Şimdi Ara

Bazı Oyunlarda Laptop Kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi forumlar. GTA 5, Battlefield 4 gibi oyunlarda saatlerce oynamama rağmen kapanma olmuyorken Euro Truck Simulator 2 ve Rocket League oyunlarında 2 dakika geçmeden, GTA 5 ve Battlefield 4 oyunlarındaki kadar ısınmamışken laptop kapanıyor. Fanı temizledim, termal macunu yeniledim fakat bu iki oyunda anlamadığım şekilde kapanıyor. Yardımcı olunursa sevinirim.

Not: Güç seçeneklerinden "Güç Tasarrufu" seçeneğini seçip açtığımda kapanma olmuyor.

Bilgi: Windows 10 kullanıyorum ve BIOS dahil olmak üzere sürücüleri Samsung Update programıyla güncelledim.

• Ilginc. Sorun sanki ısınma ile alakali değil gibi. Güç tasarrufu tespitiniz yerinde olmuş, bunun gibi başka tespitleriniz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mocle kullanıcısına yanıt
    AMD ayarlarından oyunların grafik ayarlarını yapılandırdım. "Filtreleme kalitesi "performans"" gibi seçenekler. Ayrıca Steam kütüphanesinden oyun özelliklerine "Başlatma seçeneklerini ayarla" seçeneğinden "-high -nod3d9ex -freq 59 -threads 4" bu kodları yazdım. Sorun çözüldü. Sanırım AMD ve Windows 10 arasında bir uyumsuzluk var. Sınırlamalar otomatik yapılamadığı için bazı oyunlarda sınırı zorlayıp tehlike olarak algılayıp kendini kapatıyor. En azından benim çıkarımım bu şekilde :)
  • kardeş burada anlatılanları yaparsan sorunun çözülecektir.http://www.abduko.com/2016/02/bilgisayar-laptop-kapanma-sorunu-cozumu.html
  • Böyle araştırmacı insnalara hayranım valla :)
    Çözüldüğüne sevindim. Aslında henüz driver'lar tam uyumlu değil windows 10 ile. Ben de windows 10 a geçince wireless saçma sapan calismaya başlamıştı. Baya araştırıp buldugum bir driver ile idare ediyorum. Halbuki windows 7 de sorunsuzdu. Tüm ureticilerin dikkatlice güncelleme vermeleri gerekiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abduko A kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: abduko

kardeş burada anlatılanları yaparsan sorunun çözülecektir.http://www.abduko.com/2016/02/bilgisayar-laptop-kapanma-sorunu-cozumu.html

Bu durum miladını doldurmuş fanlardan dolayı oluyor genelde benim sorunum sadece 2 oyun ile alakalıydı. Senin verdiğin linkteki uygulamaları eski dizüstü bilgisayarımda uygulamışlığım vardır :)

quote:

Orijinalden alıntı: Mocle

Böyle araştırmacı insnalara hayranım valla :)
    Çözüldüğüne sevindim. Aslında henüz driver'lar tam uyumlu değil windows 10 ile. Ben de windows 10 a geçince wireless saçma sapan calismaya başlamıştı. Baya araştırıp buldugum bir driver ile idare ediyorum. Halbuki windows 7 de sorunsuzdu. Tüm ureticilerin dikkatlice güncelleme vermeleri gerekiyor

Yıllardır Nvidia kullanırım hiç bir problem yaşamadım AMD ye geçince çömez durumuna düşüp araştırmak gerekti tekrar. AMD Beta sürücü çıkarıyor hala Windows 10 için. Neticede yeni yazılım diye kullanıyorum işte :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyAKD -- 14 Şubat 2016; 12:13:24 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.