Şimdi Ara

Bilgisayarım çalışıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bundan 2 gün önce yaklaşık 50 günlüğüne gittiğimiz tatilden döndüm ve gelir gelmez bilgisayarımı açtım. Her şey gayet normaldi.fanlar dönüyordü,açılırken gelen bip seslerinde bir anormallik yoktu.Fakat monitörüme görüntü gelmiyordu.Tatile çıkmadan önce HDMI girişe sahip bir monitör kullanıyordum fakat o monitörü bir süreliğine gittiğim yerde bırakmak durumunda olduğum için evdeki diğer monitörüm olan VGA girişli monitörü kullandım. Ekran kartımda(AMD Radeon R7 260X) DVI-D,DVI-I ve HDMI çıkışları mevcut.Bir adet DVI-VGA kablo aldım ve onunla denedim fakat görüntü alamadim.Ekran kartını teyit etmek amacıyla HDMI kablosuyla LCD televizyona bağladım fakat yine görüntü alamadım.(Televizyonda ve VGA monitörde eskiden çalışırdı.)Bir tamirciye başvurdum o da anakartın chipsetinde sorun olduğunu ve onarılamayacak düzeyde olduğunu söyledi.Eski anakartımın sıfırından taktırdım ve tamircinin monitöründe HDMI bağlantısı ile görüntü verdi.Eve getirdiğimde ise hem monitörde hemde LCD TV de denedim fakat yine görüntü alamadım.Tamirciye tekrar götürdüğümde ekran kartının monitörle uyumsuz olduğunu dile getirdi.Fakat hem bu monitörle hem de LCD TV ile eskiden görüntü alabilirken şuanda alamamaktayım.En son ekran kartımın DVI girişinde sıkıntı olduğundan süphelenip HDMI-VGA dönüştürücü aldım ve VGA kablosu ile monitöre bağladım sonuç aynı.
    Biliyorum olaylar bi hayli karışık ve konuyu biraz uzun tuttum fakat günlerdir uğraşıyorum ve artık bir çözüm bulmak istiyorum.Umarım aradığım çözüme burda ulaşırım.Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Keşke anakartı değiştirmeden önce ramleri çıkar tak yapsaydın hocam bazen pcler böyle yapıyor farklı bir monitöre bağladığında görüntü vermiyor benim çok başıma geldi rami çıkar tak yaparım %80-90 oranında düzelir olmazsa ekran kartını çıkarır onboard görüntü alırım ekran kartında mı sorun var diye ekran kartını tekrar geri takınca düzelir hep

• ByMustafa59 kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarcıya götürmeden evvel üzerinde baya uğraşmıştım zaten. Forumlarda vs yazan her şeyi denedim. Rami de çıkarıp takmıştım yani.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.