Şimdi Ara

Bilgisayardan Yanık Kokusu Geliyor[Yardım]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bilgisayar toplattım.Alalı 1 ay olmuştur belki ama sorun üstüne sorun..

İlk pc'yi aldığımda biraz oynadıktan sonra falan 1 hafta olmadan güç kaynağı yandı ve yeni güç kaynağı verdiler..

Şimdi ise dünden beri başlayan koku ve bilgisayardan garip sesler gelmesi beni iyice korkuttu.Acaba güç kaynağım mı yetersiz..Kasanın içine baktım maks.350 watt yazıyordu..Ama bazı internet sitelerinde baktığım en az 560watt sistemime gerekli olduğunu söylüyorlar.Ben de bunu servise söyledim ama onlar farklı bir terim vs vs. konuşuyorlar..Lütfen siz yardımcı olun her defasında koku gelcekse giderim kendim güç kaynağı alırım..

SİSTEMİM:

AMD Phenom II X4 945 3.0 Ghz

Kıngston (2x2) 2gb Ram

NVIDIA GeForce 9800 GT 1gb 256 (4 x 64) Bit

SAMSUNG HD103SJ ATA Device 1TB Harddisk

sistemim bu lütfen yardım edin..

• banada psun yetersiz gibi geldi ama psun hakkında daha ayrıntılı bilgi vermen gerek bazı 350wattlar çoğu 500w psu ya taş çıkarabiliyor ama anladığım kadarıyla senin psu yetersiz o sisteme o psu gitmez daha yüksek değerli bir psu lazım
  • O işlemci ve ekran kartına 350 çok sınırda. Hele hele gerçek ve kaliteli 350 değilse yine 1 hafta olmadan istifa edebilir psu. Kaliteli bir 450-500 W rahat yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B@TT@L -- 13 Mart 2010; 17:34:31 >
  • Orijinal 350 watt dahi yetersiz o PSU ya servis demek insanları başından savmak demektir bir an önce oldu bittiye getirir en kısa zamanda sisteminizi bir daha açmadan psu alın...
  • makedonn arkadaşım sistem özelliklerimiz hemen hemen aynı sayılır.Senin özelliklerine baktımta bende senin güç kaynağından alsam olur mu ? Mesela bana 560 watt gerekli olduğu halde 700 watt takmamın bi sakıncası olur mu ?Birde senin güç kaynağının fiyatı nedir? Nerden alabilirim?Yardımcı olursan çok memnun olurum..
  • bunu diğer bilgisayarda da yaptıysa pirizin topraklama olmayabilir. bi sor istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 35BLacKmAn35 -- 13 Mart 2010; 22:49:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hknplt

makedonn arkadaşım sistem özelliklerimiz hemen hemen aynı sayılır.Senin özelliklerine baktımta bende senin güç kaynağından alsam olur mu ? Mesela bana 560 watt gerekli olduğu halde 700 watt takmamın bi sakıncası olur mu ?Birde senin güç kaynağının fiyatı nedir? Nerden alabilirim?Yardımcı olursan çok memnun olurum..

Ben iyiki almışım diyorum çünkü gitgide hdd sayısını artırıyorum onun yanında ups de kullanmadıgım için elektirk kesintisine karsı kalitesiz bir psu ile gidilmiyor...

80+ sertifikalı bir üründür zaten...http://www.vatanbilgisayar.com/ocz-ocz700sxs-eu-ocz700sxs-eu-stealthxstream-700w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=35978

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar selamlar ben bilgisayara dalgınlıkla usb girişine anahtar soktum bilgisayarı kapatıtm tekrar açıldı hatta oyun bile oynadım ama sonraki gün bilgisayarım açılmadı sizce noldu lütfen yardım????
  • Hangi USB yuvasına anahtar temas etti? Ekleme USB portlarından herhangi biri ise anakartın içerisinde yer alan USB soketlerinden fişlerini çıkartınız. Anakarta veya sisteme fiziksel bir hasar vermemesi gerekir. Sadece USB portları içerisinde teması sağlayan tel parçaları yer alır, anahtar zorladığı için bu teller yamulup birbirine temas ediyordur. Kısa devre oluşturmuş ise sistem açılmayabilir. Tüm bunlara rağmen açılmıyorsa tesadüfen farklı bir sorunda baş göstermiş olabilir. Siz de bunu USB portları sebebiyet vermiş gibi düşünüyor olabilirsiniz.
  • ya flaş bellek girişine dalgınlıkla anahtarı soktum ve bilgisayardan yanık kokusu geldi sizce ne olmuş olabilir?
  • Anakart kısa devre yapmıştır. Dolayısıyla güney köprüsüde zarar görmüş olabilir. Bir butik bilgisayar tamircisine göstermenizde fayda var. Duman kokusu çıktıysa anakartın güney köprüsünde arıza oluşmuş olabilir.
  • tamm teşkr ederim .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.