Merhaba arkadaşlar üniversite 2. sınıf öğrencisiyim , Belçika'da akrabam teyzem var , ve vizeye başvurup gitmek istiyorum 15 günlüğüne bu konu hakkında bikaç sorum olucak sizlere; -Yapmam gerekenler neler? -Çıkıp çıkmama olasılığı nedir? -Vize ücreti ne kadar?, inanın hiç bir bilgim yok yardımlarınızı ve değerli bilgilerinizi bekliyorum..
Yapman gerekenleri ve ücreti internet üzerinden bulabilirsin.
Ben ikinci soru hakkında konuşacağım. Çıkar. Öğrencisin ve orda tanıdığın var. Amaaaaa tek bir şartla. Orda akraban olduğu için gidip bir daha dönmeyip onlarla kalırsın diye korkacaklar adamlar. Onları ikna etmen lazım döneceğine. bunun en iyi yolu vizeye başvururken Ordaki teyzen bir vekalet yazısı yazsın; Senin ile ilgili gidiş-dönüş ve maddi durumlar için kendisinin sorumlu olduğunu anlatan bir yazı yazıp imzalasın. bununla başvue vizeye.
adnansetek
kullanıcısına yanıt
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, Vekalet dediğiniz bir çeşit yazı mı yada özel bir şekli varmı , yani sonuç olarak öğreciyiz ve halen devam eden bir okulumun olduğunu karşı tarafa başarılı bir şekilde iletir ve ek olarak orada konaklama ve maddi olarak hiç bir sıkıntı yaşamayacağıma inandırırsam alabilirim vizeyi. Siz daha önce katıldınız mı acaba bir vize randevusuna ne tür sorular soruyorlar neyi öğrenmek istiyorlar edindiğim bilgiler kadarıyla ve sizin dediğinz gidip orda kalmadığıma inandırdığın sürece alabilirim ? İyi günler dilerim..
quote:
Orijinalden alıntı: grknakn105
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, Vekalet dediğiniz bir çeşit yazı mı yada özel bir şekli varmı , yani sonuç olarak öğreciyiz ve halen devam eden bir okulumun olduğunu karşı tarafa başarılı bir şekilde iletir ve ek olarak orada konaklama ve maddi olarak hiç bir sıkıntı yaşamayacağıma inandırırsam alabilirim vizeyi. Siz daha önce katıldınız mı acaba bir vize randevusuna ne tür sorular soruyorlar neyi öğrenmek istiyorlar edindiğim bilgiler kadarıyla ve sizin dediğinz gidip orda kalmadığıma inandırdığın sürece alabilirim ? İyi günler dilerim..
Vekalet kelimesi o aklıma geldi diye dedim. Onun bir ismi var. Sponsorluk yazısı mı tam bilemiyorum hatırlayınca editlerim
quote:
yani sonuç olarak öğreciyiz ve halen devam eden bir okulumun olduğunu karşı tarafa başarılı bir şekilde iletir ve ek olarak orada konaklama ve maddi olarak hiç bir sıkıntı yaşamayacağıma inandırırsam alabilirim vizeyi.
Bu cümlen çok yanıltıcı. Hani gidip ben burda okuyorum ama okulum burda filan demeyi kabul etmiyorlar. Nedendir bilmem demek ki zamanında okul okuyorum illa geri dönerim deyip dönmeyenler olmuş demek ki.
Aynı birlikte de olsalar hepsinin vize işlemleri farklı. Sordukları sorular farklı. Belçika için özel olarak bilen birine sor en iyisi.
aynen haklısınız , dediğiniz gibi zamanında olmuş sanırım , değerli bilgileriniz için teşekkürlerimi iletiyorum sizlere iyi günler diliyorum
Merhaba arkadaşlar belçika vizesi alacağım son zamanlarda alan var mı.
www.vfsglobal.com
Belgium Visa Information In Turkey - Turkish - Short Term Visa - Tourist