Şimdi Ara

Bedelli Askerlik Ve Yedek Astsubaylık Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar 31.12.2024 de ertelemem bitiyor yedek astsubay olarak başvursam kaç ay sonra sonuçlanır ve yedek astsubaylık gelmez ise tekrar bedelliye çevirebilir miyim ? asıl amacım süreci uzatmak yani aralıkta yedek astsubaylığa başvursam 2-3 ay sonra mı açıklanıyor sınıflandırma muhtemelen yüksek olasılıkla çıkmaz bedelliye çeviririm amacım bedelliyi ocaktan sonra ödemek. birde yanlışlıkla astsubaylık çıktı diyelim onu bedelliye çevirebiliyor muyuz ?

• https://www.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/asal/2024_Siniflandirma_Faaliyet_Takvimi.pdf

Burada 2024 sevk takvimi var. 29 ağustosa kadar yoklama + aile hekimi muayenesi + celp ve hizmet tercihi işlemlerini tamamlarsanız (şansınız da varsa) 31 ekime sınıflandırma sonucunuz belli olur.
    Kesinlik yok şans lazım. 6-12 ay askerlik için başvurular ihtiyacın üstünde olunca olay Hac kurası gibi sıra beklemeye dönebiliyor.

Şubata mı attı kasımda mı kaldı nasıl bileceğim diye sorarsanız,

1-10 Eylül arası nitelik güncellemesi denen bir olay var. Kimler kasım celbine gidecek kimler şubat celbine kaydırılacak o belli olacak.

Askerlik durum belgenizdeki 14 kasım tarihi (ağustos ayında tüm işlemlerin tamamlandığını varsayıyorum) süreç sonunda aynı kalırsa kasım celbine yolcusunuz deriz.
    Ama xx şubat 2025'e kayarsa şubata kadar sivilsiniz.
    O tarih, şubata kayar sonra kasıma dönebilir, bunlar normal. 5-6 gün boyunca takip edersiniz, eğer tarihte değişme olmuyorsa son hali odur diyebiliriz. Günde 1 kez bakmanız yeterli.

Sınıflandırma sonucu ne çıkarsa çıksın bedelliye çevirme hakkınız saklı. Tek şart, 6 ay er veya 12 ay yedek astsubay (artık ne çıktıysa) olarak birliğe katılış YAPMAMANIZ lazım. Gerekirse bakaya kalıp neyse ek ücreti de ödeyip bedelliye çevireceksiniz.
    Son güncel ücretler bunlar:
    www.msb.gov.tr
    01 Temmuz – 31 Aralık 2024 Tarih Aralığını Kapsayan Bedelli Askerlik Müracaat Duyurusu MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/02df52ce9b0d476aaee8e08f26ecca46

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkürler anladığım kadarıyla aralıkta tecili bozup yedek astsubaylığa başvursam en iyi ihtimalle şubat ayında belli oluyor ve gidiyorum teşekkürler

• Yukarıda pdf linki bırakmıştım. Tablo altında ufak puntolarla hangi celple ne zamana kadar başvuru alındığı yazılmış. Aralık ayında yoklama işlemlerini yaparsanız en erken mayıs 2025 celbine tabii olursunuz. Şubat celbi için 1 Eylül - 30 kasım arası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a-f-h

Yukarıda pdf linki bırakmıştım. Tablo altında ufak puntolarla hangi celple ne zamana kadar başvuru alındığı yazılmış. Aralık ayında yoklama işlemlerini yaparsanız en erken mayıs 2025 celbine tabii olursunuz. Şubat celbi için 1 Eylül - 30 kasım arası.

yardımınız için tekrar teşekkürler hocam mayısa uzaması benim için çok daha ideal.

• quote:

Orijinalden alıntı: Texstemer6060

yardımınız için tekrar teşekkürler hocam mayısa uzaması benim için çok daha ideal.

Alıntıları Göster

hocam 1 soru daha sorabilir miyim ? aralıkta yedek astsubaylığa başvurdum diyelim sevk tarihi mayıs dediniz peki yedek astsubaylığın olup olmadığını nezaman öğreniyorum o da mı mayısta yada daha erken mi?

• https://www.msb.gov.tr/Askeralma/AsalDuyuruListe

Burayı takip edersiniz. Aralık ocak ayı gibi 2025 yılı faaliyet takvimi yayınlanır. Orada tarihler netleşir. Şimdiden birşey diyemeyiz, o takvimi yaparken bayram tatillerini de dikkate alıyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.