Birkaç gündür bilgisayarımın yavaş olduğunun farkındaydım.hızlandırmak için bişeyler yapmam gerekiyordu.format atmak istemedim.çünkü birsürü program vb. kur önemli dosyaları yedekle güncelleştirmeler falan derken uzadı gitti.
sonradan düşündümki bilgisayarımda açık olan işlem sayısı +90 ve bellek kullanımı +1.8 gb.neden başkasının 40-50 civarıyken benim 90 olsun ve bilgisayarım yavaş çalışsınki ? msconfigle falan oynadım biraz.oynadıktan sonra herşeyi kaydettim bilgisayarı yeniden açtım ve açık olan işlem sayısı 20 bellek kullanımı 600-800 mb idi..yani 70 işlem düşürmeyi başarmıştım.
ama bilgisayarımda bazı sorunlar vardı tabiki.ses internet görüntü parlaklığı vb. hiç birşey yoktu.ekran çok karanlıktı.tekrar düzeltmek için oynadım ve düzelttim.şu anda açık işlem sayısı 73 bellek kullanımı +1.5 gb.
peki bu ekran karanlıklığı ses olmaması internet olmaması gibi sorunların kaynağı neydi ? biraz kurcaladıktan sonra bu sorunların msconfig ekranındaki hizmetler kısmında hiçbir şeyin açık olmaması olduğunu anladım.tekrar eski haline düzelttiğimdede işlem sayısı 73tü zaten.53 işlem eklendi 20 nin üzerine.
bilgisayarım hp pavillion dv6.hp kullananlar bilir hp bilgisayarı ilk aldığınızda/formatladığınızda birsürü gereksiz program gelir.hp ****or vs.
ve ben şöyle düşündüm.gereksiz programları hizmetler bölümünden kaldırsam,gereksiz dosyaları temizlesem,bilgisayarımı tarattırsam ve bilgisayarımı hızlandırsam nasıl olurdu ?
amacım işlem sayısını en aza düşürmek.hizmetler kısmındaki açık gözüken programlar ne kadar artarsa işlem sayısıda o kadar artıyor.işlem sayısını azaltmak için hizmetler kısmındaki gereksiz programları kaldırmam gerekti.bende şu anda (73 işlem açık) çalışan hizmetleri not aldım.ve sizlere danışıyorum.bu açık olan hizmetlerin hangilerinin %100 açık olması gerek ? (internete girebilmem,ses alabilmem,ekran parlaklığını ayarlıyabilmem,güç seçenekleri kısmına girebilmem,program kurabilmem vb. gibi şeylere ihtiyacım var)
açık işlemleri spoiler tarzı bir şeyle kısaltamadım.onun için uzun oldu.
SamSs - Güvenlik hesapları yöneticisi
KeyIso - CNG Anahtar Yalıtımı
Power - Güç
PlugPlay - Tak ve kullan
DcomLaunch - DCOM Sunucusu işlem başlatıcı
WdiServiceHost - Tanılama hizmeti ana bilgisayarı
nsi - ağ depo arabirimi hizmeti
netprofm - ağ listesi hizmeti
Fontcache - windows yazı tipi önbelleği hizmeti
fdPHost - İşlev bulma sağlayıcısı ana hizmeti
eventsystem - COM+ Olay sistemi
upnphsot - upnp aygıt ana makinesi
ssdpsrv - ssdp bulma
fdrespub - işlev bulma kaynak yayımı
wscsvc - güvenlik merkezi
lmhosts - tcp/ip netbios yardımcısı
homegroupprovider - ev grubu sağlayıcısı
eventlog - windows olay günlüğü
dhcp - dhcp istemcisi
audiosrv - windows ses
mpssvc - windows güvenlik duvarı
dps - tanı ilkesi hizmeti
bfe -temel filtre altyapısı
pnrpsvc - eş adı çözümleme protokolü
p2psvc - eş ağ gruplandırma
p2pimsvc - eşler arası ağ oluşturma kimlik yöneticisi
wlansvc - kablosus yerel ağ otomatik yapılandırma
wdisystemhost - tanılama sistemi ana bilgisayarı
uxsms - masaüstü pencere yöneticisi oturum ...
trkwks - dağıtılmış bağlantı izleme istemcisi
sysmain - hızlı getirme
pcasvc - program uyumluluk yardımcısı hizmeti
netman - ağ bağlantıları
hidserv - insan arabirim aygıtı erişimi
audioendpointbuilder - windows ses bitiş noktası oluşturucu
Modifikasyonla alakasız olmuş hocam konunuz. Teknik yardım ya da yazılım bölümüne açabilirsiniz. Program yüklemek ya da dosya temizliği yapmak modifikasyondan sayılmıyor. İyi forumlar.
proje kısmı diye biliyordum ? burasının proje kısmı olması lazım yani.yanlış yere açtıysam özür dilerim.
quote:
Orijinalden alıntı: thunderwatcher
Modifikasyonla alakasız olmuş hocam konunuz. Teknik yardım ya da yazılım bölümüne açabilirsiniz. Program yüklemek ya da dosya temizliği yapmak modifikasyondan sayılmıyor. İyi forumlar.