ya bilgisayar düzensiz sıklıkta kendine reset atıyor bazen 2 gün aralıksız çalışıyor bir şey olmuyor bazen 1 saat arayla iki kere atıyor..yeni sistem kurdum, elektrik kaynağını değiştirdim ama sorun devam ediyor..neyden kaynaklanabilir ?
Hata mesajını görebilmek için Sistem özellikleri, / Başlangıç ve kurtarma dan "otomatik yeniden başlat seçeneğini kaldır. Sonuca göre yardımcı olmaya çalışırız. Ama genellikle reset sorunu Ram veya Psu kaynaklı olabiliyor
mevsim kış voltajın alçalması veya yükselmesinden olabilir, yanlış montajdan olabilir, bilgisayar kasasını aç anakarta monte ettiğin aygıtların bağlantılarını kontrol et, gerekirse söküp yeniden takabilirsin, işlemci fanı üzerinde kablo yığılması varsa işlemcinin üzerindeki soğutma fanı gerekli soğutmayı sağlamıyor olabilir. buda işlemci ısınınca reset atmasına neden olur
quote:
Orjinalden alıntı: bergg
ya bilgisayar düzensiz sıklıkta kendine reset atıyor bazen 2 gün aralıksız çalışıyor bir şey olmuyor bazen 1 saat arayla iki kere atıyor..yeni sistem kurdum, elektrik kaynağını değiştirdim ama sorun devam ediyor..neyden kaynaklanabilir ?
Açıklama o kadar yetersizki. Bu açıklamaya göre çözüm belirtmek çok zor. Sisteminde ki herhangi bir donanımdaki bir sorundan kaynaklanabilir. Ezbere cevaplamak çok zor. Sorunu detaylarıyla anlatmalısın. Örneğin yapman gerekli olan basit testleri yaptınmı? İşlemci sıcaklığı, hd bad testi, ram arıza testi v.s.. İlk olarak biostan işlemci sıcaklığını kontrol ederek başlayabilirsin.
mühendiss arkadaşa katılıyorum yorumsuz... birçok sebep olabilir...
islemci sicakligini bios tan kontrol ettim sorun yok..evdeki farklı odalarda ya da başka semtlerdeki arkadaşların evlerinde çalıştırdım orada da reset atıyor yani voltaj dan değil..harddisk testlerini yaptım sorun yok..güç kaynağını değiştirerek çalıştırdım gene reset atıyor..ram slotunu değiştirdim, anakartı kasadan çıkarıp masanın ustunde topladım ve tum bağlantıları kontrol ettim gene reset attı..geriye sadece ram kalıyor sanırım..ram in sorunlu olduğunu nasıl tespit edebilirim.bununla alakalı program varmı acaba? ram'den de değilse anakarta servis yolu görünüyor sanırım..yardımlarınız için teşekkur ederim..
Memtest gibi bir program olacak sorunun büyük ihtimalle ramlerden bu program aracılığıyla test edebilirsin
Bunun birkaç nedeni olabilir. Mesela RAMlerden ve işlemcinin fazla ısınmasından kaynaklanabilir. Bunları kontrol edin. RAMlerinizi slotları değiştirirerek deneyin.
quote:
Orjinalden alıntı: mendiss
quote:
Orjinalden alıntı: bergg
Açıklama o kadar yetersizki. Bu açıklamaya göre çözüm belirtmek çok zor. Sisteminde ki herhangi bir donanımdaki bir sorundan kaynaklanabilir. Ezbere cevaplamak çok zor. Sorunu detaylarıyla anlatmalısın. Örneğin yapman gerekli olan basit testleri yaptınmı? İşlemci sıcaklığı, hd bad testi, ram arıza testi v.s.. İlk olarak biostan işlemci sıcaklığını kontrol ederek başlayabilirsin.
+1
Reset ve Mavi Ekran Sorunlarının analizi sorunların tespiti ve giderilmesi için websitemdeki detaylı yazıları inceleyebilirsiniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme