Şimdi Ara

..::Bateristler Buraya::.. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
729
Cevap
10
Favori
62.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: James Hetfield

arkadaşlar bir soru : sol elle hi-hat, sağ elle snare çalınır mı?

Open Handed şeklinde sağlak dizilim ile çalınabilir ( yani normal kurulum ) Ancak genelde sağlak olanların sol elinin daha zayıf olması dolayısıyla sık vuruşlar yapılan hi-hat te baget kontrol'unun zorlaşması nedeniyle normal dizilimde open handed çalmak gereksizdir.

Ha eğer solaksanız normal dizilimde Open Handed yada davulu solak dizilim ile kurarak bu şekilde çalabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

elektronik aletle bateri mi çalınır?
    baterinin kullanıldığı müziklerin ruhuna aykırı bi kere
    çaldığınız alete saygı gösterin ve normal bateri alın elektroniği bulaştırmayın

Evde akustik bateri çalmanın ne demek olduğunu biliomusun sen komşular evden attırır valla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: James Hetfield

hocam yamaha dd55c'yi ben çaldım ve gerçekten mükemmel ötesi bir alet... ama yeni başlayanlar için akita daha cazip. hem fiyat açısından hem de kurulum düzeni açısından. bence akita'nın en güzel yanı da bu. kurulum düzeni akustik davullara benzediği için geçişte sorun yaşamazsın. illa ki akita alacağım diyorsan; sana tavsiyem Hızlı Sistem'den al, orada satılan setler VD-150 serisi yani, 7 adet pad ve 2 cross pedal veriyor, 1 pad yedek olarak kullanılıyor, sete bağlanamıyor.

Ya bide bu DD-55C de floordrum u nası yapıosun ya onu da mı bagetle vuruosun cok deişik bi alet bu

• Basdavul için pedal var DD55 te , aynı zamanda hi-hat için de pedal var ama on/off switch mantığı yani gerçek davul pedalları ile alakası yok. Elektronik davullar 1000€ nun altı çocuk oyuncağı gibi kalıyor gerçekten tatmin etmiyor 300-500 ona verene kadar 30saat stüdyoya gidin daha hayırlı olur. Ha 1000€ üzeri bütçeniz varsa o fiyatlara idare edecek elektronik davullar bulunabiliyo.
  • Al bir pearl ELX ama baya bi tuzlu Ki ben öle yaptım şimdi zil almaya param yok Bu işler elektronik aletlerle olmaz. Mesala normal ride ın göbeğinde bageti sektirmeyi elektronikte nasıl yapacaksın ????? Ki onda göbekte yok. (göbek --- Ride'ın tümsek yeri)yada hızlı bir atak nasıl yapacaksın . Örneğin slayer season abssy nasıl çalacaksın.. Bunları düşünde all . Son olarak google videodan electro drum diye araştıra bilirsin. 1000yuro luk davullar bile sanal ses veriyoooooooo .....

• Kesenin ağzını açarsanız gayet kaliteli aletler alabilirsiniz ride'ın göbeğinde de sektirirsin rimshot da yaparsın. Akita ve Yamaha DD55 eğlence amaçlı aletler, bence bu işe yeni başladıysanız akita soul drum alınabilir en azından normal davul kurulumu şeklinde dd55'i 7-12 yaş çocuklara doğum günü olsun diye üretmişler zaten... Akustik davulun yerini hiçbiri tutamaz ama hiçbi akustik davul da kaliteli elektronik davullar kadar kullanışlı değildir...

1000€'luk aletle amcam gayet güzel çalıyor.Link Bence elektronik davulun en önemli avantajlarından bir tanesi de kayıt imkanı, çoğu stüdyoda çok dandik davul kaydı yapılıyor elektronik davullarla amatör grubunuz için gayet yeterli seviyede davul kaydı yapabilirsiniz.

• Beyler bütcem sınırlı olduğu icin akita yı alıcam. Ama vuruşların gec gelmesi olayından korkuyorum. Acaba aşırı geç mi geliyo ses? Yoksa o kadar onemsenmicek kadar mı? Bunu orenmek istiyorum ben
  • Sesler geç gelmiyor ancak şöyle birşey var 180-200bpm gibi yüksek hızlarda biraz saçmalayabiliyor bir vuruşu 2 vuruş yada 2vuruşu 1 vuruş gibi algılama vs. Alet sadece ritm ve kompozisyonunu zenginleştirmek için çalışmaya yönelik. Üzerinde stick control çalışacak halin yok zaten bununla 3-5parçaya eşlik edersin aklına gelen değişik ritmleri denersin vs. Dediğim gibi çok yüksek hızlar dışında pek bi sorun olmamıştı benim makinemde...
  • Ztn okulda akustik bateri var ben evde ritm calısıcam okulda calarken ritm kacırmıım die. Aliim ben bu akitayı
  • Sen bilirsin.. Okuldaki bateri neee ???
  • quote:

Orjinalden alıntı: b.c.RICH

bnce gereksiz bir topic weya ilgi çekmiyen topicinşallah daha çok kişi yazar

Abi sen bütün davul ve bateri topic'lerine hakaret etmişsin..Sorun ne biri sana allah seni davul etsin dedide sende öcünü burda mı çıkarıyosun

• SELAM ARKADAŞLAR.ÖÖLE SEVİNDİM Kİ BÖÖLE Bİ FORUM AÇILMIŞ OLMASINA.YARIM SAAT ÖNCE ARKADAŞIM UURADI BANA VE 3 YILDIR YAMAHA DD55 KULLANDIINI GURUR VE BANA ŞİDDETLE TAVSİYE BİÇİMİNDE SÖÖLEDİ.ÇOK MEMNUN OLDUUNU EKLEDİ.HAKKATEN BENDE ARKADAŞIMI SÜREKLİ CANLI MÜZİK YAPARKENE GÖRÜYODUM BİYERLERDE.VE DİYOKİ ALET CİHAZA GİRİNCE-Kİ MİXER'E-ASIL PERFORMANSINI VERİYO DİO.HA AMA ŞÖÖLE BİŞEDE VAR.PC KULLANAN ARKADAŞLAR BUNA VEYA TÜREVLERİNE HİÇ YÖNELMEDEN ROLAN V ELEKTRO DRUM SET LERE BAKSINNAR.VE FARKLI Bİ MARKAYA YÖNELMESİNLER.SAKIN FARKLI Bİ MARKAYA BAKMAYIN.YORUMLARI OKUYUN ÖNCE,NE DEDİİMİ ANNARSINIZ.GOOGLE DA ARATTIRIN ROLAN V Yİ VE BAKIN NE ALET YAPMIŞLAR.BEN ŞU AN İKİLEMDEYİM.EYLÜLDE Bİ PC TOPLICAM VE NE YAPCAAMI BİLEMİOM.ALLAHA EMANET OLUN

• quote:

bence senin yazdığın bu yazı gereksiz ve ilgi çekmek için yapılmış bir yorum bu girişimlerini başka yerlerde ortaya koy

• quote:

Orjinalden alıntı: .Darkage.

quote:

Abi sen bütün davul ve bateri topic'lerine hakaret etmişsin..Sorun ne biri sana allah seni davul etsin dedide sende öcünü burda mı çıkarıyosun

• b.c. rich hiç durma bu sayfadan ikile.hadi anam gitaristlerin olduu yere hadi bakiim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: manikdepresif

SELAM ARKADAŞLAR.ÖÖLE SEVİNDİM Kİ BÖÖLE Bİ FORUM AÇILMIŞ OLMASINA.YARIM SAAT ÖNCE ARKADAŞIM UURADI BANA VE 3 YILDIR YAMAHA DD55 KULLANDIINI GURUR VE BANA ŞİDDETLE TAVSİYE BİÇİMİNDE SÖÖLEDİ.ÇOK MEMNUN OLDUUNU EKLEDİ.HAKKATEN BENDE ARKADAŞIMI SÜREKLİ CANLI MÜZİK YAPARKENE GÖRÜYODUM BİYERLERDE.VE DİYOKİ ALET CİHAZA GİRİNCE-Kİ MİXER'E-ASIL PERFORMANSINI VERİYO DİO.HA AMA ŞÖÖLE BİŞEDE VAR.PC KULLANAN ARKADAŞLAR BUNA VEYA TÜREVLERİNE HİÇ YÖNELMEDEN ROLAN V ELEKTRO DRUM SET LERE BAKSINNAR.VE FARKLI Bİ MARKAYA YÖNELMESİNLER.SAKIN FARKLI Bİ MARKAYA BAKMAYIN.YORUMLARI OKUYUN ÖNCE,NE DEDİİMİ ANNARSINIZ.GOOGLE DA ARATTIRIN ROLAN V Yİ VE BAKIN NE ALET YAPMIŞLAR.BEN ŞU AN İKİLEMDEYİM.EYLÜLDE Bİ PC TOPLICAM VE NE YAPCAAMI BİLEMİOM.ALLAHA EMANET OLUN

Rolan V ler ateş pahası DD55 de deişik geldi bana onun için pek sıcak bakmıyorum. Ama durumun varsa Rolan ı hic kacırma boşver dd55i

• ya baterist bide şeyde takılıp kalıom.bu kitlerde istediin gibi çalamıcan hiçbi zaman.kız gibi çalınmaz ki bateri abanacan kan-ter dökecen.o yüzden grubumun durumunuda deerlendrmeye çalışıom kafamda.karman çorman oluyo herşey bilmiom.3 sene önceki setimi sattıımda annadımdı bi daha akustik alamııcamı..ööle gidiyo.dd55 aslında adam olana çok bile
  • quote:

ya baterist bide şeyde takılıp kalıom.bu kitlerde istediin gibi çalamıcan hiçbi zaman.kız gibi çalınmaz ki bateri abanacan kan-ter dökecen.o yüzden grubumun durumunuda deerlendrmeye çalışıom kafamda.karman çorman oluyo herşey bilmiom.3 sene önceki setimi sattıımda annadımdı bi daha akustik alamııcamı..ööle gidiyo.dd55 aslında adam olana çok bile

tmm anlıom da dd55 te de kendini savurup abanamassın davullara çünkü hepsi bi arada en iyisi akustik ama ben garajımda denedim öyle çok ses çıktı ki ev müstakil olduğu halde komşular rahatsız oldu geri verdik

• quote:

Orjinalden alıntı: Baterist

quote:

ya baterist bide şeyde takılıp kalıom.bu kitlerde istediin gibi çalamıcan hiçbi zaman.kız gibi çalınmaz ki bateri abanacan kan-ter dökecen.o yüzden grubumun durumunuda deerlendrmeye çalışıom kafamda.karman çorman oluyo herşey bilmiom.3 sene önceki setimi sattıımda annadımdı bi daha akustik alamııcamı..ööle gidiyo.dd55 aslında adam olana çok bile

tmm anlıom da dd55 te de kendini savurup abanamassın davullara çünkü hepsi bi arada en iyisi akustik ama ben garajımda denedim öyle çok ses çıktı ki ev müstakil olduğu halde komşular rahatsız oldu geri verdik

Bide şehrin tam ortasındaki bir apartmanda düşün onu. Hmde 9. kat

• ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IOWA -- 8 Temmuz 2006; 10:41:44 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.