Şimdi Ara

..::Bateristler Buraya::.. (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
729
Cevap
10
Favori
62.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: JanbO

buarada heavy metalci oldugunu goruyorum ''teooman'' tavsiyem Dave weckl veya Volakan oktemin jazz albumlerini dinlemen davulcu olmak için tek bir muzik tarzı deil butun muzik tarzlarını çalıyo olman gerek sevdigin veya sevmedigin...bunları dinlemek senin ritm duygunu geliştircek olan muziklerdir..jazz, swing, blues, funk, hatta bazı pop parcaları...

evet..ben zaten volkan öktem hayranıyım,geçende garaj.org bateri stüdyosunda gösterisi vardı,onu da takip ettim.still olarak gerçekten çok iyi..
    baget çevirme konusuna gelince: bende daha ilkbaşladığımda merak ettiğim şeydi.artistlikten değil merak ediyordum nasıl oldu diye..zaten başkabir forumda yazdım nasıl olur? nasıl çevirilir diye? millet saldırdı resmen..davulu artistlik için mi çalıyorsun,sen davul çalmana bak falan da filan da....
    neyse basit olarak iki üç stil var..bence ik parmağının arasına alıp diğerleriyle koordineli olarak çevirmeye çalış..burda anlatmak zor ama benim 3sene önce kendi padlerimde çektiğim videom var.onun başında yapıyordum..( metallica'nın nothing else matters klibinin başında LARS'tan özenmiştim yapmayı )
    zamanla çalıştıkça oluyor.
    birde verilen linkte ki abimiz iyi güsel hoş çalıyor çeviriyor,fakat sol eli FRENCH grip tarzında..bu tutuşa göre uyarlanmış hareketler..ben buşekilde kullanmadığım için ( gidipte sepultura parçasında böyle yaparsam gülerler ) bu hareketler olmuyor..daha bir sürü kombinasyon üretilebilinir..
    herkese kolay gelsin

videomunlinki: http://www.youtube.com/watch?v=q5UekAId4-k

• fazla beelli olmuyo ne nerde (gerci dorianı dinlemdiimi içinde olablir) nasıl çaldıgın konusunda bi yorumda bulunmicam ama kaç yıldır bu işi yapıyosun ben sadece 2 ama dogru dusgun çalşmaya başlayalı 7 ay oldu diye bilirim hocalardan çok çektim (çektim derken 4. hocadayım suanda dierleri biraz fos çıktı 3. hocam iydii 4 ay çlştık sonra hocanın studyosu çaldıgı gruplar nedenmiyle ders yapamadık işte bu hocayla devam edicem ) ayrıca larssı pek sevmiyorum turunden dolayı deil sadece şov için yapıyo bu çok belli ozellikle jamesle atıstıklları videoyu izledikden sonra iice nefret etmeye basladım o adamdan...

@spyfox istiyosan 1-2 tavsiye werebilirim ozelden ankadardan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Auratune -- 12 Şubat 2007; 19:39:16 >
  • quote:

fazla beelli olmuyo ne nerde (gerci dorianı dinlemdiimi içinde olablir) nasıl çaldıgın konusunda bi yorumda bulunmicam ama kaç yıldır bu işi yapıyosun ben sadece 2 ama dogru dusgun çalşmaya başlayalı 7 ay oldu diye bilirim hocalardan çok çektim (çektim derken 4. hocadayım suanda dierleri biraz fos çıktı 3. hocam iydii 4 ay çlştık sonra hocanın studyosu çaldıgı gruplar nedenmiyle ders yapamadık işte bu hocayla devam edicem )

@spyfox istiyosan 1-2 tavsiye werebilirim ozelden ankadardan...

yok ben zaten '' hani bakın nasıl iyimi çalıyorum,bakın '' diye göndermedim..ki zaten padlerden ne bir ton bekleyebilirsin nede güsel birşey ancak çalışmak işte baget çevirme konusunda arkadan gözüktüğü için belli oluyor nasıl oluyor diye falan,çünkü arkadaşa kelimelerle tarif etmek zor..videom ilkgöz ağrılarımdan 2 sene kadar falan önceydi işte ( dorianınçıktığı ilkzman )
    şuan kocaeli üni.de okuyorum ve burda bir grupla çalışıyorum arkadaşlar.. birşey sorucam ankara'ya arada gelip gidiyorum.acaba güsel gidip izlenebilcek bir baterist falan varmı ? hani bar olur,grubun bateristide oldukça sağlamdır ve sadece ben bunun için bu bara giderim..öyle bir durum
    eğer varsa kaliteli,izleyipte kapabilceğimiz birşeyler iletirsen sevinirim arkadaşım..

birde reklam gibi olucak ama grubumuzun ufaktan bir blog sitesi var.. --- http://diyot.garaj.org/ --- kurmuş olduğum setupımın resmi ve ekipmanım var..eğer kullandıklarım konusunda bilgi almak,bu nasıl,kaliteli,ziller ?? sustainler ?? gibi yardımım dokunursa ne mutlu bana..

herkese kolay gele..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teooman -- 12 Şubat 2007; 19:44:30 >

• kızılayda burger kingn yanında bi yerwar orda yolcu bar war orda guzel muzikler yapılıyo amator gruplarda war yada match shield diyebir yer war guzel oldugunu duydum tam yerini bilmiyorum ama umitköy olabilir...davula basladımız ılk yıllarda çalışma olarak we bir grubun sarkısını boyle çalmak çalamsakda denemek guzel geliştirici..belki yazın gelirsen (ben daha lise 2 ogrencisiyim)okulda bahar şenliklerinde çıkacaımıs bir kaç okul olabilir beklerim
  • bu arada herkes mükemmel bir davulcu olan virgil donatiyi unutmuş.Nası bi manyak olduğunu bilmeyenler için vidyo koyayım:

vidyolar gerçekten hayvanmısın be adam dedirtecek cinsten

Dalga mı geçiyon benle dediğim bi vidyo
    http://www.youtube.com/watch?v=BELqlnyQPMQ

O ne hız be kardeşim
    http://www.youtube.com/watch?v=I0kCorT9HRY

• bide aklıma gelmişken herkes davuluyla,padiyle yada herangi çalışma aletiyle hangi şarkıları çalabildiğini vidyo çekip youtube'a koyarsa biliriz birbirimizin nasıl çaldığını ben bugün yarın bişey çekip koyacağım(büyük ihtimalle dream theater olur ama padle olduğundan arkada müzük açık olucak )
  • benim bir grup war eger ç.ekebilrsek onun videosunu koyabilrim ancak onun dısında belki bi hucum kayıt yaparıs onu koyabilirsem koyarım..ayrıca birkaç soru...dream theaterdan hangisini çalcaksın we temiz çalabilcekmisin veya tıpa tıp aynısnımı çalcaksın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Auratune -- 13 Şubat 2007; 20:29:12 >
  • ya şimdi evde çalışma setiyle çekeceğimden dolayı herhangi birşeye vurmayarak sadece çalımını göstericem ama grupla stüdyoya girersek şu şarkıları kaydedebilme ihtimalim var:

Overture 1928
    Home
    Beyond this Life
    As i am

Bugün padde kaydedebilme ihtimali olan şarkılar:

As i am
    Overture 1928
    Dance of Eternity
    War inside my head
    The Mirror
    Home
    Liquid tension experimentdan Acid Rain veya 914....(belki üç beş yerde değişiklik yapıp da çalabilirim benim işim belli olmaz )
    Hatta şimdi çekmeye falan başlayam
  • hadi bakalım bende çekebilirsek weririrm youtubea yanlız orjinalmi çalmaya çlşcaksın onu tam anlayamadım
  • konuyu yukarı çekiorumda sticks tricks yok mu yaf hiç ...
  • benden sadece fotoğrf çıktı

..::Bateristler Buraya::..

• quote:

Orjinalden alıntı: nipp

benden sadece fotoğrf çıktı

selam arkadaşım..bu foto.lardaki bateri orjinal YAMAHAMI? sanki sadece kick üstü deri değiştirilmiş gibi geldi? eğer değilse modeli ve serisi ne ? bende sonor 505'im yerine ucuz yollu bir YAMAHA RYDEN almak istiyorum onun içinde araştırma yapıyorum ?
    birde ikinci foto.daki frech grip tarzındaki çalışta snare'in konumu neden yamuk ve ters köşeye eğrilmiş ?? özel bir çalış nedeni var mı merak ettim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teooman -- 17 Şubat 2007; 11:15:18 >

• bende o bile yoq yaf bi davul arkasında bifoto çeken olmadı benim olurs koycam soz

onun dısında dediim gibi stick tricklere gerek yoq bence çok gereksiz once çalmayı ogrenelim derim ben...

@teooman hiç yotum yapmadın metodlar hakkında okadrda yazdım...
  • çalmayı bilmesem heralde dt çalmazdım yahu değil mi bu arada perşembe stüdyoya gitmeme rağmen salak kafam unuttu vidyo kamerayı götürmeyi o yüzden çekemedim.Evde çektiğim vidyolarda kötü oldu ve boyutları çok büyüktü uğraşamadım bidahaki stüdyoya inşallah
  • bende size bi site tepe tepe kullanın bilmeyenler için çok geniş bi sitedir

www.drummerworld.com

kolay gelsin
  • quote:

bende o bile yoq yaf bi davul arkasında bifoto çeken olmadı benim olurs koycam soz

onun dısında dediim gibi stick tricklere gerek yoq bence çok gereksiz once çalmayı ogrenelim derim ben...

@teooman hiç yotum yapmadın metodlar hakkında okadrda yazdım...

yok birader yanlış anlama,yazdığın metodları okudum,hemde bayağ bir araştırdım..dediğin kitaplardan bir tanesini yabancı bir forum sitesinde yakaladım,ama
    indirme gibi bir olay yoktu,alıntı falan yapmışlardı..
    dave weckl shuffle'lar-open hand'ler-live traditional'larda zati ezberimde,onları indirirken kota aşmamdan dolayı az para dökmedim TTNET'e

kaynak olarak teşekkür ederim,hatta sana sorucaktım..eğer ki bu metodları uyguladığın videoların falan varsa koyarmısın diye ??
    veya sende varsa aktarırmısın..çünkü benim bateri üstü anladığım TAB'lardır,TRAFİK'tir.. uzun zaman bu şekilde çaldım ve ezberlemeyi alıştım..

mesela tomlar üzeri çalışma metodlarında aklında ise atıyorum RRLL-LLrRlRRrllLLR-LRrRLlRRRrL-RRLL şeklinde yazabilirmisin birde tomlarda ( T1in-T2as ) gibi tab metodlarıyla ??

veya internet üzeri bahsettiğimiz gibi: atak hızlandırma,varyasyonlar,sürerlilik gibi örnekler varsa bunlara iletirsen iyi olur..

ilgilendiğin için teşekkürler ve kısa zamanda Başlığın daha da hareketlenmesi dileğiyle..

• eger yapabilirsem video işini gusel olur ama videoya çekcek pek bir ekipmanım yoq telefon kamera gibi ama burda bir iki tane aksan çalışması werebilirim ama pcde yazmak zor olcak gibi gorunuyo akşama yazarım ama ewet dedigin gibi burası biraz daha coşsada gusel olurdu....bak şlimdi aklıma geldi bende future sounds wardı pc de onu gonderebilirsem gonderiyim
  • bide rapid-share e nasıl dosya koyabilriim bilen warsa ordan link weriyim...
  • arklar bende batarist mi olsam ? electiro gitar mı çalsam die düşünüyorum ama bi türlü karar veremedim sizce hangisi daha iyi we zewkli ??
  • suanda davulcu dunyasındasın dogal olarak davul daha zevkli geliyo bizlere (en azından bana sanki bir kız gibi) bence davul çalmak gibisi yoq tur istersen yukarda werdiim linklere bi göz at derim ben
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.