Şimdi Ara

Bazı insanların tıp ve dişe sallaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu insanlarda zeka geriliği yaşandığı için sınavda istediği başarıyı elde edemezler. Bu insanlar mezun olduktan sonra hastalandığında aylık 2000-2500₺ maaş aldıkları için özel hastaneye gidemez ve devlet hastanesinde, şu an yerdikleri mesleği icra eden kişiye görünmek için onlarca kişilik sıraya girerler. Ama tıp diş kötü ağız kokusu vs. Geç bunlarıbir kere sen onlara muhtaçsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tip ve dişe sallayan bunlara puanı yettiği halde ağız kokusu çekmemek için okumayan herkes zeka geriliği mi çekiyor? Tamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neinname -- 12 Ocak 2018; 10:35:58 >
  • Konuyu yanlış zamanda açtın kardeş tercih dönemine daha var.
  • neinname kullanıcısına yanıt
    Tıpa ve dişe puanı yetecek derecede olan kişinin kendi sebeplerinden dolayı okumadığı bölüme sallayacak kadar boş olması üzücü

Tamam.
  • herkesin hayatına kimse karışamaz kardeşim sen kendin istiyorsan bu bölümlerde okumayı biraz emek verip çaba göstermen fedakarlık yapman gerekiyor istemiyorsan zaten yazmazsın olur biter kimse senin kafana silah dayayıp bölüm yazdıramaz yani .Tamam

• Herkesin sallamasına kimse karışamaz

• arkadaşlar susun. osym'nin yaptığı sınavlarla zekayı ölçtüğünü sanan "zeki" arkadaşımız konuşuyor. konuş zeki arkadasimiz...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zekanın faktörü yok diyemezsin. Sayısal verilerle konusmam çok doğru değil fakat ilk 10 binin 9 bini zeki öğrencilerdir. Diğer bin kişi de ortalama zekayla daha çok çalışarak başarı elde etmiştir. Zeka meka baydınız

• dr.orange kullanıcısına yanıt
    "bu insanlarda zeka geriliği yasandığı için" diyerek işin içine zekayı katan sizsiniz hocam :D. ben zeka faktöru yok diye bir sey demedim. elbette belli bir sıralama yapanlar -ki sizin kadar uçuk dusunmuyorum- ilk 1000 mesela zeki insanlardan olusuyodur (onların çoğu da kucuklükten çalısma kulturu kazanmıs olanlardır ya da olimpiyatcılardır). ama ne kadar zeki olursan ol çalısmadığın surece bu sınavlarda basarılı olamazsın.

ygs kısmı için soylemiyorum ama lys sırf bilgi sınavı olduğu için burda zeka değil, çalısma ve emek devreye girer. ygs için boyle dusunmuyorum çünkü ygs'de sorulan bazı sorular özellikle problem soruları mantık ve yorumlama gucu gerektiren sorular. onu da problem cöze cöze hız kazanarak soruların buyuk kısmını çözebilirisin sınavda. tekrar soyluyorum ösym'nin sınavları zekayı değil çalısmayı ölçer. ne kadar çalısırsan o kadar karşılığını alırsın. bu sınavlara hazırlanan her normal insan inek gibi çalısarak, full test-soru-deneme çözup hız kazarak cok rahat ilk 10k yapar.

• Bölümleri puanına göre değerlendirmek kadar saçma bir şey yok. Parası var diye herkesin okuduğunu biliyoruz. Akıllı bir insan veterinerlikle aynı seviyede olmasına rağmen bu kadar uçuk puanlarının sebebini anlar. Gelişmekte bile olmayan ülkemizde tıp ve mühendislikten başka eleman çalıştırmayan yöneticiler olduğu sürece bunları halkın kafasının basması zaman alacaktır. Bizden 50 hatta 100 yıl ilerideki Avrupa ülkelerinde temel bilimler uygulamalı zanaatkar üç kağıtçı bilimlerden daha fazla değer görür. İlk beş bine girip tıp yazmayan o kadar çok insan var ki...

İnsan dediğin nedir? Tıbbın büyütülmüş bir meslek olmasının tek sebebi insanın kendisinden başkasını düşünmeyen bencilliğinden kaynaklıdır. Doğada doğadan başka bir şey yoktur. İnsan da doğanın bir rüzgar esintisinden oluşmuş maddedir. Hayatında felsefe yapmayan insanlar tıp seçerler.

Sana diyeceğim son şey şudur ki doktora veya diş hekimine ne kadar muhtaçsak bir mühendise de o kadar muhtacız, ancak ikisine de muhtaç değiliz. Doğada sizden başka bunlara muhtaç olduğunu düşünen bir canlı var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dostlarsağolsun -- 12 Ocak 2018; 15:59:31 >

• Kedinin ulaşamadığı ciğere mundar demesi

İstisnalar var elbet

• "Geç bunlarıbir kere sen onlara muhtaçsın. "

Muhtaç olduğumuz her mesleği övüyoruz sanır görende.

Otobüs şoförüne ihtiyacın var diye "otobüs şoförlüğü çok iyi meslek yeaa" mı dememiz lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 12 Ocak 2018; 18:33:42 >
  • Bölüm çok kolay demesi ayri bir şey. Ama ben ağız kokusu çekmek istemiyorum demesine laf atamazsınız.

• 2500 TL mi Buradan idealist bir mühendis çıksın da bir dünyayı sallasın bakalım ondan sonra sen mi ona yoksa o mu sana muhtaç ?

• quote:

Orijinalden alıntı: R.Hooke

Adam mühendis yazmamış artık şu yazıları gözünüzle okuyun malum organlarınızla değil

Adam diyor ki insanlar bize muhtaç falan diyor hocam ben o sözünü eleştirdim. Kimse kimseye muhtaç değil.
  • 6 yıl eşek gibi ezber yap üstüne birde 1 yıl tus çalış orda eşek gibi ezber yap ustune 3 4 yılda asıstanlık yaparak gunde min +12 saat çalış ve uzman doktorun agız kokusunu cek + 2yıl zorunlu doğu görevi yap derken 8 9 bin maaş için 15 seneni ezber yapa yapa geçir kg
  • meb1907 kullanıcısına yanıt
    uplancak yazmayı unutmuş hocam. Halden anla biraz
  • Dostlarsağolsun kullanıcısına yanıt
    Çok haklısın hocam. Yanlış hatırlamıyorsam belçikada en ilgi gören, takdir edilen mesleğin marangozluk olduğunu duymuştum.

Keza muhtaçlık konusunda da aynı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R.Hooke

Kimse kimseye muhtaç değilse herkes kendi evini kendi yapsın yediği et için çıkıp inek avlasın.Ameliyatlık durumu olursa da kendi kendini ameliyat etsin.

Düşünmemek için kendini mi zorluyorsun kanka ? Ne bu sinir olm ne dedim ben :D :D. İnsanlar birbirinin kölesi değil sadece insanlar birbirine hizmet ediyor olay bu.

Mesela kapitalist sistemi eleştiren bir insan çıkıpta düşünmüş müdür acaba ulan eğer para olmasaydı acaba insanlar birbiri için çalışır mıydı ya da teknoloji bu kadar gelişebilir miydi veya neler olurdu falan diye ?

Türkiyeyi geç zaten. Burası ayrı bir olay. Space x sahibi elon musk bile olsan yine hizmetin insanlığa. Yani herkes birbirine hizmete ederek para değiş tokuşu yapıyor. Birbirinin kimse kölesi değil.

O yukarısını bir çalıştır boşuna taşıma.

• tıp değil de diş cidden ovarrated
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.