Şimdi Ara

Bilgisayar hatasız kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Bilgisayarım kendiliğinden [ Genelde oyun oynarken ] kapanıyor.Hata falan vermiyor 2-3 dk sonra açılıyor.
    Power Supply Fanlarında sorun yok.Fanlarıda temizledim ama sorun gene aynı.Acaba işlemcinin termal macun u bitmiş olabilirmi ?

• İşlemci sıcaklığını kontrol edin everest vb.programlar aracılığıyla muhtemelen işlemcinin aşırı ısınmasından sistem kapatıyor kendisini
  • Güç kaynağının gücü yetmiyor olabilir. Oyun sırasında güç kaynağına aşırı yükleniyordur bilgisayar. Bi benchmark programı ile tüm bileşenleri dene bakalım kapanacak mı?
  • everestte " memory and cache benchmark" yazan kısım var o olurmu ?
  • O olmazda. Everestte sistem kararlılık testi var o olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozkan1987 -- 7 Mayıs 2010; 18:09:55 >
  • Buyrun arkadaşlar :
     Bilgisayar hatasız kapanıyor
  • sistem kararlılık testide yaptım cpu threading mi nedir %100 gösterdi ve sonra kapandı bilgisayarın sorunum ne olabilir ?
  • Bu esnada işlemci sıcaklığına bakma ihtimaliniz oldu mu? Eğer işlemci sıcaklığınız çok yüksek değildiyse muhtemelen güç kaynağınız yetersiz geliyor demektir. Çünkü diğer donanımlardan olan kapanmalarda mavi ekran ile karşılaşırsınız.
  • Evet yüksekti.Sorun ne olabilir acaba bilgisayarcıya götürmeyi planlıyorum
  • İşlemcinin üstündeki termal macunu yenile ve işlemci fanını kontrol et tozlanmış olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mozkan1987

İşlemcinin üstündeki termal macunu yenile ve işlemci fanını kontrol et tozlanmış olabilir.

Termal macunu bir bilgisayarcıya sürdürtmek istiyorum ve fanınıda bir bilgisayarcıya temizletmek istiyorum ortalama ne kadara mal olur
  • Net cevabı bilmiyorum ama çok fazla tutmaz. Eğer kapandığı anda işlemci sıcaklığı 90-100(işlemciye göre değişir ama genelde 100 derece maksimum sıcaklık değeri oluyor) derece kadar yüksek değildiyse sıcaklıktan olmayabilir.
  • arkadaşlara katılmakla beraber bence başlığı değiştir ben yanlış anladım mesela
  • quote:

Net cevabı bilmiyorum ama çok fazla tutmaz. Eğer kapandığı anda işlemci sıcaklığı 90-100(işlemciye göre değişir ama genelde 100 derece maksimum sıcaklık değeri oluyor) derece kadar yüksek değildiyse sıcaklıktan olmayabilir.

Ya onu göremedimde Cpu Threading % 100 gitti sürekli ve Fan kısmıda hep %100 dü ss alamadım ne yazık ki sonrasın bilgisayar kapandı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: biuye

quote:

Net cevabı bilmiyorum ama çok fazla tutmaz. Eğer kapandığı anda işlemci sıcaklığı 90-100(işlemciye göre değişir ama genelde 100 derece maksimum sıcaklık değeri oluyor) derece kadar yüksek değildiyse sıcaklıktan olmayabilir.

Ya onu göremedimde Cpu Threading % 100 gitti sürekli ve Fan kısmıda hep %100 dü ss alamadım ne yazık ki sonrasın bilgisayar kapandı.

Cpu Threading: İşlemci kullanım oranı

Anladığım kadarıyla sisteminiz OC yapılmış durumda eğer ikisini aynı anda görmek istiyorsanız Everestin algılayıcı sekmesini bir köşede açıp diğer köşede Sistem kararlılık testini yapabilirsiniz. Eğer sıcaklık çok çabuk yükseliyor(90 dereceyi geçer) ise bilgisayar kapanmadan testi durdurabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozkan1987 -- 7 Mayıs 2010; 19:18:22 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: biuye

quote:

Cpu Threading: İşlemci kullanım oranı

Anladığım kadarıyla sisteminiz OC yapılmış durumda eğer ikisini aynı anda görmek istiyorsanız Everestin algılayıcı sekmesini bir köşede açıp diğer köşede Sistem kararlılık testini yapabilirsiniz.

Evet sistemde Overclock var ama işte sistem kararlılık testinde %100 oluyor 10 saniye sonra kapanıyor bilgisayar.Overclock ta yapılmıstı bi ara termal macun sürdürüp fanları temizleteceğim bakalım sorun düzelecek mi .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.