Gerci ne yapilirsa yapilsin Inonu'nun su anki goruntusunden daha kotu olamaz!
quote:
Orijinalden alıntı: soho
quote:
Orijinalden alıntı: reef1905
Stadın yıkılma ihtimali olduğu belirtilmiş raporlarda.Yani yapı ömrünü ha doldurmuş, ha dolduracak.
Bugün tam tersi bir açıklama yapılmıştı resmi siteden. Stad sapasağlam ayakta.
Gs stadı yapılırken evinde oynadı, Fb zaten parça parça yaptı o da evinde oynadı, biz nerde oynayacağız, oynayacağımız yer kendi evimiz gibi olmaz o havayı yakalayamayız. Herkes sevinçli ama ben aynı derece sevinemiyorum.
Benim aklımda bu alttaki linkteki yazılanlardan böyle kalmış.
Yapılan projeye göre, Beşiktaş'ın yeni stadının Dolmabahçe Sarayı ve İnönü Stadı'nın çevresinde bulunan yapıların tarihi dokularına uyum göstereceği belirtilirken, yeni stadın dış görünümünün İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan tarihi "Kolezyum (Colosseum)" Amfitiyatrosu'nu andıracağı öğrenildi
Beşiktaş Kulübü, son 12 yıldır İnönü Stadı’nı yıkarak, yeni bir stat yapmak için girişimlerde bulunuyor. Siyah Beyazlı kulüp bu konu ile ilgili ilk adımı 1998 yılında atmış (Süleyman Seba Başkanlığı döneminde) ve İnönü Stadı’nı 8 Şubat 1998 tarihinde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’den yapılan başvuru ile 49 yıllığına kiralamıştı.
Aradan geçen 12 yılda yeni stat yapımı için girişimler sürmüş, ama sadece 2004 yılında stat kapasitesi artırımına gidilmişti. 2003-2004 sezonu ardından yapılan çalışmalarda 18.000 olan kapasite 32.125’e çıkartılmıştı. O tarihten sonrada yeni İnönü Stadı projesi sık sık gündeme getirildi. Hatta 2008 Şubat ayında yapılan Beşiktaş mali kongresinde başkan Yıldırım Demirören yeni stadın projesini ve tasarımını kamuoyu ile paylaşmaştı.
Ancak İnönü Stadı’nın bazı bölümlerinin tarihi eser değerinde olması ve stadın bulunduğu bölgenin İstanbul’un tarihi dokusunu yansıtan özellik taşıması Beşiktaş Kulübü’nü zor durumda bırakmış ve yeni stat için gerekli izinler alınamamıştı.
Anıtlar Kurulu’ndan yeni stat için izni bir türlü alamayan Beşiktaş Kulübü’nün, 2008 yılında kamuoyuna tanıttığı projeyi iptal ederek yeni bir proje hazırladığı öğrenildi. Bu projenin son yıllarda Dünya’nın bir çok ülkesinde yapılan modern görünümlü ve daha çok beton bloklar halinde yapılan bir proje olmadığı kaydedildi. Beşiktaş Kulübü’nün hazırladığı yeni projenin Dolmabahçe Sarayı ve İnönü Stadı’nın çevresinde bulunan yapıların tarihi dokularına uyum göstereceği belirtilirken, yeni stadın dış görünümünün İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan tarihi "Kolezyum (Colosseum)" Amfitiyatrosu’nu andıracağı öğrenildi.
Beşiktaş Kulübü özellikle Kolezyum’un dış görünümünün belirgin özelliklerinden olan oval yapı, taş duvarlar ve sütunları örnek alınarak hazırllattığı yeni projeyi önümüzdeki günlerde Anıtlar Kuruluna sunmayı hazırlanıyor. Haziran ayında Beşiktaş’a yeni stat konusunda kararını açıklayacak olan Anıtlar Kurulu’nun İnönü Stadı’nın yeni projesinin doğal yapıya uygunluğu göze alarak kabul etmesi bekleniyor. Gerekli izinlerin çıkması halinde Beşiktaş Kulübü’nün hazırlıklara çok kısa bir sürede başlayacağı ve İstanbul’a turistik değer de taşıyan bir yapıyı armağan edeceği ifade edildi.
kolezyum güzel projeydi bende resimleri hala duruyor ama iptal edildi. fazla beklentiye girmemek lazım alan dar, yükseklik kısıtlı, zemin gömme olduğu için kazdıkça su boruları, elektrik hatları hatta tarihi dehlizler çıkıyor.
yakışır... mimarlar hakkında bilginiz var mı?
Merhaba,
Bu izinin birden cikmasi beni biraz supheci yapti acikcasi, temel atilmasi bile yetmez bu insaatin temeli bitip de yukselmeye baslamadan ben ben inanmam. Kalkar biri bir testi, bir kadirga parcasi falan bulur, ondan sonra yillarca ugrasiriz.
Tesekkurler,
Hicks
quote:
Orijinalden alıntı: vrc
kolezyum güzel projeydi bende resimleri hala duruyor ama iptal edildi. fazla beklentiye girmemek lazım alan dar, yükseklik kısıtlı, zemin gömme olduğu için kazdıkça su boruları, elektrik hatları hatta tarihi dehlizler çıkıyor.
Sözüne ettiğiniz proje bu mu?
quote:
Orijinalden alıntı: Hicks
Merhaba,
Bu izinin birden cikmasi beni biraz supheci yapti acikcasi, temel atilmasi bile yetmez bu insaatin temeli bitip de yukselmeye baslamadan ben ben inanmam. Kalkar biri bir testi, bir kadirga parcasi falan bulur, ondan sonra yillarca ugrasiriz.
Tesekkurler,
Hicks
bende bundan korkuyorum parça bulmasalar bile mimarlar odası vs. dava açıp engel olmaya çalışabilir bu yüzden stad yıkıldığı andan itibaren inşaat hızı maksimuma çıkarılmalı bütün imkanlar seferber edilmelidir.
quote:
Orijinalden alıntı: Hicks
Merhaba,
Tesekkurler,
Hicks
Tırnak içine aldığım kısımda iki kez "ben" yazmışsınız.
Teşekkürler,
miyuzo
quote:
Orijinalden alıntı: SUAVI
quote:
Orijinalden alıntı: vrc
Sözüne ettiğiniz proje bu mu?
evet buydu bende 1 resim daha varmış
demirören'in seçim kozuydu
Son fotodaki stat yapılmaz, kuruldan geçmesine, onay verilmesine imkan yok.
O tarihi havayı vermek isteyip verememiş zaten. Çatının orta kısmı da çok hoş olmamış.
Otel de olacak deniyor. Aslında biraz "insan" olsak otel olur ama maç günleri kavga yüzünden kesin otelin camları kırılır. O yüzden böyle otel falan Türk insanına fazla.
Hayırlı olsun olimpiyat stadında başarılar. Ama ben BJK'nin kendi imkanlarıyla stadı yapacağına inanmıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: profiteer
forzada dönenler..
bu güzelmiş ya bare buna benzer bişey yapsalar.bi kere yeni statta da mutlaka boğaz manzarası olacaktır.gönül isterdi ki daha fazla alanımız olsun gs nin stadı gibi yapalım bir arena ama alan olmadığından ve mekandan dolayı Dünya'nın en tuhaf dizaynlı stadı olacak.
Ayrıca İnönü'nün üstündeki otelin (isim vermeyeyim) gecesi sng oda kahvaltı 180-200 Euro arası, bu da özel fiyat. Normal kapı girişi fiyat ise anormal. Eğer yeni stadta otel olursa gelirlerimizde Gs Fb'yle değil direk Milan'la İnter'le Chelsea ile falan yarışırız, dehşet olur. Ayrıca otelin oda hariç kongre salonu kiralarını restaurantlarındaki yiyecek içecek gelirlerini vs. saymıyorum bile.
Futbolseven isterse stada bakan kısımdan oda alır maç da izlerim der, isteyen eski açık tarafından oda alır manzaraya bakar. Yemin ederim darpane gibi para basar Beşiktaş.
hadi hayırlı olsun dostlarım babam beşiktaşlı olduğu için ve BJK yi GS den sonra 2. takım olarak tuttuğum için çok sevindim habere fakat umarım bizim stad gibi yılan hikayesine dönmez çar çabuk biter sizde kanser olmamış olursunuz bizler gibi hala yollar çamur,bataklık
Bu yıl içinde başlanması ve 2013 yılında bitirilmesi düşünülen KABATAŞ - MAHMUTBEY metrosunun 1 istasyonu stadımızın eski açık tarafındaki açıklıkta olacak. Hattın uzunluğu 25 km ve istasyon sayısı 19 olacak. Stad ve metro inşaatları aynı zamanlarda bitebilir.