Şimdi Ara

Bedelli askerliğe başvurup daha sonra muaf olunur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, ben şu an bedelli askerliğe başvurmak istiyorum ama iki ayağımda da düztaban var. Buna başvurduktan sonra muaf olursam bedelli askerlik başvurum ve ücretim geri yatar mı?

• İlk etapta yoklama ve muayene süreci var. Şikayetlerinizi aile hekimine söylersiniz o da sizi ilgili doktor(lar)a sevk eder. Muayene / testler vs yapılır. Sağlık kurulundan muaf kararı çıkarsa para ödeme vs kısmına gelmeden askerlikten yırtıyorsunuz.

Elverişli kararı çıkarsa da
    Hizmet tercihini yaparsınız.
    İlgili bankaya ücreti yatırırsınız.
    Zamanı geldiğinde sınıflandırmada çıkan birliğe gider
    25-26 gün askerliği yapar, yemin töreni sonrası terhis olursunuz.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Cuma günü zam gelecek diyorlar, ortopediye sevk edilsem bu muaf olup olmama olayı 1 günde biter mi? Bitmezse sanırım zamsız fiyattan bedelli yapamıyorum.
  • Cumaya kadar yetişmesi imkansıza yakın. Paranız hazırsa faizde falan değerlendirin, aralık ayına kadar 220-230 bini bulur. Diyelim elverişli çıktı aralık ayında hizmet tercihi+ödeme kısmını beraber halledersiniz.
  • Ben maalesef kilom sebebi ile askere alınmadım. 3 sene boyunca heyet karşısına çıktım. 3 senenin sonunda muaf verildi. O dönem 15.000TL yatırmıştım. 3 sene sonra 15.000TL geri yattı ama hiç bir esprisi yoktu çünkü 15.000'i verdiğimde dolar 3 lira iken aldığımda 7 liraları geçmişti.

Ve ben bunu askerlik şubesine sorarak yapmıştım. Yanlış yönlendirme kurbanı oldum. Ne yapacaksanız parayı yatırmadan yapın. Parayı yatırdıktan sonra muafı hemen alamazsanız para içeride kalıyor.

Benim tecilim 6 temmuzda bitiyor. Gene de yapabilir miyim Aralık ayında bu işlemleri? Kaçak durumuna düşüyor muyum?
  • https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/a21ffd41faaf4dfaa85faafd90eda658

Daha yoklama yaptırmadıysanız 31 aralığa kadar yoklama işlemlerini tamamlamak için süreniz olacak. Çok da son dakikaya bırakmayın. Eylül gibi yoklamaya başlarsınız olmadı. Muaf çıkarsa yırtarsınız. Elverişli çıkarsa da aralık ayında hizmet tercihi + ödemeyi yaparsınız.
    Hocam askerlik için fotoğraf yükledim ama anlık selfie çekerken sakallı halimi koydum, sorun olur mu? Uzun sakal değil ama.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.