Şimdi Ara

BİLGİSAYARDAKİ GÖRÜNTÜYÜ ETHERNET KABLOSU İLE LCD TV YE AKTARMAK MÜMKÜN MÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
30.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

sony led tv de mkv formatını oynatmak için bilgisayardan ps3 media server programını çalıştırıp ethernet kablosuyla bağladığım tv den filmleri açıp izliyorum.

bu durumda aklıma şöyle bi soru geldi. bilgisayar ekranındaki her görüntüyü ethernet bağlantısıyla lcd tv ye aktarmak mümkün müdür nasıl yapılabilir

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Görüntüsünü Ethernet Kablosuyla LCD TV'ye Aktarma

Bilgisayarınızdaki görüntüyü Ethernet kablosuyla LCD TV'nize aktarmanız mümkündür. Bu yöntem, kablosuz bağlantıya kıyasla daha kararlı ve düşük gecikmeli bir görüntü aktarımı sağlar.

Ethernet Kablosuyla Ekran Yansıtma

Bilgisayarınızdaki görüntüyü Ethernet kablosuyla TV'nize yansıtmak için aşağıdaki adımları izleyin:

1. Bilgisayarınızda ve TV'nizde Ethernet portu olduğundan emin olun.
    2. İki cihazı bir Ethernet kablosuyla birbirine bağlayın.
    3. TV'nizin giriş kaynağını Ethernet olarak ayarlayın.
    4. Bilgisayarınızda ekran yansıtma özelliğini açın. Bu özellik genellikle "Ayarlar" veya "Ekran" menüsünde bulunur.
    5. Bilgisayarınızda bulunan TV'yi seçin ve bağlantıyı başlatın.

Alternatif Yöntemler

Ethernet kablosu kullanmanın yanı sıra, bilgisayarınızdaki görüntüyü TV'nize aktarmak için aşağıdaki alternatif yöntemleri de kullanabilirsiniz:

• HDMI Kablosu: HDMI kablosu, bilgisayarınızdan TV'nize yüksek kaliteli görüntü ve ses aktarımı için yaygın olarak kullanılan bir seçenektir.
    • Kablosuz Ekran Yansıtma: Miracast veya AirPlay gibi kablosuz ekran yansıtma teknolojileri, bilgisayarınızdaki görüntüyü kablosuz olarak TV'nize yansıtmanıza olanak tanır.

Sonuç

Ethernet kablosuyla bilgisayarınızdaki görüntüyü LCD TV'nize aktarmak, kablosuz bağlantılara kıyasla kararlı ve düşük gecikmeli bir seçenektir. Bu yöntemi kullanarak, bilgisayarınızın ekranını daha büyük bir ekranda paylaşabilir, oyun oynayabilir veya film izleyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ethernet kablosu ile pc den nasıl film izliyorsunuz ?? Daha doğrusu soru şu: Ethernetin bir ucu tv de diğer ucu modemde buradakiş iletişimi sağlayan mediaserver dediğiniz şeymi ?
  • @begumde görüntüyü aktarsanız bile mümkün müdür bilmiyorum ama tv ve bilgisayar aynı odada olmadığı sürece bilgisayar kontrolünü sağlamak güç olacaktır. Film izleme olayı tvnin bunu desteklemesiyle olduğu için filmleri izleyebilmektesiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kablonun böyle bir kapasitesi var,mesela ethernet kablosundan vga kablosu yapılabiliyor ama,sizin dediğiniz şekilde duymadım...
  • Televizyonun DLNA desteği varsa neden olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crysantem

Televizyonun DLNA desteği varsa neden olmasın.

tv dlna destekli ama nasıl yapabilirim anlatır mısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: VirtualFrog

Ethernet kablosu ile pc den nasıl film izliyorsunuz ?? Daha doğrusu soru şu: Ethernetin bir ucu tv de diğer ucu modemde buradakiş iletişimi sağlayan mediaserver dediğiniz şeymi ?

evet aynen yazdığınız gibi. pc deki filmleri tv de görüp açabiliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: miyankizu

@begumde görüntüyü aktarsanız bile mümkün müdür bilmiyorum ama tv ve bilgisayar aynı odada olmadığı sürece bilgisayar kontrolünü sağlamak güç olacaktır. Film izleme olayı tvnin bunu desteklemesiyle olduğu için filmleri izleyebilmektesiniz.

sony tv ler normalde mkv filmleri falan açamıyor ama söylediğim yöntemle her format açılıyor. yani bir nevi media player gibi oluyor.
  • bende denemiştim bi ara bende de panasonic var onlarda mkv açamıyor dediğiniz yöntemle izlemiştim. daha sonra medya oynatıcı aldım uğraşmadım bir daha
  • bende aynı dertden muzdaribim yardımcı olabilecek kimse yokmu?
  • En başta yapamamıştım ama sonra Tv ile pc arasında bağlantı kurdum olay şöyle

Ailkem isimli arkadaştan alıntıdır:

PS3 kurulum

setupa tıklıyorsunuz kurulduktan sonra kısayola tıklayıp açıyorsunuz üstteki panelden general configurationa tıklıyorsunuz network settings advanced kısmından force networking on interface sekmesini ethernet kartınız olarak seçiyorsunuz. isterseniz bu pencerede üstteki install as a windows service ye tıklarsanız program kapalıykende sürekli servis olarak calışmaya devam edebilir ben kendim açıyorum ama programı.

Daha sonra yine üstten navigation share settingse tıklıyorsunuz altta + simgeli ekleme butonu var şayet ona tıklamazsanız altta all drives görünmesi lazım bu şekilde pc deki tüm hdd ve dosyalara tv den ulaşabilirsiniz yada + ya tıklayıp dilediginiz klasörleri seçiyorsunuz en üstteki save ye tıklayıp bu değişiklikleri hafızaya alıyorsunuz. transcoding settings ten video files engines altındaki mencoder e tıklayıp subtitles codepage yi cp1254 yapıp türkçe altyazılarıda ayarlıyoruz tekrar save herşey hazır. bundan sonra bir ihtimal virüs programı yada firewall iletişim kurmanızı engelleyebilir ya programı bunlara tanıtacaksınız ya da kapatıp calıstıracaksınız.

• ben lan kablosu ile monitördeki yaptığım herşeyi lcd tv de görmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim ? LG LW 5500 ve media player olarak BD-660 a sahibim. yardım ederseniz gerçekten mutlu olurum
  • Ethernet kablosu ile televizyonunuzu normal monitör olarak kullanamazsınız.Televizyonunuzda dlna özelligi varsa bilgisayarınızdaki video ve resimleri gösterebilirsiniz televizyonunuzda.
  • çoktandır konu hortlatmamıştım

2 yolla monitör olarak kullanılabilir Wifi ile mirroring - miracast veya vga-hdmi kablo ile. gerisi sadece media aktarımı olur

• ben de bir hortlatayim o zaman. şimdi bir mağazanız olduğunu düşünün. her mağazada birer lcd panel var. bunlara merkezden yayın yapabilir miyiz. bunu nasıl yaparız. hdmi ile mi yoksa ethernet üzerinden mi. mağazalarda bilgisayar var bunu da belirteyim.
  • arkadaşlar akıllı olmayan tv ye cat6 kablo ile hdmi rj45 çevirici ile görüntü aktarabilirmiyim.

BİLGİSAYARDAKİ GÖRÜNTÜYÜ ETHERNET KABLOSU İLE LCD TV YE AKTARMAK MÜMKÜN MÜ
  • Konuyu hortlatayım. ben 4-5 yıldır Samsung UE-55AU7000 markalı tvye steam link ile muhteşem bir görüntü aktarımı deneyimi yaşıyordum. Evin girişindeki modeme 2 adet 20şer metrelik ethernet kablosu bağladım birini tvYe birini de masaüstü pcme bağladım. Bilgisayar açık olduğunda tvden steam linki açıp bağlanıyordum. Üstüne xbox 360 wireless gamepadi tv'nin usb soketine bağlayınca bilgisyarı oyun koluyla tıkır tıkır yönlendiriyordum. çok da keyifli oluyordu. üstüne üstlük god of wardan tut, spiderman'e mortal kombattan tut, street fighter'a her oyunu 5 ms kadarlık bir gecikmeyle sorunsuz oynadım.

Gelelim şimdiye her güzel şeyin sonu var. benim tv'ye Steam link desteği kasım 2023'te bitti. Steam link silindi. Şimdi kablosuz ekran yansıt dahi hiç bir şey çalışmıyor. sadece ps3 media serverla dosyadan film filan izleyebiliyorum.

bu steam link ayarında bir program önerir misiniz?

• akolugunu70 A kullanıcısına yanıt

Moonlight ve nvidia shield ikilisiyle kullanabilirsiniz. YouTubeden bakabilirsin. Bende bu şekilde kullanıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.