Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği ve YTÜ hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
2
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    14k sıralamam var, bilgisayar mühendisliği düşünüyorum
    YTÜ den başka seçenek yok şuan, bilen okuyan + sını - sini söyleyecek, başka öneride bulunacak, şu üniyi düşün(istanbulda olması gerek) altına şunları yaz diyecek olanların yardımcı olmasını bekliyorum.

Ayrıca, hazırlığı okumak istemiyorum, girenler olduysa yakın yıllarda zorluğu nasıl, yazın çalışarak halledilir mi? sınavından geçersek dersten mi muafız yoksa farklı birşey mi?

YTÜ ile ilgili bir sorum da ders programına bakmama rağmen konuya hakim olamadığımdan donanım dersleri mi ağırlıkta yoksa okul yazılıma dönük bir okul mu anlayamadım.

ayrıca YTÜ de bildiğim kadarıyla abet denkliği yok, yurtdışında yl yapma isteğim ve imkanım var, çok sorun olur mu?

Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EclipseIV -- 24 Temmuz 2017; 1:14:23 >

• Hocam ytü bilgisayar türkçe bu büyük bir handikap bence.Yıldız gerçekten çok güzel bir yer iş yerlerine falan yakın yeşillik sahili görüyor ama davut paşa istanbulun en kötü ilçelerinden.Şu an bilgisayar bölümünden hiç hoca alınmadığı söyleniyor ama bir bakarsın 1 ayda fakültende profesör kalmamış hükümetle şu an kavgalı bir okul ve bunun eğitim kalitesine yansıması çok muhtemel.Haccettepe düşün derim orası çok öneriliyor ve bu sene bu gidişle 17-18 den kapatacak.Ben de 14k'yım bilgisayar istiyorum ve mezun bırakacağım böyle bir imkanın varsa mezunluğu da düşünebilirsin
  • Dediğiniz gibi çevresi berbat ama yapacak birşey yok.
    Mezuna kalma şansım yok ne yazık ki.
    Bir doçent 14 temmuzda ihraç edildi bilgisayar bölümünden diye biliyorum ama bu konuda haklısınız ne olacağı belli olmaz.
    Ankarada okumak istemiyorum istanbuldan tercih yapıcam. YTÜ değil de başka bi öneriniz varsa araştırayım.
  • EclipseIV E kullanıcısına yanıt
    BAÜ veya Yıldız en mantıklı tercihler gibi duruyor.BAÜ'yü de araştırmadıysanız da araştırın derim
  • BAÜ hakkında araştırma yapmadım ama kimsede çıkıp baü yü düşün demedi.
    Vakıf üniversitelerinde bi kaç isimden sonra sanki hepsi para için çalışan kurum gibi geliyor.
    Sonuçta orada 200 binle gelen de var, önemli olan bu değil tabii aldığım eğitim.
    BAÜ hakkında detaylı bi araştırma biliyorsanız linkini isterim.
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ytü bilgisayardayım,

Bölüm yazılım ağırlıklı donanım dersleride var ama yeterli değil donanım sektörü ülkemizde yok gibi birşey eğer ki donanım istiyorsan EEM veya ELOHAB tavsiye ederim. Ytü bilgisayardan %95 yazılımcı olarak çıkarsın.

Bölüm en az %30 ingilizce, ing gruplardan ders alarak %60-70 lere kadar çıkılabilir ,ders materyalleri slaytlar vs ise full ingilizcedir.

Konum olarak eski yıldızla kıyaslanamaz ancak devasa bir kampüsü ve teknoparkı mevcuttur.

Yurt imkanları kötüdür. okulun kendi erkek yurdu yok, bitişiğindeki kyk yurdu için ise dayı selamı vermeniz gerekli.

Ytünün erasmus imkanları geniştir hemen hemen başvuran herkese çıkar ancak yurdışında Yl hakkında bir bilgim yok, bunu mezunlarla görüşmeniz yerinde olacaktır.

Bölümde iş sıkıntısı yok, 3-4. sınıfta rahatlıkla part-time iş vs bulabilirsiniz.

Kısacası itü,odtü boün vs olmuyorsa ilk sıraya yazılacak üniversite Ytüdür.

İngilizce hazırlığı ortalama zorluktadır , biraz da temeliniz varsa 1 aylık çalışmayla rahat geçilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kenshin17 kullanıcısına yanıt
    Hocam tam aradığım bir cevaptı çok teşekkür ederim.

Tek kişi kalmak için önerebileceğiniz yerler varsa aklımda olsun bakıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.