Şimdi Ara

Bilgisayarı temizledikten sonra açılır açılmaz hemen kapanıyor. a

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün bilgisayarın içini temizledim. Hiç yapmadığım bir şey işlemcinin stok fanını söktüm ki ne göreyim termal macun izi var. Bende yarın için alır sürerim diye düşündüm.(pek anlamam bu işleri) Temizlikten sonra bilgisayarı açmaya çalıştığım da ekran kendini gösterir göstermez işlemci fanı çok fazla ses çıkarıp bilgisayar sürekli kapanıyor. Bu termal macun eksikliği yüzünden olabilir mi yoksa temizlik sırasında yanlış bir şey mi yaptım?

İşlemciye dokunmadım. Sadece fanı olan kısmı çıkardım o kadar. Yerine oturmama gibi bir durum olacağını pek inanmıyorum. Mandal yerine oturdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elensari -- 22 Haziran 2016; 23:48:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Elensari E kullanıcısına yanıt
    İşlemci fanını söktüyseniz yerine takarken tam oturtamamış olabilirsiniz kontrol emekte fayda var. Isındığı için resetliyor.
  • macunu iyice temizle yenisini al onu sür ince tabaka şeklinde stok fansa fana sür yuvarlaktır o tarafı, fanın ayaklarını, ok işareti var tersi şeklinde döndür hepsini fanı oturttur ayaklara bastır iyice hepsinin tam oturduguna dikkat et.
  • K120 K kullanıcısına yanıt
    Ram söküp taktım düzeldi. Bugün gidip macun aldım. İnce bir şekilde işlemcinin üzerine sürdüm fakat gel gör ki hiç sürmemiş gibi davranıyor. Eskiden çok az ses çıkaran makine de işlemci fanı sesi bayağı yükseldi. Bu normal mi?

• İnce bir tabaka da olabilir ortaya da sıkabilirsiniz hafifçe ancak soğutucu mutlaka yerine iyi oturmalı. Bunu bir kontrol edin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 ihtimal var biri gerçekten yerine oturtturamıyorsun ya da cpu fan girişini 3 pinliye taktın, ama bilgisayar kapandıgına göre tam oturttamıyorsun istersen elinle bastır açılırken daha uzun süre çalışırsa tam oturmamıştır.
  • K120 K kullanıcısına yanıt
    Amd fx işlemci olduğu için mandallı. Direk üzerine koyup mandalla sıkıştırıyorum. Yerinden bile oynamıyor.

3 lü değil de 4 lü soket. Üzerinde de yazıyor cpu fan diye. Fan hızı 5000 yazıyor programda

Yok bilgisayar kapanma gibi bir sorun yok. Sadece fan çok çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elensari -- 23 Haziran 2016; 18:58:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bios resetlendiyse smart fan kapanmıştır. Biostan kontrol et.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıcaklık normalse bios ayarlarından filan ayarlanmış olabilir ya da speedfan programını indir onla hızı azaltabilirsin sıcaklık normalse düşür hızını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PimpMyRide

Bios resetlendiyse smart fan kapanmıştır. Biostan kontrol et.

Bios ayarlarında öyle bir şey bulamadım.

42 derecede bile 4200 rmp hız çok fazla. Özellikle yükteyken 60 derece görüyor ve hız 6900 kadar çıkıyor.

Biraz daha termal macun sıkayım diye fan sökeyim dedim ama bu sefer yapışmış.

Fanspeed programıyla Manuel ayarlarsam eğer işlemciyi yakarım.

Ne halt yemeye ben fan söktüm ki

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.