavsiye edilen Pentax K-X ten iyimidir.?Başlangıç seviyesi için uygunmudur?Cevaplayabilirseniz sevinirim.

O fiyata bulduysan bence hiç kaçırma...Birde nereden buldun o fiyata
    Bence gövdesinde af motoru bulundurması ve ilk aldığında çıkan 18-105 mm lens ben ve sen gibi ilk kez başlangıç yapacak kişiler için zoom açısından da rahat olacaktır..
  • ya amazon.com da ikinci el fiyatı.Durumu "Çok İyiymiş".(Very Good)muş yani..Ya cidden 2.el kamera tavsiye edermisin hocam güvenilir mi.?Yoksa direk sıfırı mı makbul.?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.