Şimdi Ara

Bazı insanların tıp ve dişe sallaması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 2500₺ maaş dedim. Mf4 ler mühendisliği savunmuş. 2500 ü benimsemişler :d

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gilfoyle

6 yıl eşek gibi ezber yap üstüne birde 1 yıl tus çalış orda eşek gibi ezber yap ustune 3 4 yılda asıstanlık yaparak gunde min +12 saat çalış ve uzman doktorun agız kokusunu cek + 2yıl zorunlu doğu görevi yap derken 8 9 bin maaş için 15 seneni ezber yapa yapa geçir kg

Doğru söze ne denir hocam. Geçen bir tıpçı arkadaş denk geldim forumdan. Adam bunları bana senin dediklerini anlattı nefret ede ede tıp okuyormuş adam. Dedim ki ya olum 15 yılın tıpta gidecekken 15 yıl mühendislik için kendini geliştirsen zaten yurtdışına kapağı atarsın dedim.

Adam bana hak verdi. Eee o zaman niye seçtin dedim ben de adama adam bana ne dedi biliyor musun ? appfıjsdfsd. Adam dediki bana hocam ben Türkiye dışında yaşamayı bırak il dışına çıkmaya korkuyorum dedi peokpeks.

Düşünsene yaaa. Bir de ÖMÜR BOYU çekecek bu mesleği.

• Gilfoyle kullanıcısına yanıt
    Her şeyi de çok biliyorsunuz isteyen istediğini yazar kusura bakmayın ama dünya genelinde en yüksek alan bölüm tıptır. Turkiyede evet doktorlar emeklerine oranla az maaş alırlar orası dogru ama girdigimiz sınav (tus) dünyanın en zor sınavlarından biri olarak geçiyor. Tıp yazacak cesareti gösterip çalışan insaların emeklerini şurada 1 paragrafta harcamaya çalışmayın her tip yazan ayni olmuyor bu meslek icin cani gonulden calisan emek veren insanlar var ayrica kimin ne olduğunu herkes biliyor . Siz anca burda vasıfsız kendini kandıran insalara kendinizi kanıtlamış oluyorsunuz. Çıkın dışarı bakin millet doktor gorunce tavri değişiyor,adamin bakışı değişiyor.gelmissin hâlâ zorunlu hizmet diyorsun. Sanki tıp ayarında mühendislik yazanlar 4 sene okuyorlar sanıyorsunuz.Iste ağzı olan konuşunca böyle oluyor . Her yerde böyle zaten Turkiyede başarılı insanlara karşı bi düşmanlik ve kıskançlık her zaman oldu hala da devam ediyor. Ama işi düştüğü zaman rapor almaya doktor kapısında yalvarmakta sorun yok. Ikiyuzlu olmamak lazım. Azıcık yapılan ise saygınız olsun. Doktorlar hicbir meslek grubuna laf atmaz ama diğer herkes maşallah sabah akşam maaşına plakasına her şeye takılmış durumda. Eziklik psikolojisi olsa gerek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TarkÖzkn -- 12 Ocak 2018; 19:15:11 >

• ÖSYM bükücü kullanıcısına yanıt
    aynen. tıp çekilcek dert deil yazan ınsanların çoğu tıpı kazandığı yaz tatilinin dışında mutlu olmayacak bence gerçekten severek yapmıyacaksa bu mesleği. neyse mühendis olup kaçalım :)
  • Gençler acilen "doktorlar" ı izlemeyi bırakın ya ahahah

• aynen geçen doktora gittim çıldırdım doktor deli teşhisi koydu kardeşim :) bak işine ya
    artık doktorla memur aynı duzeye geldi . eskiden doktorların yanına yaklaşılmazdı şimdi aynı marketten alışveriş yapar olduk. turkıyede parası ıcın tıp yazanlar kendini kandırmasın türk parasının değeri yok!
  • quote:

aynen geçen doktora gittim çıldırdım doktor deli teşhisi koydu kardeşim :) bak işine ya
    artık doktorla memur aynı duzeye geldi . eskiden doktorların yanına yaklaşılmazdı şimdi aynı marketten alışveriş yapar olduk. turkıyede parası ıcın tıp yazanlar kendini kandırmasın türk parasının değeri yok!

Böyle kendinizi avutuyorsunuz demi , bu mesleğin ucu açık. Siz sanıyorsunuz ki her doktor sabit bir maaş alıyor. Babamda annemde doktor eve giren parayı bilmesem size inanicam . Hiç boşa yormayın bence kendinizi şu ülkede tıp ve dış hep kazanır. Size de forum köşelerinde doktorlar ve memurla aynı demek düşer. Normalde kolay kolay mesaj atmazdım ama yanlışa tahammülüm yoktur. Ortada bir bilgi yanlışlığı var ve halen haklı olduğunuzu sanıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TarkÖzkn -- 12 Ocak 2018; 19:21:24 >

• bu ülkede kalmak isteyen kim?
  • quote:

bu ülkede kalmak isteyen kim?

Hayırlısı diyelim o zaman

• eyv hocam hakkımızda hayırlısı 10 yıl sonra hortlatalım bakalım neler yapmışız herkes hayaline ulaşmış mı
  • Sen raad ol o tıpçı ve dişçileride biz işe alıp maaşını veriyoruz gece gündüz nöbette çalıştırıyoruz ahahhhaha

• 1) En son bıraktığımda ülkedeki en yüksek puanlı bölüm elektrik elektronik mühendisliği idi.
    2) Bir mühendis olarak yakın zamanda yazdığınız rakamın üst limitinin net ** katına ilk işime başladım. Özel sağlık ve hayat sigortamı iş yeri karşılıyor. Sanıyorum 6-7 yıl okuyarak siz de hemen hemen bu rakamlar ile başlayacaksınız...

Sormak istediğim husus yaşadığınız hayatı (hayat kalitesi)/(harcadığın emek) olarak değerlendirdiğinizde kendinize bu işten çok karlı çıktım diyebiliyor musunuz? Hayatının üniversite sınavları ile uğraşarak ve hastanelerde geçtiğinin farkında mısın?

Bu tartışmalar pek yersiz, boş ve ukalaca. Bu tarz başlıkları boş adamlar açar; tartışmaları da boş insanlar yapar.

Yazıyı okuyacak gençlere ilham oluşturması ümidiyle şunları belirtmek isterim. İşinde başarılı isen para kazanırsın. Sınav senin için ne kadar önemli ise o kadar çalışır o kadar puan alırsın. Hayattaki başarı nedir? Hedeflerine ulaşma oranın. Gezen tozan hayatını sınavlarda üniversitelerde geçirmek yerine eğlenmeye adayan adamların hayat kalitesi çok daha yüksektir; keşke onlardan olsaydım.

Doktor olarak ne sen ne de ben güneydeki barmenler kadar mutlu, pilotlar kadar prestijli olamayacak; ilkokul mezunu müteahhit kadar kazanamayacağız. Kimse de kimseye muhtaç değil. Farkettin mi bilmiyorum senin de o paraya ihtiyacın olduğu için bu kadar çabaladın.

Almanya'daki meslektaşımın aynı pozisyonda aynı işi yaparak x16 değerinde para kazandığını öğrendim. Bu para ile örneğin araba almak istesek fark daha da artacak. Okuyan insanlar bu ülkede gelir olarak daha da kötüye gitmekte. Yakında orta sınıf da kalmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhk_mhk -- 15 Ocak 2018; 17:14:52 >

• oley be mühendis doktor kavgası
    bence doktor adaylarımız kendi kendilerini batırıyorlar. evet yeni mezun mühendis max 3 alır diyelim. en azından sıcak evinde çalışıyor olacak sizin gibi doğunun adını bilmediğiniz ilçesinde değil. ha mühendislerimizde de ayrı bir hava var hepsi elon musk olup dünyayı kurtaracaklar aslında çok zengin olacaklar ama türkiyede imkan yok

not: odtü de okuyan mf2 ci.
    not2: çok farklı kariyer hedeflerim var inanın sonumu ben de bilmiyorum.
  • Herr Professor kullanıcısına yanıt
    Mühendisliğin m si geçmedi benden yana. Kendileri alındılar :D

• Mühendisler ilkokul mezunu patronlarına yaranmak için 2 yabancı dil, birden çok yazılım dili, çizim programları öğrenmeye başlasınlar. Her yıl mezun olan binlerce mühendisten bir adım önde olmalısınız çocuklar. Her yere cv bırakın yetiştirme ayagına asgari ücret verip tüm işleri size kitleyebilirler. Girişimci olun çocuklar çok aktif olun ki barzo patronlarınizın dikkatini çekin çünkü en az 5 yıl okumanızın sabahlara kadar çalışmanızın karşılığı bu.

• neinname kullanıcısına yanıt
    ceng fıtratı aynı fıtrat hiç değişmiyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.