Gecen gün format atayım dedim ama bir türlü atamadım xp cd sini taktım cd den on yukleme yapmak icin bir tusa basıom ama yukleme yapmıo.neyse dedim boot ayarlarından dır dedim ama onları bile acamıom delete tusuna basıom karsıma luzumsuz bir yer cıkıo su cpu derce felan yer... neyse benim sorunum bios ayarlarım cokmus diyorlar ama ben bios ayarlarını nasıl tekrar yulerim ? yada farklı bir sorun mu cevaplayan olursa cookk sevinirim......tesekkurler
forumda "bios güncelleme" die bi arat bakalım arkadasım belki bişeyler bulursun..
bios u sıfırlaman gerekiyo.. öncelikle anakartının marka ve modelini bizimle paylaşırsan daha ayrıntılı bilgi verebiliriz..
ya arkadaslar benim anakartın ne oldugunu bilmiyorum ki nerden baka bilirim acaba sadece ankartın ustunde V8568 PRO yazıo
lüzumsuz yer dediğin yerde, boot ayarları görünüyomu. böyle bi başlık falan varsa, pc yi harddiskten değil cd rom dan başlatmayı ayarla.
bott ayarları gorunmuo malesef cok acil de işim var
ben bios tan çok anlamam ama şöyle ki boot ayarları görünmüyorsa bi sakatlık vardır.boot la ilgili bi seçenek vardır bi iyice bakıver.olmadı default seçeneği gözüküyorsa onu bi dene.(işim acil dediğin için söylüyorum)
anakrtla biosla alakası yok.senin ya cd ya cd-rom bozuk ya da sistemin kaldırmıyor.bilgisayarın ne? özellikleri ne?işlemci?rem?
Cd sağlamsa cd romun bozuk olabilir. başıma geldi. cd rom normal çalışıyor.ama .exe leri çalıştırmıyor.veriyi düzgün okumuyor olabilir. değiş cd-romu yeniden bi dene.
ya arkadaslar benim pc ozelliklari p4 2,4 bioster anakart 256 ram 64 mb ekran karti 40 gb hardisk heralde yetewr bu kadar neyse benim eminim ki bios ayarlarım cokmus bundan eminim anakartımın modeli u8568 bana nasıl tekrar biosumu kurabilecegimi öğretin ok?
arkadaş onu sen kolay kolay yapamasssın sen en iyisi onu bir pc ciye götür tavsiye
hocam sen bilgisayardan pek anlamıyor gibisin ama anlayabilecegin şekilde anlatabileceksek şunu yap.
birincisi o bahsettigin cd i başka bir pc e tak orada bir tusa bas yazısı çıkıyormu boot ederken yoksa cd nin booteable özelligi yok yeni bir cd edinmen gerekecek oradada olmadıysa tabi oradaki pc nin de cd romu ilk aygıt olarak secili olması lazım yoksa ilk hdd den açar anlayamassın.
ikincisi sen pc ne saglam xp cd ile gittysen
birlgisayarın ilk dugmesine basıp açtıktan hemen sonra delete tusuna surekli bas bas dur bir ekran gelene kadar oradan menulerden boot sırasını bulman lazım cd romun 1. aygıt yapman lazım bunu basaramassan bilen birinden yardım al online anlatılacak bişey degil
Bios menusune girip first boot device olarak cd-rom'u tanıtman lazım arkadaşım.Makine açılırken delete tuşuna bas ve bios ekranına gel.Biosda boot seçeneği alt menulerdedir,onu bulup cd-rom'u 1.secenek yap.Ondan sonra save and exit.Makıneyi tekrar başlatmadan önce cd'yi tak ve makineyi başlat.Press any key boot from cd(önyükleme için bir tuşa basın)seceneğini onayla ve devam et.Olmadıysa tekrar yaz .Bios resetlemek için kasayı açman lazım,anladığım kadarıyla pek yakın değilsin bu olaylara.Cevap yazarsan sevinir ve tekrar yardımcı olmaya çalışırız.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme