Bir reklam işi için kuvvetli bir sistem kurdum. 2gb ramı olan, dual core işlemcisi olan vs. vs. bir sistem. Bu sistem üzerinde sürekli video dönüyor. Ve günceleştirmeler, güvenlik duvarı vs. herşey kapalı. Sürücüleri dışında başka yüklü hiç birşey yok sadece uzak bağlantı kurmak için logmein programı ve radmin programı kurulu. Bunun dışında hiçbir program kurulu değil. Bu sistemim yaklaşık 7-8 aydır sorunsuz çalışıyordu fakat son zamanlarda yani yaklaşık 1-2 aydır sürekli kendiliğinden kapanıyor. Olay görüntüleyicisini inceledim fakat hiçbir hata kaydı bulamadım. Şuanda öyle bir duruma geldiki, açtıkan 40-45 dakika sonra kendiliğinden kapanıyor. Sizce bu sorunun kaynağı ne olabilir. Fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler...
Büyük ihtimalle işlemci soğutucusunda problem var. Ya bozuldu yada bi şekilde yerinden oynadı
fandada sorun olabilir?
Peki işlemci soğutması ile ilgili bir sıkıntı var ise, 45 dakika çalışması çok fazla değilmidir sizce?
quote:
Orjinalden alıntı: Darklordum
Peki işlemci soğutması ile ilgili bir sıkıntı var ise, 45 dakika çalışması çok fazla değilmidir sizce?
Değildir.1 saatde çalışabilir 2-3-4-5 saatte
Biosda ayarlar oluyor örneğin işlemci 60 C a gelince pc ye reset at gibi.
İşlemcin kaç dakikada 60 C çıkacağını bilemeyiz.
CPU sıcaklığını Everest veya Speedfan proğramları ile ölçüp eğer yüksek ise, CPU ve diğer kasa fanlarını temizleyip CPU'nun termal macununu yenilersen sorunun düzelebilir
quote:
Orjinalden alıntı: Toyota d4d
Değildir.1 saatde çalışabilir 2-3-4-5 saatte
Biosda ayarlar oluyor örneğin işlemci 60 C a gelince pc ye reset at gibi.
İşlemcin kaç dakikada 60 C çıkacağını bilemeyiz.
CPU sıcaklığını Everest veya Speedfan proğramları ile ölçüp eğer yüksek ise, CPU ve diğer kasa fanlarını temizleyip CPU'nun termal macununu yenilersen sorunun düzelebilir
Peki dediğinizi uygulayacağım teşekkür ederim. Bir sorum daha var, güç kaynağından olması ihtimali sizce nedir?
Güç kaynağındanda olabilir bilgisayar çalışmaya başladıktan 15-20 dakika sonra güç kaynağını elinle kontrol et ısınma varsa güç kaynağın yetmiyor demektir ve acilen değiştirmen gerekir sistemin için çok riskli çünkü
Güç kaynağındanda olabilir bilgisayar çalışmaya başladıktan 15-20 dakika sonra güç kaynağını elinle kontrol et ısınma varsa güç kaynağın yetmiyor demektir ve acilen değiştirmen gerekir sistemin için çok riskli çünkü
Teşekkür ederim, bunları deneyeceğim. Sonucu da yazarım. Umarım bunlardandır..
quote:
Orjinalden alıntı: Darklordum
quote:
Orjinalden alıntı: Toyota d4d
Teşekkür ederim, bunları deneyeceğim. Sonucu da yazarım. Umarım bunlardandır..
Büyük bir ihtimal Ya İşlemci ısısından yada Güç kaynağı yetersizliğinden.Şimdiden kolay gelsin
Evet arkadaşlar sonunda sorunum çözüldü. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sorun sizin de söylediğiniz gibi işlemcinin ısısından kaynaklanıyormuş, fan stabil çalışmıyormuş bir çalışıp bir duruyor. İşlemcinin soğuğu makbul sıcağı bir işe yaramıyor gerçekten :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme