Şimdi Ara

beygir gücü ile yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar... bu ikisinin arasında ne tür bir korelasyon vardır çok merak ediyorum. Aynı tip motorda beygir artınca yakıt tüketimi de artar mı? aracın devrine göre değişiklik olur mu?

bu konunun net cevabını merak ediyorum... bu aralar arac alacagım. opel astra twintop 1.6 motorun iki secenegi var. biri 105 hp, digeri 180 hp turbo, bu arada araç 1500 kg... hangisinde yakıt tasarrufu daha cok olur???

kimisi 195 hp aracı kaldıramaz daha cok benzin gider diyor, kimisi de 180 hp benzini içer diyor ????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreislek -- 9 Ekim 2011; 16:02:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emreislek

Merhabalar... bu ikisinin arasında ne tür bir korelasyon vardır çok merak ediyorum. Aynı tip motorda beygir artınca yakıt tüketimi de artar mı? aracın devrine göre değiliklik olur mu?

bu konunun net cevabını merak ediyorum... bu aralar arac alacagım. opel astra twintop 1.6 motorun iki secenegi var. biri 105 hp, digeri 180 hp bu arada araç 1500 kg... hangisinde yakıt tasarrufu daha cok olur???

kimisi 195 hp aracı kaldıramaz daha cok benzin gider diyor, kimisi de 180 hp benzini içer diyor ????

benim bildiğim kadarıyla silindir hacmi yani 1.6-1.8 ler falan ne kadar yüksek olursa benzini veya dizeli o kadar fazla harcar..
  • Beygir gücü ile tüketim arasında bir korelasyon vardır fakat tüketim tek bir parametreye (beygir gücüne) bağlı değildir. BG bu parametrelerden sadece bir tanesi. Ayrıca bu bağlantı doğru orantı ile de hesaplanamaz, motor türü ve verimliliği de etkendir. Mesela atmosferik 105 hp bir araçla turbo 140 beygir bir araç aynı tüketim değerlerine sahip olabilir, veya tüketim turbolu aracın lehine de olabilir. Yani genel olarak turbolu araçlarda beygir başına düşen tüketim atmosferik olanlara oranla daha düşüktür diyebiliriz.
  • valla benim araç 1.3 motor 95 beygir otomatik mazda. 17 litre benzinle 150 zorlarsam 165 km yol gidiyorum. satıcam çok yakıyor babamın meganı 1.6 17 litreyle 180 km gidiyor. bu arada aracım 1 ton babamın reno 1.300 ton civarı. bence arabanın motoru küçük diye az yakacak diye bi kanun yok
  • Silindire ne kadar fazla hava, ne kadar az yaktı gönderirsen o kadar az yakıt tüketimi olur.
  • motor hacmi ve silindir sayisi ne kadar fazlaysa elinde olmadan benzini icer. ancak motor hacmi esit 105 ve 180 hp lik ayni 2 aractan bahsedince sunu soyleyeyim, olayin yakit ekonomisi saglamaksa tabi 105 hp olan daha az yakar ancak 180 hp yi de ekonomik kullanimda 105 hp nin yakit tuketimine yaklastirabilirsin......

bir baska deyisle 180 hp 105 hpnin yakit tasarrufuna yaklasabilir ancak bir gun kafan atar iste o zaman 105hp 180in yanindan bile gecemez. beygiri yuksek olani tercih et derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: emreislek

Merhabalar... bu ikisinin arasında ne tür bir korelasyon vardır çok merak ediyorum. Aynı tip motorda beygir artınca yakıt tüketimi de artar mı? aracın devrine göre değişiklik olur mu?

bu konunun net cevabını merak ediyorum... bu aralar arac alacagım. opel astra twintop 1.6 motorun iki secenegi var. biri 105 hp, digeri 180 hp turbo, bu arada araç 1500 kg... hangisinde yakıt tasarrufu daha cok olur???

beygirler su yakmıyor . turbolu motorlar daha verimli oluyor dolayısıyla verimli olan makinanında daha ekonomik tasarruflu olması gerekiyor teoride, 1.3 ve altı motorların da az yakması gerektiği gibi lakin pratikte günlük hayatta misal şehir içi kullanımlarda falan işin rengi değişiyor.

buarada 1500 kg astra için çok yüksek değil mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Astra G LPG ile Yakıt tüketimi.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • araç cabrio... açılır tavan var. böyle olunca da her cabrio gibi ağırlığı artıyor...

bu arada fikir veren herkese teşekkür ederim.

ancak keşke doğruluğu kesin bir bilgi paylaşan olsa....
  • 1.6 180 bg liği kullananlara sorarsanız daha tatmin edici cevaplar alırsınız ancak kullanıcılardan duyduğum kadarıyla 180liği şehir içi kullanımda 11l/100km nin altına indirmek imkansızmış.

ancak cabrio araı 1.6 105 lik motorla almak da komik olur ayrıca saç baş yoldurtabilir
  • Ciltlik bir soru daha...

Beygir gücü yakıt ilişkisi diğer şartların sabit tutulduğu durumda doğru orantılı olarak artar fakat iş pratiğe gelince aktarma kayıpları,motorun hangi maddeden yapıldığı,hangi üretim teknolojisiyle yapıldığı veya motorun neyi hedefleyerek tasarlandığı,ağırlık,lastik ve jantın büyüklüğü ve özelliği vs. vs. anasından danasına kadar birsürü değişken var.
  • Alacağın arabada ne kadar bastığına göre değişir yakıtı ama 105hp motor ezilecektir o ağırlığın altında.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.