Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliğinin amacı yazılımcı olmak değilmiş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    top üniversiteden mezun olsak ee veya ceng avrupada amerikada iş bulabilir miyiz bir şekilde vize alabilir miyiz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • odtü ceng yazacak amcam bu konuyu görünce bilkent ctis yazmaya karar verdi. faydalı up

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

Bir mesleği profesyonel olarak yapacaksan maaşı da düşünmek zorundasın bence. Para etmeyen, geleceği olmayan alanlarla oyalanmanın anlamı yok.

ML, data benim bölüme uygun değil ama baya araştırdım ML engineer pozisyonunun yazılımcılıktan çok farkı yok, ML researcher, applied scientist gibi kallavi işlere de iyi şirketler phd istiyor, bunu birkaç bu pozisyonda çalışan kişiden teyit ettim.

ben de backend'e gözümü kestirdim, hem bu pozisyonda çalışanlar değerli hem de bölümümün kapsamında hem de maaşlar bayağı iyi. Çok kazanan yazılımcılar genel olarak backendin çeşitli domainlerinde uzman kişiler.

forumda da bilgisayar mühendisi abimiz şöyle demişti ceng hakkında, konuda bahsettiğim kişi de bunu kast etti.

"Takma o insanları. Normalde bilgisayar mühendislerinden beklentileri GPU için compiler geliştirsin, mikroişlemci tasarlasın. %50 donanım ağırlık dersler. C dışında okulda herhangi bir dil görmedim.  Yazılım yapabiliyoruz fakat yazılım geliştirmenin ana odağı değiliz. Onun için yazılım mühendisliği, CS ve senin gibi bölümler. Bizde bile çoğu öğrenci donanım dersini görmek istemiyor. Sürekli şikayet ediyorlar ama bilgisayar mühendisliği bu zaten. Birilerinin router cihazını yapması lazım ya da AI için GPU optimize edip yeni compiler yazması lazım. Senin aldığın dersler iyi bir yazılım geliştirmeci olmana %100 yeter. Senet bile imzalarım."

bana da bu tarz işler elektronikçilerin işi gibi geliyor çünkü linkedin'a baktığımda bu işleri hep ee'ciler yapıyor.

• daxpc kullanıcısına yanıt

kardeşim sen önce bi üniversiteye gir 17 yaşında çocuksun boş polemik çıkarmaktan başka bir şeye yaramıyorsun.

• caginyks2025 kullanıcısına yanıt

abd'de vize işi sıkıntı zor olabilir, avrupa'ya gidersin. ama iki yer arasında uçuk maaş farkı var. isviçre çok iyi fakat çalışma izni almak abd'den de zor.

• avrupada yeni mezun mühendise hemen sponsor olup almazlar ki

• olum sen kendini ne sanıyorsun la  sektöre dair tek bir bilgin yok daha birinci sınıfsın, yaş ile olmuyor bu işler. sen yazılım ne demek bilmezken ben sektörde iş yapıyordum. ctisin iyi olduğunu kendine inandırmak için kırk takla atıyorsun, kimsenin de umrunda değil ha :p sen kendini tatmin etmeye çalış kardesm

• caginyks2025 kullanıcısına yanıt

forumda ctis'ten mezun doomguy hocamız mezun olur olmaz almanya'da bir firmada siber güvenlik uzmanı olarak işe başladı mesela. yine bizden mezun olur olmaz londra meta'ya software engineer olarak giden biri var, videosunda açıklamış ayrıntılarıyla (bilkent endüstri'den ctis'e geçmiş bu arada )

Kesişen Yollaryoutube
    Bu yayınımızda Cem Kurulay ile birlikte lisans okurken silikon vadisi şirketleri mülakatlarına hazırlanmak, ne gibi süreçlerden geçtiği, hangi zorluklarla karşılaştığı ve geçmişte yaptığı çalışmalardan bahsettik. Cem Kurulay Kimdir? Cem Kurulay, Endüstri Mühendisliği olarak başladığı Bilkent Üniversitesi'nde ilk yarıyıldan sonra fikrini değiştirdi ve anadalını Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri'ne çevirdi. Lisans süresince popüler Türk yayın hizmeti BluTV'de ve İstanbul'da bulunan elektrikli araç şarj istasyonu üreticisi GreenBox'da staj yaptı. Cem, 2020 baharında DevPaths'e katıldı ve 12 / 50'ye girerek bu sıkı eğitimden başarıyla mezun oldu. Bu çalışması kısa sürede başarı ile bir araya geldi ve 2021'de Apple, Meta ve Bloomberg'den tam zamanlı iş teklifleri aldı. Cem, Meta'nın teklifini kabul etti ve Londra'da çalışmaya başladı. Bio: Cem is a graduate of the University of Bilkent in Ankara, Turkey. He had enrolled in Bilkent with Industrial Engineering in mind, however had a change of hearts and switched his major to Computer Technology and Information Systems after his first semester. While completing his Bachelor's degree, he took part in internships at the popular Turkish streaming service BluTV as well as the electric car charging dock manufacturer GreenBox systems located in Istanbul. Cem joined the DevPaths in spring 2020 and made it into the 12 / 50 to graduate from the rigorous program. Cem's hard work met with success soon and he received Full Time job offers from Apple, Meta and Bloomberg in 2021. Cem took up Meta's offer and relocated to London, where he currently resides. - Hakkımızda Kesişen Yollar Derneği, eğitim ve sosyal hizmet alanlarında Türkiye’ye yönelik çeşitli projeler geliştirmekte ve etkinlikler düzenlemektedir. Bu projeler ve etkinliklerdeki amacımız eğitimde fırsat eşitsizliğini azaltmak ve bunu yaparken de bambaşka dünyaları ve farklı hayat tarzlarını kesiştirmek, birbirimizden öğrenmek, esinlenmek ve birbirimize ilham kaynağı olmak. Her şeyin başı eğitim fakat biz bunun farklılıklara saygıyı, hoşgörüyü, empatiyi ve sosyal sorumluluk bilincini aşılayan bir eğitim olduğuna inanıyoruz. Bu inancı bizimle paylaşan ve bize destek olmak isteyen, etnik kökeni, inancı, siyasi görüşü, cinsiyeti, cinsel yönelimi ve yaşı ne olursa olsun herkesle ortak bir paydada buluşabileceğimize inanıyoruz. - Diğer kariyer sohbetleri için / Watch our other broadcasts http://bit.ly/cpathscareertalks Diğer kariyer sohbetlerinden kesitler için/Watch Career Talks clips http://bit.ly/cpathscareertalksscenes Kariyer sohbetlerini takip etmek için/ To get Career Talks reminders: http://bit.ly/cpathscareertalkscalender Spotify’dan bizi takip etmek için / Follow us on Spotify: https://bit.ly/kesisenyollarspotify Sosyal Medya ve İletişim / Follow us on social media : https://allmylinks.com/crossingpaths Bize destek olmak için / Help promote equality in education*:* http://bit.ly/cpathsdonation Zaman Kodları: 0:00-1:34 Açılış 1:35-6:55 Cem Kurulay kimdir? 6:56-13:28 Lisanstaki stajlarının faydası 13:36 - 22:00 Mülakatlara hazırlanma süreci 21:47 - 24:11 Son sınıf mülakatlara hazırlık için geç mi? 24:32 - 28:25 Ortalamanın mülakatlardaki önemi 28:35 - 29:52 Lisansta ilk stajı nasıl bulabiliriz? 30:09 - 33:50 Davranışsal mülakatlara hazılanmak 34:25 - 38:46 Süreç boyunca motivasyonu korumak 39:05 - 45:30 Devpaths'in hangi faydalarını gördün? 46:07 - 50:44 Başvurmak için kendini ne zaman hazır hissettin? 51:42 - 1:02:43 Neden META ve işe giriş süreci 1:02:58 - 1:04:32 Londra'da yaşam ve META'da çalışma hayatı 1:05:00 - 1:06:06 Süreç için önemli tavsiyeler 1:06:31 - 1:07:55 İşe kabulden sonra onside ve vize alma süreçleri 1:08:15 - 1:10:42 Başvurular yaklaşırken yapılması gerekenler 1:11:12 - 1:12:02 Mülakatlarda ingilizcenin önemi 1:12:42 - 1:14:11 İzleyiciden gelen bir soru 1:14:20 - 1:16:11 Devpath'den üst seviyede verim almak için ne yapmalı? 1:16:15 - 1:18:40 Kapanış
    https://www.youtube.com/watch?v=ZXxUzTygzdc&feature=youtu.be
  • daxpc kullanıcısına yanıt

sen şeye sopa derken ben matematik olimpiyatlarına hazırlanıyordum, her haltı bilen çocuk gibi saçma sapan yorumlar yapmaktan başka bir işe yaramıyorsun. sektörde iş yapıyormuş, aynen dediğin gibi olsa girer çalışırsın bir yere, dreamgames'te lise mezunu yazılım mühendisi var.

• kanka bak samimi söylüyorum deli olursun forumu bırak sürekli birileriyle tartışıyorsun ve bitmeyecek bu tartışman.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3Rayy kullanıcısına yanıt

niye bırakacakmışım 8 senedir buradayım, beğenmeyen gider. 17 yaşında üniversiteye adım atmamış, muhtemelen ilk 10 bine bile giremeyecek çocuk alan turing gibi konuşuyor ben de haddini bildiriyorum. durduk yere birine sataştığımı gördün mü? sen de mesela saçma sapan sataşıyorsun.

• Backend konusunda haklı galiba, en cok kazanan duyduklarım backendci genelde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani para önemli de şimdiden paraya göre alan seçmek biraz zor, o yüzden çoğu alanda giriş seviyesi bilmeyi düşünüyorum, mikroişlemciler, gpular falan ilgi çekici olabilir ama bizim bölüm cengten ziyade CS üzerine olduğu için popüler alanlar da data ML backend tarafına kayıyor. Yine yaparım da pek ilgimi çekmiyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.