Şimdi Ara

Beşiktaş'ımızın Yeni Stadyumu Vodafone Arena [Ana Konu] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
41.872
Cevap
185
Favori
2.398.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hidolf Atler

old trafford örnek alınacakmış

Büyük bir ihtimal. yakışır beşiktaşa Türbünler biraz daha dik olur umarım.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Tarihi dokuya uygun stad : stad louise ii

• saha zeminini oldkça aşağı çekeceklerdir diye düşünüyorum. bu seyede trübünleri yukarı çekmeden kapasite artacaktır.
  • Şu projde eski açık tribünün durumu açıklığa kavuşursa daha sağlıklı tahminlerde bulunulabilir.Eğer boğaz görüntüsü bozulmayacaksa bilindiği üzere verilen çoğu örnek şu hali ile uygun kaçmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reef1905

Şu projde eski açık tribünün durumu açıklığa kavuşursa daha sağlıklı tahminlerde bulunulabilir.Eğer boğaz görüntüsü bozulmayacaksa bilindiği üzere verilen çoğu örnek şu hali ile uygun kaçmıyor.

Yükseklik aynı olacakmış akın ama yeni açık'mı kod alınır eski açıkmı bilinmez büyük ihtimal arkadaşın dediği gibi girebilecekleri kadar derine girecekler. Arka kısma doğru çekilecek stad.
  • Merhaba,

Bu projede en onemli nokta suanki "Eski Acik" tribununun yuksekligi olacaktir. Simdiki durumda bakarsaniz orayi yukseltemedigimiz icin "Yeni Acik" gibi kapatamadik. Tarihi kuleler, saat kulesi ve sarayin gorunurlugunu engelleyecek hic bir projeye onay gelmez ise mevcut resimlerin tamamini unutun, sacma sapan bir tasarim yapilmak zorunda kalinabilir. Projeyi gormeden konusmak daha dogrusu bu kararin hangi sartlarda ciktigini bilmeden konusmak tamamen bosa nefes tuketmek olacak sanirim...

Tesekkurler,

Hicks
  • İşte benim bahsettiğimi @Hicks detayı ile yazmış Sertaç.Eski açık olduğu yüksekliği geçmez, aynı formu korunur, gözüken manzara ön planda tutulur.Bende bunun aksi durumunda proje onaydan geçmez diye düşünüyorum.
  • quote:

İşte benim bahsettiğimi @Hicks detayı ile yazmış Sertaç.Eski açık olduğu yüksekliği geçmez, aynı formu korunur, gözüken manzara ön planda tutulur.Bende bunun aksi durumunda proje onaydan geçmez diye düşünüyorum.

Akın şimdi şöyle olur , eski açık türbünün orda yükseklik aynı kalır ama stadyum o bölümden ayrılır ve daha alt kısma iner ,
    Böylece hem görüntü hemde kuleler yüksek bir noktada havada kalır , tabi bunu söylerken harfiyat ne kadar alınabilir onu bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

quote:

İşte benim bahsettiğimi @Hicks detayı ile yazmış Sertaç.Eski açık olduğu yüksekliği geçmez, aynı formu korunur, gözüken manzara ön planda tutulur.Bende bunun aksi durumunda proje onaydan geçmez diye düşünüyorum.

Akın şimdi şöyle olur , eski açık türbünün orda yükseklik aynı kalır ama stadyum o bölümden ayrılır ve daha alt kısma iner ,
    Böylece hem görüntü hemde kuleler yüksek bir noktada havada kalır , tabi bunu söylerken harfiyat ne kadar alınabilir onu bilmiyorum.

Benim tahminim çok fazla derine inilmeyeceği, eski açık tribünün biraz daha derine inmesinden de yararlanılarak daha geriye doğru yayılacağı yönünde.Kapasite artması konusunda en büyük mesafe kısmen kapalı, daha çok numaralı tribünde olur diye düşünüyorum.

Kapalı tribünün inşaat safhası en sıkıntılı bölüm olarak gözüküyor şimdilik.Bakalım nasıl olacak.

• İnternette dolaşan hiçbir resim gerçeği yansıtmayacaktır bir kere buna değinmekte yarar var. Bir arkadaşımızın "tribünler daha dik olmalı" yorumu için de; yüksekliğin fazla değiştirilmeyeceğini düşünürsek ancak derine inilirse bu mümkün olabilir ki sanmıyorum böyle bir şey olacağını. 42.000 kapasite bence oldukça yeterlidir. Modern bir stadımız olacak. Kapasiteden ziyade ben diğer kullanım alanlarının nasıl olacağını merak ediyorum. Alışveriş merkezi, otopark vs. deniliyor. Bunların olabildiğince düzgün planlanıp, uygulanıp kulübe hatrı sayılır bir gelir bırakması gerekiyor. Yerinin avantajını kullanabileceği, bu avantajın getirebileceği geliri maksimum seviyeye çıkartabilecek güzel bir projeyi hayata geçirirse kulübümüz, SÜPER OLACAK.
  • Merhaba,

Deniz seviyesinde oldugumuzu unutmamak lazim daha derine inmek sorun olabilir. Bahsettiginiz gibi bir senaryoda, yani tum yukseklik su anki "Eski Acik" gibi olacak sekilde daha derine sahayi yaparsaniz, yeterli alan olmadigi icin, o stadin buyuklugu 20.000'i gecemez. Iki secenek var, ya sacma bir tasarim ile karsilasacagiz, ya da deniz tarafinda su ankinden daha yuksek bir yapi icin onay cikacak.

Tesekkurler,

Hicks
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hicks

Merhaba,

Deniz seviyesinde oldugumuzu unutmamak lazim daha derine inmek sorun olabilir. Bahsettiginiz gibi bir senaryoda, yani tum yukseklik su anki "Eski Acik" gibi olacak sekilde daha derine sahayi yaparsaniz, yeterli alan olmadigi icin, o stadin buyuklugu 20.000'i gecemez. Iki secenek var, ya sacma bir tasarim ile karsilasacagiz, ya da deniz tarafinda su ankinden daha yuksek bir yapi icin onay cikacak.

Tesekkurler,

Hicks

Daha önce İnönü Stadı'nın soyunma odalarının olduğu bölüme indiniz mi bilmiyorum ama şu an ki halinden yaklaşık 5 mt. derine inebilir sanırım eski açığın seviyesi.Benim tahminim dik olarak yapılacak tribünle eski açığın kapasitesinde ciddi arttırıma gidilebilir.

• quote:

Daha önce İnönü Stadı'nın soyunma odalarının olduğu bölüme indiniz mi bilmiyorum ama şu an ki halinden yaklaşık 5 mt. derine inebilir sanırım eski açığın seviyesi.Benim tahminim dik olarak yapılacak tribünle eski açığın kapasitesinde ciddi arttırıma gidilebilir.

Merhaba,

Insaat alaninin genisleme sansi olmadigi icin (hatta belki de daralacak) belli bir seviyeden daha derine inilemez (ortada kalacak alan "saha" belli bir buyuklukte olmak zorunda oldugu icin) bu durumda tum tribunlerin yuksekligi ayni olursa stat kapasitesi cok kucuk olur, bugunku gibi denize dogru alcalan bir proje olursa da tasarim fakiri olur.

Tesekkurler,

Hicks

• Zannederim anlatmak istediğimi tam olarak izah edemedim, foto ile desteklemem lazım ama o da şu an mümkün değil.İnşallah imrenilecek güzellikte bir stat olur temennisi ile şimdilik ara vereyim.
  • Stad maçka tarafına doğru çekilecek buda yükseklik olarak artı olacak ayrıca fore kazıklarla güçlendirilecektir zemin , bence en kritik nokta olan deniz bölümde bile 15 mt derine inilir , sonuç'da inşaat teknolojisinde bu bir ilk olmaz.
  • quote:

Stad maçka tarafına doğru çekilecek buda yükseklik olarak artı olacak ayrıca fore kazıklarla güçlendirilecektir zemin , bence en kritik nokta olan deniz bölümde bile 15 mt derine inilir , sonuç'da inşaat teknolojisinde bu bir ilk olmaz.

Merhaba,

Derine inmek o kadar buyuk sorun degil, asil sorun derine inildikce ortada saha icin kalacak alanin kuculmesidir. Cunku insaat alani sinirli.

Tesekkurler,

Hicks
  • quote:

quote:

Stad maçka tarafına doğru çekilecek buda yükseklik olarak artı olacak ayrıca fore kazıklarla güçlendirilecektir zemin , bence en kritik nokta olan deniz bölümde bile 15 mt derine inilir , sonuç'da inşaat teknolojisinde bu bir ilk olmaz.

Merhaba,

Derine inmek o kadar buyuk sorun degil, asil sorun derine inildikce ortada saha icin kalacak alanin kuculmesidir. Cunku insaat alani sinirli.

Tesekkurler,

Hicks

Bence biraz acı olacak ama yollardan biri gidecek yada stadyumun içinden geçecek. Tabi bizimki fikir alışverişi proje ortaya çıktığında daha net konuşuruz.

• eski açığın ne tarihi özelliği var ya diğer yerlei b*k görtürüyor. adamalr takmış eski açığa.
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Tesekkurler,

Hicks

Bence biraz acı olacak ama yollardan biri gidecek yada stadyumun içinden geçecek. Tabi bizimki fikir alışverişi proje ortaya çıktığında daha net konuşuruz.

Merhaba,

Bende ayni seyi dusunuyorum, "Kapali" nin arkasindan gecen yolun o kadar genis olmasina gerek yok, mac gunleri haric ben o yolu hic kalabalik gormedim. "Numarali" tarafi ise yeni duzenlendi ve tunel cikisi var, mudahale etmek mumkun degil...

Tesekkurler,

Hicks

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.