Stad maçka tarafına doğru çekilecek buda yükseklik olarak artı olacak ayrıca fore kazıklarla güçlendirilecektir zemin , bence en kritik nokta olan deniz bölümde bile 15 mt derine inilir , sonuç'da inşaat teknolojisinde bu bir ilk olmaz.
Merhaba,
Derine inmek o kadar buyuk sorun degil, asil sorun derine inildikce ortada saha icin kalacak alanin kuculmesidir. Cunku insaat alani sinirli.
Tesekkurler,
Hicks
Bence biraz acı olacak ama yollardan biri gidecek yada stadyumun içinden geçecek. Tabi bizimki fikir alışverişi proje ortaya çıktığında daha net konuşuruz.
Merhaba,
Bende ayni seyi dusunuyorum, "Kapali" nin arkasindan gecen yolun o kadar genis olmasina gerek yok, mac gunleri haric ben o yolu hic kalabalik gormedim. "Numarali" tarafi ise yeni duzenlendi ve tunel cikisi var, mudahale etmek mumkun degil...
Tesekkurler,
Hicks
Aynı şeyi düşünmüşüz belki bir yön belkide tamamı gidecek gibi bir his var içimde Tabi kapalının olduğu bölümü söylüyorum.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Eski açıkta yıkılması yasak olan kısımlar tam olarak neresi? Ya da öyle sorayım eski açıkla ilgili olarak kural, istenen nedir?
Birisi bir fotoğraf üzerinde çizse etse de biz de bilsek.
En eski halini paylaşmıştım. Eski açığın o günden bugüne kalan ve de değiştirilen kısımlar neresidir?
quote:
Orijinalden alıntı: SUAVI
Eski açıkta yıkılması yasak olan kısımlar tam olarak neresi? Ya da öyle sorayım eski açıkla ilgili olarak kural, istenen nedir?
Birisi bir fotoğraf üzerinde çizse etse de biz de bilsek.
En eski halini paylaşmıştım. Eski açığın o günden bugüne kalan ve de değiştirilen kısımlar neresidir?
Eski açık tribüne doğru baktığınızda görülen manzaranın kapanmaması diye basitçe izah etmiş olayım.
Sanki 1000 yıllık ortaçağ eseri. Ülkenin her tarafında tarihi eserler talan edilir. Hala eski ahşap evler bakılmadığı için yakılır edilir. Bir kaç metre için bize izin vermezler. İnternetten okuduğum kadarı ile saha şimdi bulunduğu yerden 40 metre kadar kuzeye çekilecekmiş böylece yıkılmaması gereken yere de müze sergi evi falan yapacaklarmış.
estadio do dragao bence örnek alınacak bir yapı. yerin baya altında kalıyor + eski açık tarafıda açıkta.
old trafford modeli olacak diyorlarsa kesin bir tarafı alçak diğer tarafı yüksek bir proje yapıcaklar sanırım deniz tarafının o meşhur tarihi doku geyiği yüzünden...
Sonuçta varsayımlar üzerine konuşuyoruz, projelendirme nasıl, eski açık nasıl olacak bilmiyoruz fakat dediğimiz esaslar korunacaksa eski açık tribünün üzeri kapanmaz büyük ihtimal.
kapalının arkasındaki yol yeraltına alınırsa taraftarlar yolun üzerindeki alanda yürürler aradaki 5 metre stada katılır
4 şerit yerine 3 şeritli olarak yer altına alınırsa 8 metre stada katılır
Stad maçka tarafına doğru çekilecek buda yükseklik olarak artı olacak ayrıca fore kazıklarla güçlendirilecektir zemin , bence en kritik nokta olan deniz bölümde bile 15 mt derine inilir , sonuç'da inşaat teknolojisinde bu bir ilk olmaz.
Merhaba,
Derine inmek o kadar buyuk sorun degil, asil sorun derine inildikce ortada saha icin kalacak alanin kuculmesidir. Cunku insaat alani sinirli.
Tesekkurler,
Hicks
Bence biraz acı olacak ama yollardan biri gidecek yada stadyumun içinden geçecek. Tabi bizimki fikir alışverişi proje ortaya çıktığında daha net konuşuruz.
yol stadın altından geçse nasıl olur ?
yok denize dolgu yapıp denize çıkalım isterseniz :D stadın kapalı ve numaralısını büyütseler yeni açıkla aynı seviye gibi mesela o bile yetecek zaten 42 bin yapmaya.
koltukları dik olsun yahu.
örnek :
en tepede otursak zıplayarak sahaya atlayabiliriz
yeni stad yapılırken daha fazla derine inilecekmiş
quote:
Orijinalden alıntı: vrc
yeni stad yapılırken daha fazla derine inilecekmiş